Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler vagy Dobermann?

Rottweiler vagy Dobermann?

Figyelt kérdés

Kinek melyik a kedvence a két fajta közül, miért pont az és miért nem a másik? Nem a külsőségekre vagyok kíváncsi (bár tény, hogy az is egy szempont).

Csupán csak érdekel ki miért tartja/szereti az egyiket és miért a másikat. Vagy épp miért nem.

2014. febr. 1. 20:01
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

Hát igen, eléggé vicces ez... Játékkutyákat nevelnek és mikor szembe jön egy igazi, nem értik hogy mi van és a kutya rögtön veszélyes lesz.

Tudjuk mire vállalkoztunk, nem egyszerű feladat... Én pl. szívesen tenyészteném a saját kutyám vérvonalát, de tök felesleges lenne... ezért inkább nincsenek is golyói.

2014. febr. 2. 19:31
 32/53 anonim ***** válasza:

Hát azért szerintem minden kutyától el lehet várni, hogy ne bántson másokat. Mint írtam, nekem a dobermann az egyik kedvenc kutyám és engem is idegesít, hogy egyenklónokat akarnak faragni a fajtákból de azért azt túlzásnak tartom, hogy más kutyák bántása elfogadható legyen azzal a felkiáltással, hogy "ez munkakutya, ez ilyen". Főleg mióta az én kutyáimat bántotta az a bizonyos rottweiler. Az én kutyáim sem örülnének ha bejönne egy idegen állat a házunkba engedély nélkül, de azért van különbség egy kis acsarkodás meg a plasztikai műtétet igénylő támadás között... Azok akiknek nagy erős erős kutyájuk van, sokszor hajlamosabb könnyebben venni az ilyet, mert nekik nem sok félivalójuk van.

De hát ez van, mindenkinél más a határ. Nálam más kutyákra való komoly támadás = zéró tolerancia. Pedig tényleg nem szeretem a cuki kis szelíd kutyákat. Nekem azért szoktak beszólogatni, mert pl nem engedem, hogy idegenek csak úgy barátkozzanak az állataimmal.

2014. febr. 2. 19:38
 33/53 A kérdező kommentje:

32-es!

Persze, egyértelmű, hogy nem gyilkológépeket tartunk :) Az én rottim soha nem támadt meg más kutyákat, őt viszont már többször (két rotti, egy amstaff és boxer is kekeckedett már vele). Pórázon, ha szembe jön egy kóbor kutya, arra (még) vergődik általában, de ez betudható a rossz tapasztalatnak, amiket kutyákkal szerzett (persze dolgozom rajta, hogy megszűnjön ez a probléma). Vagy pl. többször jártunk úgy, hogy séta közben odajött egy padlócirkáló és mint az őrült, őrjöngött a kutyám szája előtt 20 centivel. És ha már végképp nem tudtam elzavarni, volt, hogy elkapta a kutyát, megrázta (nem okozva neki sérülést, csupán helyretette), eldobta és ahogy a kutya nem jött vissza vergődni, nem foglalkozott vele többet, jött be mellém és haladtunk tovább.

Az megint más kérdés, hogy ha saját területére jön be idegen kutya (főleg kan), akkor már lehetnek gondok, de igazából, ha nem egy domináns kan kutya jön be, akkor nem kellene, hogy gond legyen. Pl. nálunk a múltkor bújt be egy még fiatal kan pumi, akit az enyém csak megszagolt és kész. A pumi elkezdett vinnyogni, erre az enyém csak nézett rám, hogy ennek meg mi baja van...

2014. febr. 2. 19:58
 34/53 A kérdező kommentje:
Tehát arra akartam kilyukadni, hogy nem gyilkológépek, ne kezdeményezzen verekedést, de azért védje meg magát, ha arról van szó.
2014. febr. 2. 19:58
 35/53 anonim ***** válasza:

Akkor elmesélném a sztorit, a plasztikás kutyáról.Az eset előtt többször szóltunk a kb 6 éves kislánynak, hogy egy ivaros kan vizslát 1: nem illik flexi pórázon "sétáltatni" (azaz hagyni,hadd menjen, mert úgy nem húz) 2: nem illik hagyni, hogy a másik kerítését lepisilje. Ennek ellenére ez minden nap így történt. Sajnos én vagyok felelőtlen, elismerem, egy hosszú fárasztó nap után nem kalkuláltam be, hogy jönni fog a kislány, ezért kinyitottam a kaput, a kutyát meg a helyére küldtem.

Jött a kislány, a vizsla meglátta, hogy nyitva van a kapu és az én kutyám ott ücsörög és berohant a kertbe, neki az én kutyámnak. A kislány szinte sokkot kapott, én meg azt sem tudtam hirtelen, hogy mi van.

Nyilván a saját területén egy támadó kutyával szemben megvédi magát minden kutya...ez a dolga. Egy vizslának meg alapvetően puha a szája és igen sérülékeny a feje... Egy német juhászkutya torkában meg nehéz kárt tenni... Tehát mire rászóltam a kutyámra, hogy engedjen, már volt mire nézni. Mivel a vizsla még ekkor sem hagyta abba, megrántottam a nyakörvét. Megharapott, engem is varrtak. Kész a frankó sztori, az én kutyám meg veszélyes. Én nem hinném...

2014. febr. 2. 21:05
 36/53 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy a te kutyád volt a rossz, csak azt akartam jeleznii, hogy akik nagy kutyát tartanak, sokszor elfelejtik, hogy milyen a másik oldalon.

Kérdező, én elhiszem, hogy nagyon idegesítő amikor egy öleb rádtámad, de azért valljuk be, ha a te kutyád felnő, nem sok dologtól kell majd féltened. Míg én pl minden alkalommal úgy megyek ki sétálni, hogy szr környéken lakok és ha olyan a szerencsém és rám támad egy megkergült nagykutya, és épp nem tudom elintézni, akkor az én kutyámnak annyi. És ez elég ha az életben egyszer történik meg. Az én kutyámat is úgy rázták meg ahogy a kekeckedő ölebeket, csak rajta akkora lyuk lett tőle, hogy ha bedugom az ujjam, a másik oldalon jön ki. Egy gyengébb kutya akkor sem tudna ilyen csinálni ha akarna, nálatok nagyobb kutyásoknál viszont csak attól függ, hogy jólnevelt-e vagy sem. És szép vagy nem szép, igen, azért is az egyik kedvencem a dobermann, mert vele végre majd nem kell attól félnem, hogy baja esik, sokkal nagyobb valószínűséggel fognak békénhagyni kutyák és emberek egyaránt. Egyszer sétáltattam egy (teljesen normális) rottweilert. Igen, valljuk be, jól esett, hogy azok az emberek akik lenézően bámulják az amúgy munkakutya, csak kisebb ebeim, most nagy ívben kerülnek ki.

2014. febr. 2. 21:31
 37/53 A kérdező kommentje:

Na én pont nem tartozom bele abba a körbe, akik úgy gondolják, hogy nagy kutyájuk van, hagy verekedjen, úgysem tesznek benne kárt. 1. ez nem igaz, mert egy nála nagyobb kutya, pl. egy kaukázusi, "simán" legyűri. 2. igenis tehet kárt egy kisebb verekedés is a kutyámban, szellemileg, viselkedésileg, ahogyan tette is az a két rotti és az a staffi, amelyik nekiment. Szóval lehet, hogy egy kisebb, gyengébb kutya fizikai sérülést nem, vagy csak alig tud neki okozni, de a viselkedését negatív irányba befolyásolhatja egy-egy verekedés.

Sajnos ez az olyanokat nem érdekli, sőt, fel sem merül bennük, akik úgy vannak vele, hogy az én kutyám nagy, nem tesznek benne kárt úgysem...

2014. febr. 2. 21:36
 38/53 anonim ***** válasza:

36-os, tudom milyen:) 14 évig voltam cocker spániel gazdi... Volt, hogy őt is bántották, és én is reszketve álltam a szomszéd bandogja elé, aki csak úgy átmászkált a kerítésen aminek bent kellett volna tartani.

Egyébként igazad is van, meg nem is. Mert ha egy nagy támad, ha nem, akkor is ő lesz a hibás. Fura móka a nagykutyázás... vagy nagyon élvezed, vagy nagyon nem...

2014. febr. 2. 21:38
 39/53 A kérdező kommentje:
Nekem van pl. egy másik kutyám is, egy vizsla keverék. Na vele már jártam úgy, hogy sétáltunk és az egyik háztól egyszer csak kiszaladt egy pit(?), és rá a nyakára... szerencsére elsőre nem tudott ráfogni és a gazdája azonnal jött és leszedte a kutyáját. Szóval azért ismerem a másik oldalt is. Meg hát ha azt nézzük, a rottimmal is ismerem, mert ahogy írtam, neki is többször ment már kutya...
2014. febr. 2. 21:44
 40/53 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor hibás a kutya, ha hibás, ilyen egyszerű. Én egyáltalán nem vagyok mérges a rotira aki majdnem megölte a kutyám, meg nem utáltam meg a többit sem. De ha választani kell, inkább éljen a kutya traumával mint sehogy.
2014. febr. 2. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!