A kutyám azt hiszi hogy ő a nagyfőnök, ha ezeket alkalmazom akkor lehetek én a falkavezér?
Van egy 1 éves német juhászom. Kiskorában együtt aludtam vele, most is én tanítom, etetem, sétáltatom, mindent én csinálok körülötte. Alapból domináns kutya, és azt hiszi ő a falkavezér, mindig meg akar védeni engem. Pl: ha a tesómat felveszem a hátamra, akkor a kutya próbálja leszedni a hátamról, hisztérikusan ugat, a cipőjét harapdálja. Ha ölbe veszem a másik kutyám, akkor harapni kezdi a kicsit addig amíg le nem rakom. Nem erősen, csak úgy, mintha játszana.
Ha sétáltatom, húz (most már nem annyira mert valamennyire leszoktattam) és támadja a kutyákat, akár kerítésen belül vagy kivűl van, lehet szuka vagy kan. kicsi vagy nagy.
Ha a kutyákkal és a családdal közösen megyünk valahova, és valamelyikünk (főleg ha én) bemegyek mondjuk egy boltba, akkor, nyüszít és nem lehet vele bírni, rángatja a pórázt, egy percre nem nyugszik le, csak ha visszajön az illető.
Elegem volt ebből a helyzetből, főleg mivel ilyen nagy és erős kutyáról van szó. A kérdésem az lenne, hogy ha a falkavezérséget "alkalmazom " (vagyis, nem engedem, hogy előttem menjen ki az ajtón, stb) akkor, átvehetem tőle a vezető szerepet? Mennyire eredményes, ha ezeket a dolgokat megcsinálom? Mennyi idő múlva várható a javulás?
szerintem még nem túl késő elkezdeni, de mindenképp nagyon határozott legyél vele. nem tudom, milyen parancsszavakat tud, de pl ha játszol a tesóddal és elkezdi húzni a cipőjét, mondhatod neki hogy NEM!, vagy azt a szót amit tiltásnál szoktál alkalmazni. ugyan ez a másik kutyánál is. ha bemész a boltba, leülteted, és mondod neki hogy MARAD!, akkor mivel te "vagy" a falkavezér, neki azt kell csinálnia. mindenképp át kell venned a főnök szerepét, mert ez később még rosszabb lehet, esetleg meg is támadhatja valamelyik családtagod.
sok sikert hozzá.
Szia
Mindenféleképpen "alkalmazd" azt amit leírtál és a lényeg hogy következetes legyél! Sokan ott rontják el hogy egyik nap maguk mögé utasítják a kutyát mikor kilépnek az ajtón a másik nap meg nem, amivel totál összezavarják a kutyát!
Amúgy ezt a két műsört ajánlom figyelmedbe mert nagyon hasznosak lesznek számodra!
Spektrum - Póráz két végén
NatGeo - Csodálatos kutyadoki
Sok türelmet és kitartást!!!!!
nekem a tacskóm ilyen!
Vagyis a tesómé de engem véd!
Nekem satffordom van!Mindig öszeverekednek :S
Am használd a parancsszavakat amiket ismer!
Szoktad nézi a "Csodálatos kutyadoki"-t?
Én onnan lestem el a parancsszavakat!
És használt mert a tacsi haggya hogy a stafival legyek
de még mindig verekednek...
sajnos el vannak küllönítve :S
SOk sikert hozzá mert a németjuhzász hamar tanul ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!