Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler vagy Dobermann?

Rottweiler vagy Dobermann?

Figyelt kérdés

Kinek melyik a kedvence a két fajta közül, miért pont az és miért nem a másik? Nem a külsőségekre vagyok kíváncsi (bár tény, hogy az is egy szempont).

Csupán csak érdekel ki miért tartja/szereti az egyiket és miért a másikat. Vagy épp miért nem.

2014. febr. 1. 20:01
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Dobermann. Már évek óta a kedvenc fajtám, nagy álom egyszer venni egyet. Csak az a bajom nekem is, hogy manapság minden fajtából ugyanolyan kutyát akarnak cisnálni, legyen az csivava vagy dobermann. Legyen kedves, családszerető, gyerekszerető, fogadjon szót mindenkinek. Na persze! Szerintem meg igenis maradjanak meg a fajták saját tulajdonságai, amelyik agresszívabb, keményebb, a maradjon is olyan.

A rottweilerben igazából nem sok különbséget látok jellemre, csak a kinézetében, ami nekem nem tetszik. Túl nagydarab, vaskos. Egyszer majdnem megölte a kutyámat egy roti. De már előtte sem igazán érdekelt a fajta. Rossz érzés nincs bennem, de továbbra sem tartanám.

2014. febr. 2. 17:43
 22/53 anonim ***** válasza:
55%

Na nekem ugyan ez volt a NJ-szal... itthon mindig egy kis tündér volt, séta közben is. Aztán betörtek, és a kutya mindent lerakott az asztalra, amit ÖV-n tanult. A betörő feljelentett, a kutyát majdnem elaltatták, mert "emberre támadt". Csak a biztonsági kamera mentette meg az életét. Rá néhány hónapra míg álltam be a kocsival, berohant az udvarra egy vizsla. Fizettem a plasztikázását, nem hiányzott még egy cirkusz... annyi volt a szerencséje, hogy parancsra enged. Mikor ide hoztam a dobit, az első perctől elfogadta, tehát csak nem egy veszélyes vadállat... most meg, hogy a kicsi felengedett, erősen valószínű, hogy le fogja dominálni.

A kicsiből sem lesz szerintem vattacukor, már most fog a karra, de még félénk nagyon. Az előző gazdái szörnyen bántak vele, kaját is valami moslék tesco-s sz.rt kapott. Majdnem egy hónap kellett neki, hogy beilleszkedjen és megszokja, hogy béke és szeretet van.

Ma megkerestem a tenyésztőt, aki nem volt hajlandó visszavásárolni. Nekem amúgy sem voltak sosem szimpik ezek az emberek, eddig ez a 2. tenyésztett kutyám, az első meg szegény egy roncs volt... de imádtuk:)

A "kedves" tenyésztő szerint egyébként dolgozni jó lesz, mert apuka munkavonalú. Azt legalább kérte, hogy ivartalanítsam. Legalább. Igazából meg mindegy, ha ilyen, hát ilyen, az a lényeg, hogy mostmár nem kell soha éheznie, kennelben a betonon aludni, játszhat és lehet igazi kutya

2014. febr. 2. 17:49
 23/53 A kérdező kommentje:

Én az ilyet aligha nevezném tenyésztőnek, na de ebbe ne menjünk bele :/ :)

Jajj hát a rottiknál a másik kedvencem a 'rúd szalámi' típus. Ez két okból adódik: 1. eleve silány, nem igazi rotti, 2. beteszik a kertbe és ott éli le az életét. Mozgás nulla, foglalkozás nulla. Elhízik, ellustul.

Az enyém annyit bír mozogni, hogy én nem bírok annyit menni vele :D Szépen megvan a horpasza, rendes kutya teste van. De a legtöbb, amiket látok az udvarokon.. hát szörnyű.

2014. febr. 2. 18:00
 24/53 anonim ***** válasza:
100%
Na igen... Egyébként a mai tenyésztési programmal sem értek egyet, meg úgy amblokk a tenyésztői mentalitással sem. A dobi, a rotti, a nj, a pit, a staffi legyenek mind olyanok, mint a vaj, a betörő kenje rá őket a kenyérre. Az ÖV sport... Ezek a kutyák soha ne ugassanak (zavarja a szomszédot), ne morduljanak rá senkire (mert a kutya szocializálatlan, veszélyes, ideggyenge, kiszámíthatatlan)...sorolhatnám. Mind legyen kicsi, lapos, átlagos... a NJ-nál a leginkább szembetűnő ez, na meg akkor úgylátom a rottinál is... A NJnál a munkavonal a show tenyésztőknél olyan, mintha az ördöggel kézen fogva mennél templomba. Debreceni vagyok, régen a spancival kiállításoztunk, és míg kölyök volt a NJ, vittük őt is... úúúúristen mennyi cs.sztetést kaptunk... a másik véglet meg minden áron be akarta vonni a tenyésztésbe a színe miatt. Azóta röhögni járunk a sok életképtelen, terhelhetetlen show kutyán...
2014. febr. 2. 18:20
 25/53 A kérdező kommentje:

Szerencsére azért még van egy tenyésztő az országban, aki kifejezetten a domináns rottikat szereti és tenyészti (ezért szelektál is, ami sokaknak nem tetszik). A kutyáik az életben is bizonyítanak, nem csak sport őv-re jók :)

Én is Debrecen közeli vagyok. Tavaly előtt voltunk a CACIB-on, hát valami szörnyű volt. A rottik, a német juhászok.. ahogy azok kinéztek :O

2014. febr. 2. 18:30
 26/53 anonim ***** válasza:
vattacukor mind... mi mostmár csak nevetni, meg ír farkaskutyákkal spanolni szoktunk járni...
2014. febr. 2. 18:35
 27/53 A kérdező kommentje:

De egyébként ez a kenyérre kenhető dolog, hogy minden nem olyan kutya is olyan legyen, Amerikából jön. Ott kezdték el a dobikat is családi kutyáknak gyártani (mert az nem tenyésztés), ahogy a rottikat is.

A német juhásznál meg a csapott far, amitől kiráz a hideg, pedig nagyon szeretem őket is, illetve szeretném. De lassan már a földön húzza a hátsóját.

2014. febr. 2. 18:35
 28/53 A kérdező kommentje:
Én eléggé kiábrándultam, úgyhogy azóta nem is mentem el kiállításra. Ráadásul pont akkor voltunk fajtaválasztás előtt, vártam a rottikat, hogy hű, meg há... hát akkor azt mondtam, hogy nekem nem kell rotti. Mire jók azok?? Hát az ott lévők semmire.
2014. febr. 2. 18:43
 29/53 anonim ***** válasza:

Hát na... mostmár minden divatból megy. Kutyát is a legtöbben divatosat vesznek és divatosra nevelik.

Kiállításon amúgy a legtöbb vagy elemmel működő, kicsomagolható meg ha már nem kell el lehet tenni típusú kutya, vagy olyannyira nincs mr benne semmi belül a fajtából, hogy a ringen kívül rohangál valami idióta és cuppog meg játékotsípoltat, mert ez kell, hogy ne csak bambuljon. És ezek voltak a valaha munkakutyák... most meg egy ringben futkosnak körbe-körbe és egyáltalán nem is hasonlítanak önmagukra... végül pedig homogén jellemű öleb lesz mind, de akkor meg minek a másmilyen külső?!

2014. febr. 2. 19:14
 30/53 A kérdező kommentje:
Ahogy olvastam az első két sort, rögtön az ugrott be, ahogy a körön kívül gumimalactól kezdve mindent püföltek a rottiknak (is), meg ugráltak, kiabáltak, csakhogy ne aludjon már el a kutya. Hát a bírákról meg inkább már ne is beszéljünk... Emlékszem, hogy mikor én kint voltam a CACIB-on, egy csaj volt, aki a kutyája elé állt és szemkontaktust kért tőle. Hát szörnyű...
2014. febr. 2. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!