BUDAPESTI kutyások nem szégyellitek magatokat?
Azokhoz a kutyatartókhoz szól a kérdés, akik odasz..atják a kis kedvencüket az utcára és szépen ott is hagyják, végül is minek is fölszedni, ugye?!
Most még hagyján, mert csak simán undorító, de amint melegszik az idő egyre jobb lesz a szaga is meg a legyek is imádják. Komolyan, nem szégyellitek magatokat? Ez hogy van, otthon is a rász...rtok a parkettára és 'majd valami lesz vele' alapon ott hagyjátok?
Én is kutyatartó vagyok, de mindig fölszedem, akár látta valaki, hogy odacsinált, akár nem! Egy sima nejlonzacsi is megteszi... 6. kerületben lakom és rengeteg a kutyasz.r, pedig mossák a járdákat.
Na most nem azért mondom, de kutyagumi ide vagy oda, ha nekem a "felelős állattartó" miatt nem jutna nejlonzacskó amikor zsemlét akarok vásárolni, engem nem érdekelnem, hogy ő felszedi az ürüléket és nem kell belelépnem, olyat lekevernék neki, hogy 3 napig nem tudná levinni a kutyáját sétálni ...
:P
Szóval remélhetőleg nem jön ez divatba, hogy csak azért elhozzanak az emberek ilyen helyekről zacskókat.
Különben venni is lehet nejlonzacskót, sokféle méretben és egy nagy, több centi vastag köteget. Mondjuk pontos helyet nem tudok, mert én ismerőstől kaptam. De kutyáknak valót biztosan több helyen lehet már kapni, pláne a fővárosban... Elvileg még ingyenes pontok is vannak (vagy kellene legyenek), ahol vannak kihelyezve.
A megmaradt spar-os zacskó újbóli felhasználása okés lehet, de az már vérlázító lenne, ha onnan lopkodnának az emberek.
Na szép, már megint a kérdés témája helyett apróságokon lovagolunk...
Akkor én is:
Pont, hogy az ilyenek miatt tart itt az ország, mint akik legutóbb válaszoltak, ezzel én is tudok dobálózni!
Ne mondjátok, hogy titeket nem háborít föl a sok sz.r az utcán (akár kutyától van, akár embertől), kész fertő az egész város, a sparos zacskó meg nem attól fog kifogyni, hogy valaki elvisz pluszba kettőt, de amilyen hülyék az emberek még eszükbe se jutna onnan vinni, inkább otthagyja a sz.rt az utcán.
Sőt, ha már így elkanyarodtunk, az is nagy divat, hogy mennek az emberek és összetapicskolják a kenyeret, zsömlét koszos/pénzes/taknyos kézzel aztán meg visszateszik, mert nem elég puha. Bármivel lehet dobálózni, látom erre a zacskó témára nagyon rágerjedtetek, elég szomorú, hogy pont ezen akadtatok fenn.
"még ingyenes pontok is vannak (vagy kellene legyenek), ahol vannak kihelyezve.
A megmaradt spar-os zacskó újbóli felhasználása okés lehet, de az már vérlázító lenne, ha onnan lopkodnának az emberek."
Pontosan, újbóli felhasználásra kéne törekedni, a Dm meg Rossmann is lebomló zacskókat ad. Aldi meg Lidl nem tudom, milyet.
Ja, a kutyapiszok gyűjtő ládákra ELVILEG ki szoktak tenni ingyenesen zacskókat, de GYAKORLATILAG NINCS sehol kitéve már évek óta.
Én már írtam, hogy engem is zavar, hogy minden csupa fekália. Másrészről szerintem ez a legtöbbünket zavarja, ez nem kérdés.
A zacskós témát pedig nem én hoztam fel, a spar-osat sem, én csak írtam, hogy azért az durva lenne, ha nem tudnánk mibe tenni a zsemlét (amit igen, már ezren megfogtak, összeköhögtek stb. egyébként én ilyenkor leordítom a kisebbségiek fejét is, hogy ne fogdossa már meg, neked is legyen nagy a szád, akkor kell beavatkozni, amikor folyik a cselekmény!).
Amúgy nem lehet senkinek jelezni, hogy csak a tartó van kint, de nincs benne zacskó? Fogalmam sincs, ki az illetékes, önkormányzat vagy nem tudom... De ha esetleg írnának nekik levelet az emberek? Vagy valaki felhívná őketés járna a nyakukra? Talán akkor raknának ki. Vagy FB-n lehet csoportot csinálni, biztosan sokan csatlakoznának és ha már van egy nagyobb tömeg, akkor együtt talán könnyebb elérni. Vagy akkor írhattok pl. az aktívnak vagy valami ilyesmi tv-s magazinműsornak is, hogy csináljanak vele egy riportot és mutassák azt is, hogy mennyien csatlakoztak a csoporthoz. Talán akkor tenne valaki valamit. Vagy ugyanígy lehetne azért is csoport, hogy kérjék az emberek, hogy legyen szigorúbb törvény erre vonatkozóan vagy valami megoldás.
Azért bőven lehetne mit tenni. Vagy ha mondjuk egy ház előtti parkban nem szedik fel sokan, akkor megbeszélni, hogy mikor ki ér rá és mindig (vagy majdnem mindig) kint lenne valaki, aki figyelné és esetleg videóra venné az embereket vagy rájuk szólna, ha nem szedik fel.
Éppen ma léptem bele én is a járdán, megcsúsztam rajta. Undorító némelyik kutyatulajdonos, legalább a járdát letakarítaná a kutyája után.
Nem csodálom, hogy sokan utálják a kutyásokat, kellemes takarítani az undorító, bűzlő cipőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!