Lehetek úgy falkavezér, ha érzi a kutyám, hogy szeretem?
Nem igazán értem a kérdést.Illetve úgy érzem,talán Te nem értesz valamit a kutyák viselkedésével kapcsolatban.Az,hogy falkavezér vagy,nem jelenti azt,hogy ütni-verni kell a kutyát,csupán annyit,hogy egyértelműen Te vagy a főnök,és megvonod a határokat,ő pedig követ Téged.
Másrészt viszont a kutyák máshogy élik meg a szeretetet,mint az emberek,és nem szabad rájuk emberi érzelmeket kivetíteni.Ha jó vezetője vagy,szilárd a hierarchia,van kaja és mozgás,foglalkozás,akkor szeretve érzi magát.
Ajánlom ezt a videót megtekintésre: http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY (több részes,mind fent van)
Millan bácsi jól elmondja,hogy az,amitől mi emberek szeretve érezzük magunkat,és ahogyan kimutatjuk a szeretetünket (hízelgés,dédelgetés,simogatás),kevesebbet jelent a kutyának,illetve nem olyan fontos,mint a fentebb említett dolgok.
csakis így! a szeretet által... másként nem lehetsz falkavezér
az magabiztos, következetes és lojális mindenkihez vagyis mindenkit szeret!
a lényeg az, hogy úgy szeresd a kutya is értelmezni tudja...
a kényeztetés, ragaszkodás, babusgatás nem egyenlő a szeretettel ezek inkább az önzés megnyílvánulásai
a lojaitás, megértés, egymás igényeinek figyelembe vétele, nyílt, őszinte, egyértelmű kommunikáció az már inkább:)
22:03
Attól függetlenül mert feltettem ezt a kérdést,attól még teljesen tisztában vagyok az falkavezér teendőivel,hogyan kell viselkednie,sötöbö...a lényeg,hogy nem vagyok hülye,nagyon is - úgy érzem - tisztában vagyok a dolgokkal.Nem ütöm-verem a kutyám,a néhai erőteljesebb fizikai érintkezés ellenére sem - nem agyonverem,csak meglököm,rákoppintok a fejére sötöbö... - ,és tudja is,hol a helye.Ez a kérdés csak úgy felmerült bennem,engem nem igazán érint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!