Mennyi ideig sétáltathatom a kutyusom?
9 hetes a kicsi, sok benne az energia, igyekszem játékkal lekötni, szereti ha foglalkozunk vele.
Azt olvastam, hogy egy kölyöknek 10-15 perc séta kell alkalmanként, de szerintem ő többet igényelne. Ez lehetséges?
Kistestű kutyus. 3 óránként lemegyünk vele pisilni, és úgy 7-10 percet sétálunk is olyankor.
De azt látom rajta, hogy többre lenne szüksége. Tévedek?
igen a link alatt már olvastam a cikket
lakásban lakunk úgyhogy kikerülhetetlen a séta
Atya világ :D kabátka kell? de az oltatlan kutyával menjen sétálni fél órát nyugodtan :D Off vége
Mehetsz sétálni amennyit szeretne a kutyusod ha látod rajta hogy fáradt akkor már úton kell lennetek haza felé. Addig amíg nincsenek meg az oltásai (kb 3hónapos kor) addig nem ajánlott hagyni hogy szaglásszon kutya pisit vagy kakit és ne is nagyon találkozzon más kutyákkal ha lehet. Egyenlőre én személyszerint a minnél rövidebb sétákat javaslom a betegségek elkapásának lehetőségének minimalizálása végett.
Annyit sétáljon, amennyit szívesen sétál. Egyelőre ne menjetek messzire, hogy ha hirtelen elfáradna, ne kelljen se húznod, se cipelned, hanem maradjatok a környéken és figyeld az időt, milyen intenzitással mennyi ideig szeret sétálni és a továbbiakban ahhoz igazítsd az útvonalat.
10 perc szerintem is nagyon-nagyon kevés. Nem is séta, csak 3 perc szaglászás, pisi, 3 perc szaglászás, kaki, majd irány haza.
Hát igen ezt a séta-oltás dolgot már kiveséztem magamban:)
Igyekszem minél körültekintőbben sétálni vele, persze így is lehet, hogy nem tudjuk kivédeni a bajt :S
Vannak sokan akik vitték ugyanúgy a kutyát és semmi baj nem lett, és vannak akiknek elpusztult a kicsi:(
Nagyjából kockáztatunk vagy nem. Nem örülök neki nagyon, dehát lakásban lakunk, és ha bezárom az nem élet:(
Nagyon rövid a szőre szegénynek és ruha nélkül agyonfagy :D
Bár most csak egy fejkendőt tudunk rákötni, hétvégén kapunk rendes kutyarucit :D
van kopaszkutya ismerősöm az se fagy agyon pedig nincs rajta már ruha... akármilyen hihetetlen a kutyák nem fáznak 8-10 fokban.
Az enyémeken idén télen nem is volt kabát mert nem volt hideg.. Ez a ruha dolog emberi hülyeség 0fok felett.. én -5-10 környéként szoktam ráadni a kutyáimra a kabátot pedig rövidszőrűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!