A szuka kutyám most lesz 1 hónap múlva 2 éves, de befedezte a kanom. Lehet ebből baj? Nem fiatal még hozzá?
Szerintem fiatal még hozzá. Legkorábban a harmadik tüzelésnél javasolják a tenyésztésbe vonást. Még a kutyád is fejlődésben van, és egyáltalán nem jó, hogy a kölykök elvonják tőle a tápanyagot. Simán rámehet a csípője egy ilyen korai vemhességre, pláne ha nagytestű. Eleve a plusz súly, amit a kölykök miatt kel viselnie deformálhatja a növésben lévő csontozatot izületeket.
Szerintem a kutyád érdekében a legokosabb döntés az ivartalanítás lenne, még most.
2 évesen nem fiatal hozzá, ekkor szokták elkezdeni a tenyésztést. (ez már a 4. tüzelése, évente 2x tüzel, már fél évesen is.)
viszont ha nem tenyésztő vagy, jobban jársz, ha még most (még most sem késő) gyorsan ivartalaníttatod, megkíméled a szukádat és magadat is sok melótól...
(meg a kiskutyákat is attól, hogy menhelyen végezzék...)
3.tüzeléstől kezdik a tenyésztést,nem életkortól függ.
tehát ha 1x tüzelt akkor még korai.
mint mondtam, MINDEN kutya fél éves korában tüzel először, és félévente tüzel.
nincs olyan, hogy 2 évesen még csak 1x tüzelt...
de olyan sem kellene hogy legyen, hogy nem tenyésztő vagy, de szaporítod a kutyákat...
"mint mondtam, MINDEN kutya fél éves korában tüzel először, és félévente tüzel. "
jelzem NEM MINDEN kutya tüzel félévesen. Az enyém 13 hónapos volt amikor először tüzelt, majd 7 (és nem 6) hónapra rá újra. 2 éves korára nem fog 3szor sem tüezlni...
A kedves kérdező meg miért nem tud vigyázni ha már két ivaros kutyája van???? Most komolyan, ennyi felelőtlen embert amennyi ezen az oldalon összegyűlik... nem kell csodálkozni, h ennyi kutya van menhelyen, rossz körülmények között ill. már az h ennyi kutya van úgy am block.
Egyébként meg ivartalanítás!! Vagy ha tudod a pontos időpontot akkor esemény utáni injekció.
11:30, annyira jó, hogy ilyen okos vagy. Az én kutyám 14 hónaposan tüzelt először. Akkor ő nem kutya?
Ismerek olyat, akinek a kutyája másfél évesen kezdte. Ő sem kutya?
Számolgass csak, hogy 2 éves korukban akkor hanyadik tüzelésnél járnak majd...
Egyébként szűrések, tenyésszemle megvannak?
Hanyadik tüzelés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!