Lehetek úgy a kutya gazdája, hogy nem én vagyok a
falkavezér?
Figyelt kérdés
Az apukámmal élek, akit tisztelek, vagyis ő feljebb áll a ranglétrán, de a kutya az enyém. A fajta egygazdás, és én foglalkozom vele többet(2,5 hónapos), de félek, hogy apát fogja elfogadni falkavezérnek. (a félelmem igazából alaptalan, mert én is erélyesen és tudatosan tanítom és fegyelmezem, és pár nap után is inkább hozzám jön, ha szólítom, a kérdés inkább csak elméleti) Volt már valaki hasonló helyzetben, esetleg tapasztalok, tanácsok?
mi az, h "egygazdás fajta" és mit jelent számodra a "falkavezér" kifejezés?
előbb ezeket tisztázd magadban és fogalmazd is meg kérlek...ha ez megvan akkor jön értelmes válasz is....
2011. nov. 27. 22:03
2/15 anonim válasza:
Egygazdás?!
Minden estben az embert kell elfogadnia, mit a ranglétrán magasabban állót, különben nagy gond van.
2011. nov. 27. 22:05
3/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Az egygazdás alatt azt értem, hogy nem családi kutya(Berni pásztor, Golden retriever, stb, amit általában kisebb gyerekeknek vagy első kutyásoknak ajánlanak). A falkavezér kifejezést pedig úgy gondolom, hogy értem.
2011. nov. 27. 22:11
4/15 anonim válasza:
Lehetsz. Sok gyerek kutyázik akiknek jó esetben még sokszor szüleik mondják meg, hogy mit csináljanak, mégis képesek a kutyát irányítani. Nekem is egygazdás kutyám van és noha tisztelem a szüleim sosem volt kérdés, hogy kié a kutya, mert velük egyszerűen nem foglalkozik. Csak úgy kell nevelni. Meg aztán az hogy tiszteled, nem jelenti azt hogy feletted is áll, ha már idősebb vagy.
2011. nov. 27. 22:14
5/15 anonim válasza:
Milyen fajta kutyáról van szó?
2011. nov. 27. 22:14
6/15 A kérdező kommentje:
A fajta akita inu :)
2011. nov. 27. 22:24
7/15 anonim válasza:
Valódi egygazdás kutya nincs. Az egygazdás kifejezés azt jelenti, hogy nehezen viseli a gazdaváltást, semmi többet. Ettől még a kutya tisztelheti és szeretheti a család összes tagját, ha megfelelően van tartva.
A falkavezérség pedig normális esetben nem abban nyilvánul meg, hogy van a falkavezér, aztán a kutya, aztán mindenki más, hanem ennek valójában az a lényege, hogy a család összes tagját a kutya fölé emeljük a rangsorban. Innentől kezdve mindenkire ugyanúgy kell hallgatnia. Gazdának pedig ő azt a személyt fogja tekinteni, aki a legtöbbet foglalkozik vele.
2011. nov. 27. 22:33
8/15 anonim válasza:
Attól, hogy te nem láttál vagy tartottál eddig egygazdás kutyát, még létezhet. ^^ Ha minden kutya egyforma lenne akkor nem lenne több 100 fajta. Bár lehet csak az én kurtyáim ufók, hogy a gazdaváltáson kívül is teljesen máshogy viselkednek mint a családi kutyák... Plusz attól hogy valaki családban lakik, még nem kötelező hogy a kutya mindenkié legyen, ebben az esetben pedig igenis létezik olyan, hogy gazda, kutya, mindenki más a sorrend gond nélkül. A kutyát nem az érdekli hogy kinek vagy a vérrokona hanem a nevelés.
2011. nov. 27. 22:54
9/15 anonim válasza:
Nyilván másképp viselkednek, nem azt mondtam, hogy mindegyik kutya ideális családi kutya :) Csak szerintem túl van misztifikálva ez az egygazdás dolog, mintha bizony az ilyen kutyák levegőnek néznének mindenkit a gazdájukon kívül, vagy mintha csak úgy szerelem első látásra alapon kinéznének egyvalakit gazdájuknak, és onnantól kezdve aztán fejreállhat mindenki, az a gazda és kész...
2011. nov. 27. 23:40
10/15 anonim válasza:
Igen eltaláltad, pontosan valamit ilyesmit tesznek, természetesen nem mindegyik egyforma szinten. :) Illetve az utolsón kívül, azzal nem értek egyet. Normális helyeken az ember dönti el hogy kié a kutya, nem pedig a kutya...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!