Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi ideig sétáltathatom a...

Mennyi ideig sétáltathatom a kutyusom?

Figyelt kérdés

9 hetes a kicsi, sok benne az energia, igyekszem játékkal lekötni, szereti ha foglalkozunk vele.

Azt olvastam, hogy egy kölyöknek 10-15 perc séta kell alkalmanként, de szerintem ő többet igényelne. Ez lehetséges?

Kistestű kutyus. 3 óránként lemegyünk vele pisilni, és úgy 7-10 percet sétálunk is olyankor.

De azt látom rajta, hogy többre lenne szüksége. Tévedek?

2014. márc. 5. 18:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tényleg?

Azt olvastam, hogy a csivavák könnyen megfáznak :S

Az mondjuk durva, hogy a kopasz nem fázik. Anyuméknak kopasza van és arra már 20 fokban kell egy póló mert remeg :D

De tényleg lehet, hogy szoktatás kérdése az egész. Fene se tudja, kb mindenhol mást mondanak erről

2014. márc. 5. 18:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Adj rá ruhát sétáláskor, és több időre vidd le. Ismerkedjetek más kutyusokkal, jobban fogja magát érezni!
2014. márc. 5. 19:22
 13/19 anonim ***** válasza:
a kopaszos ismerősöm azt mondja jogosan hogy ha elkezdi öltöztetni a kutyát 20fokba akkor mit csinál -10be majd?
2014. márc. 5. 19:33
 14/19 anonim ***** válasza:
Az erőltetett séta nem jó az ízületeknek. Ha nem is tűnik fáradtnak, az, hogy fel kell vennie a ritmusodat, nem akkor áll meg nem annyit pihen, ami jól esik neki, nem tesz jó. Elröpül ez a pár hét. Hónapok száma x öt perc amit én hallottam. Ha meg mozgásra van szüksége, keress a bekerített területet, ahol elengedheted, vagy vegyél hosszú pórázt és úgy engedd el, vagy járjatok el kutyaoviba (bár kérdés hogy hány oltástól engedik).
2014. márc. 5. 20:02
 15/19 A kérdező kommentje:

Nah igen, -10-ben nincs séta :DD

Amikor lent hideg van, a kutya menekül anyuhoz, hogy ne vigyék sétálni :D

Pff.. de nagyon kár, hogy ennyi ellentétes vélemény van:S

A kutyaovira én is gondoltam, és ahol lakom, van is elfogadható áron, ha meglesznek az oltásai amivel mehet oda, akkor mindenképp viszem is:)

2014. márc. 5. 20:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez gazdifüggő is. Én amúgy is féltem az ízületi gondoktól, mert egy energikus fajta, és az egyik lába kicsit furán áll, nem akartam rontani a helyzeten. Most 1 éves, úgy tűnik rendben vannak az ízületei, és én is kibírtam, hogy csak fokozatosan növeltük a séta adagot. Ráadásul ahogy elkezdtem adagolni neki a pórázfegyelmet, az a kis idő is elég sok koncentrációt igényelt. Az meg természetes, hogy ilyen babakorban látszólag végtelen energiájuk van, szóval a lefárasztás nehezen kivitelezhető amúgy is.
2014. márc. 5. 20:24
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:))
2014. márc. 5. 20:36
 18/19 Szilvi & Argos ***** válasza:

"Hónapok száma x öt perc amit én hallottam. "

Ez azért már túlzás! Egy 5 hónapos kölyök nem sétálhat fél óránál többet ??? :O Simán túráztak ismerőseim 4-5 hónapos kutyákkal, sok pihenővel, ha fáradt, ölben...

2014. márc. 5. 21:07
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül mondják a tenyésztők, hogy ne nagyon túrázzunk a kutyával 1 éves kora előtt. Szerintem öt hónaposan a fél óra pórázos séta majd 15-20 perc szünet, majd megint egy fél óra járható út. Ha már neveled a kutyába a pórázfegyelmet, akkor az a fél óra bizony kőkemény menetelés...ha meg nem pórázon van, és van lehetősége megállni, pihenni, saját tempóban, az megint más kérdés.
2014. márc. 5. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!