Egy kutyának nem jut el a tudataig, hogy a saját oldalamon sétálok, erre megugat, minths az ő területén lennék? Nem bírja felfogni a határokat?
Szomszéd kutya. Hiába megyek el előtte a kertben 5x egy nap, már 4 hónapja, csak megugat...
Nem fogja fel, hogy az az én kertem, teruletem tulajdonom?
Megszokhatta már volna, nem új dolog neki!
Csak ugat rám! Mi a baj a fejével?
Terület enyém_tied! Ezt egy kölyök kutya is tudja...
Nem, a kutya a hülye! Meg kellene szoknia, hogy nem török be a házba, nem vagom ki a kerítés, ergo nem vagyok veszélyes!
De nem tudja felfogni! Az esőt is megugatja minden alkalommal? Az is fenyegetés!
Na erre válaszolj!
Hát ha szerinted az eső fenyegetés....
Egyébként lehet, hogy hülyeségérzékelő van a kutyában, azért ugat :)
Van utcára néző ablakod? Képzeld el, hogy egy idegen ember napi rendszerességgel bámul be rajta. Közterületen áll, így teljesen jogos amit csinál, a rendőr nem segít. Nem szólal meg, nem csinál semmit, csak bámul be. Hiába húzod be a függönyt, csak áll tovább és bámul. Hogyan reagálnád le ezt, ha már 4 hónapja minden nap menne a dolog?
A kutya szempontjából pont ennyire idegesítő amit csinálsz. És pont ennyire értelmetlen is! A kutya nem tudja, hogy az a te kerted. Az neki az az "ablaka", ahol a területét feszegeted. Lehet, hogy soha nem mész át, de attól még nem érti miért vagy ott, csak azt tudja hogy zavaró vagy és ő tehetetlen. Feltehetőleg még ingerhiányos is mellé, úgyhogy minden más híján ugatással vezeti le a feszültséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!