Mennyi idővel az ivartalanítás után lehet vinni sétáltatni a kutyát?
Ne is próbálkozzatok kajával, míg nincs teljesen magánál, nehogy félrenyeljen. A vízre is igaz ez.
Holnap már rendben lesz ;-)
Az orvos azt mondta, hogy (du. 2-kor volt a műtét) este 7-kor próbálhatunk neki adni inni vizet egy keveset. Ha megissza, várjunk picit, és ha nem hányja ki, akkor falatonként tenyérből etessük, ha kéri. Este 9 körül ivott először egy keveset, negyed tízkor adtunk egy keveset enni. De mondta, hogy ha holnapig nem eszik-iszik, az sem baj, mert kapott infúziót, nem fog kiszáradni. :)
Egyébként jól van, csak szegénykém össze van zavarodva a gallértól, de emlékszem, a cicánkkal is ez volt, aztán megszokta, csak olyan kis esetlennek tűnik. :)
Rendes sétára mikortól mehet?
hát azért rendes, fél órás, órás sétára még nem vinném.
Pár napot várj vele,Eü sétákra menjetek le,és ennyi.
Amíg friss a seb és sár van szerintem nem épp egy nyerő ötlet a séta.
Inkább foglalkozz vele a lakásban, kérjél tőle olyan trükköket (már, ha tud ilyeneket) ahol nem terheli meg magát (pacsi, integetés, lábkeresztezés, ugattatás ami jól esik, és tudja) hogy ne unatkozzon egész nap.
Vagy adj neki valamit, amit rágcsálhat, ha majd megszokja a gallért.
Pár napot igazán ki ehet bírni, a kutya se hal bele, meg te se.
De, részemről, ha engem kipakolnának, rohadtul nem lenne kedvem már másnap tenni-venni. Ilyenkor a legtöbb élőlénynek pihenésre van szüksége, még akkor is, ha a lábad rágja már, hogy menjetek.
Nekem a kutyust 1 körül műtötték és fél3kor mehettem érte és 5kor már sétáltunk.Igaz tompa volt még akkor.Egyből elvégezte a dolgát aztán leült,úgyhogy jobbnak láttam felhozni.
Aztán este 10kor már rendesen járt és a sétánál is a megszokottan viselkedett majdnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!