Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg lehetek falkavezer?

Meg lehetek falkavezer?

Figyelt kérdés
Van egy ket eves kutyam es probalkozok a falkavezerseggel de nem nagyon lassan haladunk ha eggyaltalan haladunk,en mindent megteszek ami elo van irva de mindig amikor a nagyszuleim atjonnek hozzam egybol elkezdik babusgatni ahogy belepnek es nem birom nem odaengedni mert kint van a kutya ez nagyban befojasolja a falka rangsorat(a kutyat udvozlik eloszor)

2014. jan. 21. 19:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a probléma nem csak ezzel van, illetve mélyebben gyökeredzik, mert nekem pl. pont az a bajom hogy ha megyünk az utcán mindenki engedi hogy a kutya harapdálja a kezét (nagyon finoman csinálja, de engem akkor is zavar) és mikor rászólok akkor jön a szöveg hogy "Ugyan, had csinálja, semmi baj!", ezzel az én utasításomat semmissé teszik. Ugyanakkor az én kezemet soha nem merné harapni, mert tudja hogy nem engedem. A másik, tőlem nem kunyerál, mert tudja hogy nem kap. Anyám ugyanakkor ha néha átjön és nem figyelek árgus szemekkel folyamatosan, akkor nekiáll szaloncukorral tömni a kutyát, mert ha nem kap depressziós lesz, és olyan szépen néz... Ezek a dolgok ugyanakkor az én vezérségemet nem befolyásolják, semmi problémánk nincsen, szóval szerintem nálatok is valahol máshol kezdődik a dolog, persze a nagyszüleid is rátesznek egy lapáttal de ez önmagában nem lehetne gond.
2014. jan. 21. 19:48
 2/5 anonim válasza:
Ez semmit sem változtat! A kutya azt fogja nézni, hogy ki eteti, gondozza, stb. Nem fog semmit sem befolyásolni ha mások megszeretgetik.! Legfeljebb ők a kutyával egy rangsorba fognak tartozni! :) Sok szerencsét! Légy határozott, de azért nem kell bántani ha rosszat tesz!
2014. jan. 21. 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Második, igazad van de azzal vitatkoznék hogy azt nézi ki eteti, illetve ki gondozza... Határozott vezetőt keres, akit követhet, aki irányítja, aki kellően kiegyensúlyozott, és következetes egyéniség ahhoz, hogy beálljon alá a rangsorban.
2014. jan. 21. 19:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom:-)
2014. jan. 21. 20:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól, hogy a nagyszüleid babusgatják, attól a Te falkavezérséged nem sérül. Az övék igen. Az ő falkavezérségüket csak ők alakíthatják ki. A kutya minden családtaggal kialakít egy kapcsolatot. A Te viszonyodat csak te határozhatod meg. A falkavezérzég egyik nagyon fontos része, hogy Te magad is annak tartsd magad. Nem elég betartani az előírtakat. Ha kétségeid vannak saját magadban, azt a kutya megérzi. Határozottság, eltökéltség, következetesség. Ha nem akarod, hogy a kutyád odamenjen szó nélkül valakihez csak pl hívásra, akkor ezt neked a kutyával kell rendezni, nagymama akármit szól is. Te kutyád, te felelősséged.
2014. jan. 22. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!