Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, ha a kutyám a...

Mit csináljak, ha a kutyám a falkavezér?

Figyelt kérdés
Többször is séta előtt ,lehet azért mert izgatott vagy mert tényleg ő a falkavezér , kinyitom az ajtót és ő megy ki előttem , ha elé teszem a lábam mielőtt kimenne akkor ki enged , de amúgy ha nem teszem oda ,akkor ő megy ki először . Meg ha nem rövidítenék a pórázon , hogy a lábam mellett/ mögött jöjjön , akkor szerintem már rég a 8 méteres póráz másik végén menne előttem ... Ha szabadon engedem , akkor visszajön ha szólok neki , meg szófogadó itthon is . Át akarom tőle venni ezt a "posztot " , de nem tudom ,hogyan vehetném el tőle , hogy utána elfogadjon és tiszteljen . Egyébként 2 éve van nálunk és kb 4 éves lehet , (találtuk ) , mióta nálunk van igazból nem tudtam mivel jár egy kutya, nem neveltem csak alap dolgokra ( ülj , gyere stb ) de végig a póráz végén ment , meg nem ügyeltem arra,hogy ki megy ki elsőként . De mióta a CSodálatos Kutyadokit nézem , változtatni szeretnék ezen . Lehet azért agresszív Kan kutyákkal , és ha én lennék a vezér talán változtathatnék ezen .Még az ivartalanítás előtt.( 4 éves , spániel-palotapincsi keverék, kistestü )
2011. szept. 1. 21:34
 1/7 anonim válasza:
Szerintem vidd kutyaszakérthöz,vagy kutyaiskolába.(pl.Isaszegen van)
2011. szept. 1. 21:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam , de nagyon költséges és benzin is meg időben is sokat elvenne ,szóval ez csak akkor menne ,ha tele lennék pénzel .
2011. szept. 1. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Az hogy a kutya megy ki előbb az ajtón vagy hogy előre menne a pórázon nem jelenti azt feltétlenül hogy ő a falkavezér, ez nagy tévedés, szerintem kicsit túl sokat is nézed a kutyadokit :D Ezek csupán olyan dolgok amiket megtaníthatsz egy kutyának, a tévében azért mutatják ezt mert ilyen gyakorlatokon keresztül idegződik be a kutyába hogy ki a főnök. Ha a kutyád nem harapdál, nem szexuállja a lábad és nem fölényeskedik veled akkor szerintem csak arról van szó hogy egy egészséges, kiváncsi, eleven kutyusod van, legalábbis nekem inkább ez jött le abból amit írtál, semmint az hogy ő lenne a falkavezér.
2011. szept. 1. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Kutyasulit végeztem a kutyámmal, hihetetlenül jól nevelt, szófogadó, lesi minden rezdülésemet.

És mindig előre engedem, ha megyünk sétálni, sőt, séták alatt kifejezetten magam elé küldöm:D És akkor mi van? Ha szólok neki, azonnal mellettem van.

A csodálatos kutyadoki, póráz 2 végén, és jan fennel nagyon sokat segíthet, de azért nem kell betegesen ragaszkodni mindenhez, ami ott elhangzik.

Ha a kutyád kiegyensúlyozott, hallgat Rád, akkor szerintem ezzel ne foglalkozz. Örül, hogy viszed sétálni, élvezi a szabadságot, ne akard ezt megvonni tőle. Persze, fegyelmezni kell, ha nagyon felpörög, de ők sem robotok, ők is lehetnek szeleburdik:)

2011. szept. 1. 23:11
 5/7 anonim ***** válasza:

IGENIS SZÁMIT hogy ki megy ki az ajtón először.

Ha húz akkor ő érzi hogy ő a falkavezért,de ha neveled akkor már tudni nem fogja!

Ha először megkap vagy morog vagy bármi olyat csinál le kell nyomni a földre 3 percig tartasd lenn és tudni fogja hogy te vagy!jó hogy nézed a kutyadokit nekem meg van könyvben is.Ő a követő,te a vezető, és ne feledd NYUGODT HATÁROZOTT ENERGIA! :)

2011. szept. 1. 23:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó, szerintem te se nézd annyit a tévét, vagy legalábbis ne irj hülyeségeket. Tökmindegy, hogy azon a z ajtón, milyen sorrendben közlekedtek. Egy kutyát is mint egy gyermeket, következetesen kell nevelni, időben felismerni, és kezelni a dolgait. És akkor nem lesz semmi baj.
2011. szept. 2. 07:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha te vagy a főnök úgymond, akkor valóban te határozod meg a több kutyával/emberrel kapcsolatos viszonyát. De erre tanítani is kell, kan kutyákra meg jellemző a területi harc. Ha meg mindig ugyanazon az úton mentek sétázni, természetes, hogy előtted megy a kutya, meg akar felelni egyrészről másrészről felszabadult. Azzal nincs baj. Viszont ha túl izgatott, akkor tényleg figyelni kell rá, fogd vissza amíg kicsit nyugodtabb lesz, ültesd le,, séta után is ültesd le egy kicsit mielőtt visszamentek.
2011. szept. 2. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!