Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BUDAPESTI kutyások nem szégyel...

BUDAPESTI kutyások nem szégyellitek magatokat?

Figyelt kérdés

Azokhoz a kutyatartókhoz szól a kérdés, akik odasz..atják a kis kedvencüket az utcára és szépen ott is hagyják, végül is minek is fölszedni, ugye?!

Most még hagyján, mert csak simán undorító, de amint melegszik az idő egyre jobb lesz a szaga is meg a legyek is imádják. Komolyan, nem szégyellitek magatokat? Ez hogy van, otthon is a rász...rtok a parkettára és 'majd valami lesz vele' alapon ott hagyjátok?

Én is kutyatartó vagyok, de mindig fölszedem, akár látta valaki, hogy odacsinált, akár nem! Egy sima nejlonzacsi is megteszi... 6. kerületben lakom és rengeteg a kutyasz.r, pedig mossák a járdákat.

2014. márc. 19. 23:42
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szégyellik magukat és hiába lesz kiírva 1000 ilyen kérdés, akkor sem fog változni a helyzet.

Engem is zavar, hogy piszkosak az utcák. Tudom tanácsolni, hogy ne idegeskedj utólag ezen, hanem ha látod, akkor szólj rá az illetőre, hogy ne hagyja ott a kutyája után az ürüléket. Vagy ha nem sehová sem vezető vitát és anyázást akarsz, akkor nyomj a kezébe egy zacskót kedvesen, és mondd, hogy látod ő elfelejtett magával vinni vagy ilyesmi. Ilyenkor szerintem a többség eléggé zavarba jönne ahhoz, hogy szó nélkül felszedje. Persze nyilván van olyan is, aki hozzád vágná a zacskót és elküldene melegebb éghajlatra...

Aki ilyet tesz az nem szégyelli magát annak ez természetes, az így nőtt fel, nem lett rendesen megnevelve, az bunkó, az nem gondolkodik el ilyen dolgokon. Vagy pedig egyszerűen csak kényes és nincs kedve felszedni és úgy gondolja, hogy ő megteheti, hogy nem szedi fel stb.

Te pedig próbáld kikerülni, nem fölé hajolni és szagolni, az ablakokra pedig szúnyoghálót kell rakni és a legyek sem mennek be a lakásba. Ha meg annyira az ablakod alá ürítenek, akkor nincs mit tenni, bosszankodva szedd fel magad egy lapáttal és akkor nem megy be a lakásba a szag szellőztetésnél. Az utcán meg távolabb kell tőle menni.

Mármint persze alapvetően eleve nem kellene ott lennie, de ha már egyszer ott van... Ilyen alapon engem is zavarhatna ezer dolog. Például, itt van a füst. Folyton a qrva kéményeket lesem, hogy ugyan mikor van az az időpont, amikor nem fűtenek (minden szeméttel, műanyaggal, mocsokkal, hogy még elviselhetetlenebb legyen a füst) a szomszédok és tudok legalább egy negyed órát szellőztetni. De az élet ilyen, mindig lesznek apró bosszantó dolgok. Másrészről nem mondhatom a szomszédnak, hogy ne fűtsön, vagy ne fürödjön (van akinek csak így van melegvíz és még nyáron is folyton füstöl, naponta legalább kétszer!). Azzal meg nem tudom mit lehet kezdeni, hogy ne műanyagot és minden sz.rt égessen, mert hiába szólnék rá, bizonyítani meg nem nagyon tudom, feljelenteni sem hiszem, hogy lenne értelme, nem lehet rajta fogást találni. Szóval ilyenkor vagy akkor nyitok ablakot, amikor épp nem füstölnek, vagy ha már bejött a füst, akkor még ha kicsit le is hűl a lakás, megvárom míg kicsit kiszellőzik a füst és csak akkor zárom be az ablakot. Vagy gyorsan bezárom és csak azt a kevés füstöt szagolom utána, vagy légfrissítőt fújok, hogy még több mérget lélegezhessek be.

Ez van, ki kell bírni, hiába más hibája, nekem kell alkalmazkodni, ha nem akarok állandó idegeskedésben élni.

Neked is azt tudom mondani, hogy hiába van igazad, próbálj nem belelépni és nem szagolni, próbálj meg te az okosabb lenni, mert az ilyesmiket csak így lehet kibírni ép ésszel.

Mást úgysem tudsz csinálni. Ha egyetlen ember elég lenne hozzá, akkor már nem itt tartanánk. Különben az egész országban nagy probléma ez, és mellesleg a játszótéri homokba a macskák még inkább szeretnek belepiszkítani, ami szintén nagyon veszélyes, talán még veszélyesebb, mint a kutya ürüléke. Sajnos az a homok csak a filmekben tiszta és szép. A valóságban nem szabad beleengedni a gyereket, vagy akár a játszótéren, akár otthon olyan homokozó kell neki, amit utána mindig le lehet takarni és nem piszkíthatnak bele az állatok.

2014. márc. 20. 00:50
 12/50 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem csak Pesten van ám így :/ És nem, nem szégyenlik magukat, sőt direkt mennek tovább tök lazán mintha mi sem történt volna, hogy ne is lássák, ők ott sem voltak. Aztán a kutya meg szalad utánuk és már huss messze is járnak. A másik kategória aki méltóságán alulinak tartja, hogy ő összeszedje, hogy ő vigye magával a caros zacsit, hát fujj dehogyis.

Nálunk a járdán nincs, csak a járda melletti zöld sávban, ami szintén nem jó, mert nekünk azon keresztül kell menni a kutyámmal vagy be sem engedem. Őt is zavarja, mert kerülgeti, nem akar belelépni, általában én tappancsolok bele, pedig annyira figyelek.

Én mindig összeszedem mindenhonnan, de ez az oldal se olyan kedvező, mert így meg az van, hogy sokszor fél óráig is sétáltatom a kakit mert nincs kuka a környéken :/ Mennék fel valakihez és még köröznöm kell a környéken, hogy ugyan ki tudjam dobni és ne vigyem már fel hozzá. Néha olyan sokáig viszem magammal, hogy még nevet is adok neki :D

A poén az egészben, hogy sokszor még engem szólnak meg, hogy fel kéne szedni, pedig amikor guggol le a kutya, már szedem ki a zacsit a zsebemből, de ha pisil akkor is szólnak hogy szedjem fel. Hello, hát pisil, nem látják komolyan hogy folyik belőle és nem is ugyanaz a póz? Vagy járjak felmosóval? De ha beszólnak csak azért szólnak be mert nagy kutyám van és szerintük harci kutya, de egy yorkisra rá nem szólnának, neki lehet, mert ő picit pottyant meg amúgy is cuki. Hát mivel BARF-ozunk így a tápos yorkik megirigyelhetnék a mennyiséget.

A másik kedvencem amikor a cicababák szólnak be, hogy "fúúúj hozzányúl a carhoz látod?"...olyankor egy péklapáttal verném tarkón, hogy egyrészt nem nyúlok hozzá azért van a zacsi, másrészt örüljön, hogy az én kutyám végtermékébe nem fog belelépni a csilivili cipőjével, harmadrészt ha már cicababa akkor ne használja a car szót.

2014. márc. 20. 09:07
 13/50 Firestorm ***** válasza:

Kutyás vagyok és összeszedem a kakit utána.Engem is zavar,hiszen minden nap minimum 2 a sz.rt kell pucolnom a cipőmről,de a legszörnyűbb,hogy nem tudom milyen lénynek a sz.rjába léptem,hiszen a házunkkal szemben csövesek tanyáznak,tele van kóbor macskával minden,sőt valamelyik nap egy kedves szülő a gyerekét sz.ratta a fűre.Azért egy szülőtől több észt várok el,mintsem,hogy oda kuláztatja a kölykét és ott is hagyja.

Sajnos ez ellen a helyzet ellen nem lehet mit tenni,mindenkinek magának kell belátnia mi lenne a helyes.Engem zavar a sok hányás,illetve az utóbbi időben sok véres padkát,padok körüli helyekkel is találkozok,illetve széthugyozva mindent,ami embertől és kutyától is származik az oszlopokon a kocsikon és a betonon.

2014. márc. 20. 09:16
 14/50 anonim ***** válasza:
Sajnos az emberek igénytelenek és lusták is egyben.Könnyebb otthagyni a büdös kakát,mint lehajolni és felszedni.Pedig ez is része a kutyatartásnak.A saját ebem után nem csak a kertben szedem rendszeresen,hanem az utcán is.Ha ugyanis a saját portámat rendben tartom,más előtt sem fogom otthagyni.Amúgy tényleg katasztrófális a helyzet,mert folyton azt kell figyelnem,hova lépjek.A parkokban meg nem lehet elengedni a gyereket,mert tuti belelép valamibe.A kutyafuttatókba már be sem megyek,mert full kaka.
2014. márc. 20. 10:08
 15/50 anonim ***** válasza:
88%

Azt nem tudhatod,hogy a kifogásolt kupac kutyától vagy humanoidtól származik-e.

Sokan sajnálják a pénzt nyilvános WC-re és az utcán végzik ingyen.Sőt látok Pesten tereken eldobott szaros pelenkát,narkós tűket.

Sok minden van Pesten,ami undorító,ezerszer jobb itt vidéken.

2014. márc. 20. 10:12
 16/50 anonim ***** válasza:
57%
Ezeknél már csak a dohányosok igénytelenebbek, csak azt nem ítélik el.
2014. márc. 20. 10:30
 17/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

A dohányosok, igen, az is no comment.

"Vagy ha nem sehová sem vezető vitát és anyázást akarsz, akkor nyomj a kezébe egy zacskót kedvesen, és mondd, hogy látod ő elfelejtett magával vinni vagy ilyesmi. Ilyenkor szerintem a többség eléggé zavarba jönne ahhoz, hogy szó nélkül felszedje. "

Haha, ez jó ötlet :D

"A poén az egészben, hogy sokszor még engem szólnak meg, hogy fel kéne szedni, pedig amikor guggol le a kutya, már szedem ki a zacsit a zsebemből, "

Még előző kutyámmal volt, hogy sétáltunk. Kijön az egyik kapuból egy öregasszony és elkezd kötekedni meg sutyorogni, hogy az én kutyám odapiszkított én meg nem értettem mire gondol, hát mutogatja nekem h ott egy darab sz.a.r. Megjegyzem, fizikai képtelenség, hogy abból a kutyából AKKORA jött volna ki (csivava volt, de egy német juhászhoz illő briós volt ott). Úgy fölhúztam magam, kikaptam a zsebemből a zacsit (még kutya ábra is volt rajta :D) és ott lobogtattam neki, hogy mégis mi a francot gondol miért hordom ezt magammal?! Erre hebegett-habogott és elnézést kért én meg kikértem magamnak meg mondom mit képzel, hogy így ráförmed valakire, felháborító (jó hangosan, utca hallotta). Úgy eltűnt, azt se láttam merre ment :D

2014. márc. 20. 11:20
 18/50 Firestorm ***** válasza:
49%

Na-na,okosan a dohányosok ócsárlásával.

Én dohányzom,soha nem fújom senki fejébe a füstöt,sőt olyan helyen gyújtok rá ahol nem jár sok ember,nehogy pattogjon,sőt van egy hamutál kulcstartóm és a cigit abban oltom el illetve abban tárolom és a legközelebbi kukánál kiürítem!Inkább dohányozzon az ember,mintsem piázzon,mivel az tudatmódosító és képes agresszívvá tenni az embereket.Cigi miatt család még nem ment szét.

De lényegre visszatérve.

Nálunk is volt ilyen (panelosok vagyunk) kis yorkink volt anno egyszer csak megyek haza látok egy papírt oda ragasztva az ajtónkra,hogy szedjük össze a sz.rt az xy ajtó elől,mert a kutyánk oda végezte a dolgát.Ráncoltam a homlokomat,hiszen lehetetlennek tartottam,mivel pórázon jött a liftig és a kedves szomszéd ajtó átlósan van és a póráz nem olyan hosszú,hogy odáig elérjen,főleg,hogy nem végezte ilyen helyekre a dolgát.Na odamentem megnéztem,de hát akkora sz.r kupacot ami ott volt maximum egy bernáthegyi vagy egy emberke végezhette oda és nem egy 4kg-os kutya.Hát nem takarítottam össze,jött is a szomszéd pattogni,hogy hogy képzelem ezt.Fogtam a kutyát a kezembe oda vittem a rakáshoz és kérdeztem az embertől,hogy valóban úgy gondolja,hogy egy ekkora kutyából emberi méretű sz.r kijön???Természetesen állította,hogy igen és 1 hétig hagyta ott bűzölögni a sz.rt.

2014. márc. 20. 12:00
 19/50 A kérdező kommentje:

:D

"Na-na,okosan a dohányosok ócsárlásával. "

Én személy szerint az eldobált csikkekre gondoltam :P Cigifüst engem amúgy nem szokott zavarni, de sokan sajna lusták 5 lépést tenni a szemetesig. :(

2014. márc. 20. 12:05
 20/50 anonim ***** válasza:

Na igen, érdekes módon akárhányszor szóba kerül pl. itt a dohányos téma, egyből mindenki írja, hogy ő nem dobálja szét stb. Ez jó is (lenne), de valahogy mégis bokáig járunk a csikkekben...

Na mindegy. Amúgy nekem az a kedvencem, amikor a buszmegállóban cigiznek (nálunk senkit nem érdekel a jogszabály, ha meg rászólok örülhetek, ha nem rajtam nyomja el a csikket). Meglátják, hogy jön a busz, erre hirtelen eldobják a cigit úgy, ahogy van! :D Se szétnézni, hogy kinek a kabátjára, hajára dobja rá, se elnyomni, semmi. Jön a busz, ő siet, a cigi meg száll a szélben, aztán csodálkozik az ember, amikor valami égeti a talpát, vagy mintha furcsán szúrna a cipő talpa... Vagy amikor itthon nézi a kabátot és fél óráig elmélkedik, hogy hol lyukaszthatta ki, amikor reggel még nem volt rajta a lyuk... De én például egyszer arra keltem, hogy van egy nagy lyuk a szúnyoghálón, ki volt égve! Határozottan égésnyom volt. Én nem tudom, hogy valamelyik kéményből szállt ide valami, vagy valamelyik szomszédnak sikerült elpöckölnie a csikket idáig (és ilyen magasra), de mondhatom, hogy nem örültem. Szigetelőszalaggal ragasztottam rá két csíkot, így azt hitték itt valami diliház van, mert egy nagy fehér X virított az ablakban hetekig...

Úgyhogy nálam pár benne van a napi rutinban az "álmodozás arról, hogy lesz egy saját szigetem vagy elköltözöm Alaszkába egy kis házba, amit erdő vesz körül".

2014. márc. 20. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!