Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszív vizsla? Mi ez?

Agresszív vizsla? Mi ez?

Figyelt kérdés

Na szóval.

Tegnap lemegyek a futtatóra, minden rendben de egyszer egy kutya elkezd inni egy tálból (Beagle) erre egy vizsla egyszerűen odamegy és megfogja a hátát és elkezdi rázni.

A Beagle gazdája megfogja a vizsla nyakörvét felhúzza és a kutya elengedi és ledobja (nem magasról és nem is erősen) Erre a vizsla gazdája (60 fölötti néni) elkezdi simogatni és babusgatni a saját kutyáját aminek semmi baja. Ma meg a nő mindenkinek leegyszerűsíti a dolgot: A kutyám megfogta a kutyáját és erre az emberke megfogta felemelte és földhözbaszta. És a nő állítja hogy a kutyája nem harap.Meg hogy nem olyan

Most kinek van igaza? Mit kéne tenni?

+ a nő elmesélte a fiának akié a kutya (soha a büdös életben nem láttam még) és ő azt mondta :Majd én lejövök

2014. ápr. 2. 17:11
1 2
 11/19 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

A kérdező csak nézője volt az eseménynek. Az öreg nőnek a vizslája megtámadta a Beaglet,/megrázta/ mire a Beagle gazdája leemelte a vizslát a saját kutyájáról és ledobta róla.

Az öreg nő meg azt hazudta a többieknek hogy a Beagles gazda az ő vizsláját odabaszta a földhöz. Odahaza a fiának is azt hazudta /mert a vizsla a fiáé/ és a fia azt mondta majd ő lejön és kérdőre vonja a Beaglest.

Az öreg nőnek nincs igaza!

2014. ápr. 2. 18:02
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen érthető volt az eredeti leírás is.

Viszont azt nem értem, miért kérdezed, hogy kinek van igaza? Te voltál ott, nem mi. Te láttad, hogy a vizsla támadta meg a beaglet, és a beagle gazdája nem bántotta a vizslát - ezek után nem nehéz eldönteni, kinek van igaza.

Mit lehet ilyenkor tenni? Figyelni a vizslásra, és szemtanúként támogathatod a beagle gazdáját.

2014. ápr. 2. 18:11
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Hasonló eset nekem is volt.
2014. ápr. 2. 19:29
 14/19 anonim ***** válasza:
74%

Ha az én kutyámmal csinálta volna a vizsla,már biztos hogy nem élne.Szétkapta volna gyorsabban,mint amilyen gyorsan szét lehet szedni őket.

Figyelmeztetni kéne az arcoskodó vizslás öreglányt,hogy összeakadhat olyan kutyával az övé,ami meg is öli azonnal.Tehát ha ilyet csinál a kutyája(valószínűleg más kutyával is meg fogja csinálni)potenciális életveszélyben van.

Valószínűleg túl dominánsnak érzi magát a vizsla,sajátjának tartja a területet,azért intézkedik.

2014. ápr. 2. 20:54
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Nem hinném, hogy keményebb kutyával meg merné tenni.
2014. ápr. 2. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:
74%
Az öreg nőt meg kéne kérdezni, hogy azon nem háborodik-e fel, hogy a vizslája (vagy a fia vizslája) ilyen bunkó módon viselkedik, és nekimegy más kutyáknak...
2014. ápr. 2. 21:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Pl.az én bullterrierem akkora,mint egy beagle és ez sok kutyát megtéveszt.Ment már neki francia bulldog és hasonlóak is.Szerencsére nem lett tragédia.

Hozzáteszem,a kutyámnak addig esze ágában sincs bántani más kutyát,míg meg nem támadják.Még akkor is megpróbálja játékra fordítani a dolgot.Ha nem megy,akkor keményen megvédi magát.

2014. ápr. 2. 21:42
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha az én vizslám így odamenne egy másik kutyához és elkezdené rázni, én magam csapnám földhöz a saját vizslámat. (Értem ez alatt hogy lenyomnám és lemorognám.)

Sok kutyatulajdonos nincs tisztába, mi az amit megengedhet a saját kutyájának és mit nem.

Ha egy vizsla elkezd rázni, az már nem játék, hanem préda-fogás. A nő nem ismeri a saját kutyáját.

A beagle-snek van igaza, és ha nő fia lejön akkor anya-fia-kutya egyszerre repülhet ívben a futtatóból. Ilyenkor jobb ha többen is ott vannak persze. Azért ha 2-3 ember egyszerre lehurrog valakit akkor az hamar eltűnik a színről. 1-1 ellen ez sajnos nem működik mindig.

2014. ápr. 3. 10:26
 19/19 zsuzsabazsa ***** válasza:

ma 10:26

Okosat szóltál. :)

2014. ápr. 3. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!