Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek sétálás közben,...

Mit tehetek sétálás közben, ha máshoz odarohan a kutyám?

Figyelt kérdés
Nemrég történt, hogy Bp-en a városligetben sétáltam a 7 hónapos kutyámmal (még "gyerek", elég szeleburdi). Ha elfut mellettünk egy ember, akkor utána veti magát, mert imád rohanni. Nem harap, csak fut. Ez történt most is, csakhogy a nő a kutya elől kezdett el futni (akkor meg persze, hogy üldözi bármilyen kutya) majd agresszíven rámszólt,h vegyem le róla a kutyám. Mondtam neki, hogy ha megállna, meg tudnám fogni... (ja a kutyám kb boka felett ér egy kicsit, mert kistestű). Ugyan ezen a napon történt, hogy egy nagydarab kopasz ember sétált, a kutyém odament mellé, és ő is rámszólt, hogy azonnal hívjam vissza... ilyenkor én szólhatok bármit is? Nem agresszív a kutyám, csak most ismerkedik mindennel...
2009. dec. 12. 16:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell mondjam igen. Amikor a kutyám ráncigálta a roti akkor is ablakból röhögtek rám. Merthogy zavarta pket a kutyaugatás, hát megoldották. És én sem örülnék neki hogy odajönne hozzám egy idegen kutya, pedig kutyás vagyok. Valószínű, hogy a kutyáim is agresszívan reagálnának, mert pórázon vannak és ugya az összetartás... Szóval mindneképp a te kutyád jönne ki rosszul belőle. Nem másokra kell számítani. Különbenis meg kell nevelned, akár egy kocsi is elütheti ha szaladgál. Az is álljon meg mert a kutyádnak oda van kedve menni?
2009. dec. 12. 16:26
 12/31 A kérdező kommentje:

Azt hittem van valami szabály erre, azért tettem fel a kérdést... hogy mit tehetek, milyen jogaim vannak, ha a nem agresszív kutyám odarohan máshoz, akinek az nem tetszik.

De ennyi erővel én meg nem akarom, hogy valaha csövesek jöjjenek oda hozzám kuncsorogni...

2009. dec. 12. 16:26
 13/31 anonim ***** válasza:
Neveletlen gyerekek akik odamennek hozzád. Erre értettem. Neked atótl még nem kell felelőtlennek lenned, mert ez csak a te kutyád veszélyezteti.
2009. dec. 12. 16:27
 14/31 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy álljon meg a kocsi, kérlek ne nézz már ennyire hülyének. Én sem nézek le senkit, így látatlanba sem (ha már helyesen írni tud legalább...)

De ez olyan helyen történt, ahol minden kutya szabadon van, nincs kocsi a közelben...

2009. dec. 12. 16:27
 15/31 anonim ***** válasza:

Egy kutyát lakott területen csak pórázon szabad vezetnie, ha nem, akkor a sintér is elviheti, meg téged is alaposan megbüntethetnek - és jogosan.

Nagyon sokan félnek a kutyáktól (engem egyébként eddig csak egy kutya harapott meg, de az is csak bokáig ért, sajnos a fogai ennek ellenére elég hegyesek voltak...), és ha a kutyád miatt baja lesz, akkor te vagy a felelös, ha egy gyereket fellök és baja lesz, akkor szintén büntetést kaphatsz a testi épség vezélyeztetése miatt.

Éppen ezért gondold meg, és tarsd a kutyádat pórázon.

2009. dec. 12. 16:29
 16/31 anonim ***** válasza:
84%
Nekem kuvaszaim vannak,termeszetesen kertben.Ha setalunk a poraz a minimum.Ha a kutyasetaltatohoz erunk elengedem oket.Az utcan soha!!!A kutyatartasban is van illem.En imadom oket de mas lehet,hogy nem.Tessek tiszteletben tartani!
2009. dec. 12. 16:30
 17/31 anonim ***** válasza:
90%
Monjduk a városligetben sztem elég hülyén nézne ki,hogy ott sem szaladgálhat szabadon a kutya..,hanem csak pórázon!Vagy pl. a Margitszigeten..!De sajnos sok a sötét tajpar@rszt aki még egy kölyökkutyától is összesz@rja magát v. egy tahó kopasz g@ci aki esetleg belerúg!Úgyhogy ha nagyon sokan vannak akkor inkább tartsd olyan pórázon ami szabályozható,hogy meddig engeded el...
 18/31 A kérdező kommentje:

amúgy behívásra tanítani sem tudnám máshol a kutyám...csak ott...ahhoz is el kell engednem, érted. Megértem azokat, akikre óriáskutya veti rá magát játékból a sáros szőrével...az hiába barátságos, akkor is büdös :D

de az én kutyám kölyök, rövidszőrű, alacsony, nem agresszív és nem ugrált senkire...

19/31 anonim ***** válasza:
100%
nekem azt mondták hogy pórázon tartani a kutyát kötelező, ha nincs akkor megbüntetnek. tudom sokan nem tartják be, pedig kell.
2009. dec. 12. 16:31
 20/31 anonim ***** válasza:
Jó hát akkor te tudod. Bocs, hogy gyorsan írok és néhány betű összekeveredik. Szerintem így a helyes. Hacsak nem kutyafuttatón voltatok akkor joga van ott kutyátlannak is elmenni. Osztán ha valaki felrúgja a kutyád, mit érsz vele ha van jogi következménye? Az kutyámnak nem lett jobb attól hogy kifizették nekem a "kárt". De cselekedj ahogy jónak gondolod.
2009. dec. 12. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!