Létezik agresszív vizsla más kutyákkal emberekkel szemben?
Ehhez kell hogy jó helyről vedd ahol törzskönyves szűrt kicsik vannak hogy a gyenge idegrendszer ne legyen öröklött bennük. Kell hogy lemozoghassa magát,mert ha nem szintén előjöhet agresszió vagy rombolási vágy.
Persze legfontosabb a nevelés,és nem kell kevésbé szocializálni mint egy rotit vagy egy pincsit vagy csivavát. Szocializáció nem fajtánként van,hanem kötelező.
Kutyaiskola már nem,csak ajánlott.
Ott segítséget kapsz,de nem oldják meg helyetted a dolgokat.
Egyik részben van egy agresszív,félős vizsla aztán gyereket akar a pár, nincs sok epizód keresd meg melyik,hogy milyen is lehet egy vizsla..
Minden kutyának szüksége van a lehető legtöbb szocializációs ingerre, fajtától függetlenül. És ha lehetőség van rá, nem árt a kutyasuli sem.
Elég rossz a hozzáállásod a témához... Csak minél kevesebbet kelljen foglalkozni vele, mégis legyen szófogadó, jó kutya?
Az ilyenek szokták elég hamar elajándékozni vagy ne adj Isten utcára dobni a kutyáikat...
Jól gondold meg mit vállalsz.
Én vizslás vagyok, úgyhogy a témában elfogult. A vizslák többsége nem agresszív emberekkel szemben. De ahogy az előttem szólók írják: picit furának tűnik a hozzáállásod.
Egy vizslához sok idő és türelem kell, sokat kell mozogni vinni (nem, a kertbe kirakni, hogy "fussál" az nem elég), és bizony a kutyaiskola sem árt, ha szeretnéd tudni kezelni az ebet.
Igen, találkoztam már agresszív vizslával (sulin is, ismerősnél is). Előbbi 'csak' kan kutyákkal volt agresszív, de előfordulhat rosszabb is, a postásunk pl. nekem panaszolta múltkor, hogy csúnyán megharapta egy rokonánál lévő vizsla.
Össze-vissza szaporítják őket és egyre több a félős egyed (még zajoktól is ijedeznek, pedig ugye a vizsla vadászkutya, nem szabadna lövésfélősnek sem lennie), a félelem pedig szintén agresszióba is kifuthat - de ha nem is fut, akkor sem oké.
Nekem is vizslám van, szuper kiegyensúlyozott kutya, tűzijátékban is abszolút komfortosan érzi magát, de a szocializáció akkor is szükséges, jártam is vele oviba, suliba. És még így is van, amit 'kihagytam' a kritikus időszakban, más kutyákkal, idegen emberekkel jól kijön, de a gyerekekre furcsán reagál, ezen még kell dolgozni. És nagyon munkás kutya. Hiába lakunk kertesben, nem maradhat ki a napi séta, tanulás, apportozás stb. Ha nem foglalod le, lefoglalja magát, túl agyas a parlagoltatáshoz. Gondold meg, hogy tudod-e vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!