Mit tehetek sétálás közben, ha máshoz odarohan a kutyám?
A kutyád pórázon kell tartani amíg nem jólnevelt (egy stabil behívás, nem elszaaldgálás azért már elvárható lenne) és amíg nem vagytok teljesen biztonságos, embermentes helyen.
Először is az embereknek joga van ahhoz hogy ne kelljen barátkozniuk egy kutyával ha nam akarnak. Joguk van félni tőle vagy nem szeretni. Ez az ismert szindróma, amikor a gazdi üvöltözik, hogy ne féljen, nem bánt!
Másodszor a kutyád épségét fenyegeti a könnyelműséged. Bárki megütheti, felrúghatja, megharaphatja egy másik kutya, elütheti az autó, átmehet rajta a bicikli stb.
A kutyád nem lesz antiszociális ha nem mehet oda minden emberhez. A szocializációhoz elég az aki ismer, a kutyaiskola, a barátok, más kutyások.
Válaszolva a konkrét kérdésre: nem szólhatsz semmit, igazuk van szerintem, kérj elnézést tőlük. Itt nem arról van szó hogy bánt-e a kutyád.
Értem. Tehát (mert gyakran ez előfordul) ha odarohan hozzám és a ktyához a gyerek, akkor én is ordíthatok az anyjának, hogy azonnal hívja vissza? Mert engem meg az idegesít...
És szerinted legyen a kutyám pórázon folyamatosan? Ligetbe se engedjem el?
na, itt jön a köv kérdésem: ha felrúgják a kutyám úgy, hogy nem harapott meg senkit, akkor mivan? Akkor is én fogjam be?
Bocs, h ilyeneket kérdezek, de máshol nem tudom és nem vágom, hol lehetne utánanézni...
Neveletlen gyerek lennék 20 évsen? :D
Pesten lakom, írtam is, hogy városliget... mindenkinek szabadon vannak a kutyái.
És kmolyan mondtad, h pórázon kéne vinnem? Akkor hogy futhatna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!