Lehetek úgy a kutya gazdája, hogy nem én vagyok a falkavezér?
Figyelt kérdés
Az apukámmal élek, akit tisztelek, vagyis ő feljebb áll a ranglétrán, de a kutya az enyém. A fajta egygazdás, és én foglalkozom vele többet(2,5 hónapos), de félek, hogy apát fogja elfogadni falkavezérnek. (a félelmem igazából alaptalan, mert én is erélyesen és tudatosan tanítom és fegyelmezem, és pár nap után is inkább hozzám jön, ha szólítom, a kérdés inkább csak elméleti) Volt már valaki hasonló helyzetben, esetleg tapasztalok, tanácsok?2011. nov. 27. 22:00
11/15 anonim válasza:
Szóval talán azoknak hihetsz akik tapasztalták, és nem csak "szerintük"...
12/15 anonim válasza:
szia!
Nekem 12 éves koromtól volt egy angol cocker spániel kanom. Arra is azt mondják, hogy egygazdás. Ebből az lett, hogy én lettem a falkavezére, póráz nélkül jött mellettem a járdán, csak énrám hallgatott. Pedig nem voltam vele se kemény, se erőszakos. Csak én neveltem fel, és én foglalkoztam vele. A család többi tagja még az udvaron álló autó alól sem tudta kihívni, nekem egy szavamba került. 15 évet volt velem :).
13/15 anonim válasza:
Nekünk kuvaszunknál ilyesmi gond nem volt. Azt hiszem 8 lehettem, mikor hozzánk jött. Nekem is szót fogadott, olyan kis pöttöm létemre:) Ő valóban egy gazdás kutya, a papa volt a mindene, mégsem volt gond.
Ha érzékelteted, hogy a rangsorban feljebb állsz, probléma nem lesz:)
14/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) attól nem félek, hogy engem nem fogad el gazdájának, ezzel már most sincs gond, a kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy a kutya hogy érzékeli a "rangsorban" fölötte állók pozícióit. Mert ha úgy veszem, hogy a családom egy falka, akkor az apám a falkavezér és azt olvastam, hogy a kutya mindig a legerősebbhez húz. Így gondoltam a kérdést, de megnyugtattatok, hogy a nevelés és a kielégítő foglalkozás meghozza a hatását.
2011. nov. 28. 11:13
15/15 anonim válasza:
Én azt olvastam ,(Cesar Millan) hogy a kutyák nem követnek bizonytalan falkavezéreket,ellentétben a kiegyensúlyozott, magabiztos emberekkel. A lényeg szerintem hogy amellett hogy te foglalkozol vele, legyél erős, magabiztos, ne labilis bizonytalan vezér és akkor nem lesz problémád ezzel :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!