Hogyan tudnám bevadítani a kutyámat? Nem akarom, hogy a szomszéd simogassa! Ha én nem mehetek a kerítés közelébe, Ő se merjen!
Neki van saját kutyája láncra verve! Simogassa azt!
Nem tudom elzárni, nincs kennel, és a kertítés az drót kerítés, és a kutyám barátságosan, oda megy hozzá!
Azt akarom, hogy vad legyen, ne tudja már oda hívni a szomszédom! Ha nagyon kutyázni akar, kutyázzon a láncos kutyájával!
Hogyan tudnám bevadítani? Az Ővé is vad, ha a kerítés közelébe megyek, már szedné szét ugatva a láncot! Na az enyémnek is ilyen reakció kellene! Ha engem nem enged a kerítés közelébe az Övé! Az enyém se engedje Őt oda! 1:1 állást akarok!
Ötletek?
Szia!
Nem értem mért zavar ha simogatja..
NE vadítsd be a kutyád a végén még baj lesz belőle!
Légy BÁTOR és mond meg a szomszédnak hogy ne simogassa mert ez téged zavar. A kerítést meg csináljátok meg úgy hogy ne tudja simogatni. Ennyi. Hidd el jobb egy nyugis, jámbor kutya, mint egy nehezen kezelhető, vad.
Ha te nem vagy bátor és harcias, mit vársz a kutyádtól? A háta mögé akarsz bújni, és onnan kiabálni kígyót-békát? Húzd ki magad, és ne itt, hanem a szomszédddal szemben legyen nagy a szád. Ahhoz, hogy elmond neki a véleményed, nem kell a kutyád.
Egyébként meg örülhetnél, hogy a te kutyád barátságos, és nem egy vadállat.
Járj el a kutyával kutyaiskolába és tanuld meg fegyelmezni, hogy behívásra vagy letiltásra ne menjen a kerítés közelébe, ha téged ez ennyire zavar. Foglalkozz vele többet, hogy a kutyád ne a szomszédtól várja a simogatást, és ne az ő hanem a te kegyedet keresse. Egy jó gazdinak a kutyája, hozzá ragaszkodik legjobban, ha a te kutyád ennyire imádja a szomszédot, ott bizony benned van a hiba.
Nem azért mondta el szerintem a kérdező a korát, hogy a "komoly felnőttek" baszogassák. Az tényleg gyerekes, hogy ha én nem akkor ő sem. Viszont, ha nem akarja, hogy simogassák akkor ne tegyék. Mondd meg szüleidnek és ők beszéljék meg vele.
Én is utáltam, amikor kiskorában a kaunknak öntyöm pöntyömezett a szomszéd. Így teljesen megértem még a idegesítő hangot is. Nem azért kau, hogy kicsi korában hozzászokjon idegenek babusgatásához.
Vadítani nem szabad, a házőrzésnek a vérében kell lennie. Nem mindegy, hogy milyen fajtátok van. Van olyan fajta, aki a betörővel is lepacsizik. Amúgy nyugodj meg, mert a kutyák bizony különbséget tudnak tenni a betörő és az összebarátkozott szomszéd között. Akkor van gáz, ha ez ugyanaz :).
Ha szüleidet is zavarja, akkor érdemes megbeszélni velük és egy olyan kerítést csinálni, ahol nem lát át a szomszéd és nem tud kapcsolatba kerülni vele.
Amúgy ennél már csak az a rosszabb, amikor etetik őket kerítésen keresztül. ÉS hiába pofázol neki, ugyan úgy eteti.
Előző vagyok. Csak még annyit tennék hozzá, hogy érdekes egyesek hozzáállása.
Már azt is a gazdára kell felróni, hogy biztos jobban szereti a szomszédot mert odamegy simire. Főleg ha épp ott sincs, vagy épp nem a kutyával foglakozik a gazdi és hülye hangon öntyöm pöntyömöznek a kutyának. A kedves kutya oda megy. Nem lehet mindig tiltani. Rengeteget foglalkozok a kutyáimmal és biz amelyiknek olyan a természete szívesen megy simire és nem azért, mert jobban szeret egy idegent nálam.
Én azt utálom, hogy megállítanak az utcán és ETETNI akarják a kutyáimat. És nem fogják fel, hogy azt mondom NEM, dobálják le a földre a kaját, a kutyákat meg persze húzom arrébb, hogy a-a, akkor sem szabad.
Ilyenkor fogom magam és elsétálok ha nem értik meg, hogy NEM szabad. Nem a kutyával van a gond, hanem az emberekkel. Egyszerűen nem tartják/tartjuk tiszteletben a másik ember kérését.
Szólj a szüleidnek, értelmesen magyarázd el, hogy nem szeretnéd, hogy a szomszéd simogassa mert pl. félsz, hogy egyszer lemérgezi vagy ilyesmi. Kérd meg a szüleidet, hogy csináljátok meg a kerítést azon az oldalt, vagy beszéljenek a szomszéddal.
Ennyit tudsz tenni az ügy érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!