Mit tehetek sétálás közben, ha máshoz odarohan a kutyám?
Figyelt kérdés
Nemrég történt, hogy Bp-en a városligetben sétáltam a 7 hónapos kutyámmal (még "gyerek", elég szeleburdi). Ha elfut mellettünk egy ember, akkor utána veti magát, mert imád rohanni. Nem harap, csak fut. Ez történt most is, csakhogy a nő a kutya elől kezdett el futni (akkor meg persze, hogy üldözi bármilyen kutya) majd agresszíven rámszólt,h vegyem le róla a kutyám. Mondtam neki, hogy ha megállna, meg tudnám fogni... (ja a kutyám kb boka felett ér egy kicsit, mert kistestű). Ugyan ezen a napon történt, hogy egy nagydarab kopasz ember sétált, a kutyém odament mellé, és ő is rámszólt, hogy azonnal hívjam vissza... ilyenkor én szólhatok bármit is? Nem agresszív a kutyám, csak most ismerkedik mindennel...2009. dec. 12. 16:08
31/31 anonim válasza:
Egyszerű, amíg nem tudod behívni a kutyádat bármi is történjen, addig ne engedd le. Engedd ki hosszúra a pórázt és ha látod, hogy jön valaki, aki fut, akkor vedd rövidebbre. Majd mond neki, hogy NEM, mikor neki akar ő is eredni, ha kibírja nagyon dicsérd meg. Közben meg gyakoroljatok olyan helyen, ahol nem nagyon futkároznak. (Nem tudom hol van ilyen, nem vagyok pesti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!