Ti visszamennétek ezek után?
Van egy egy éves ivaros kan kutyám. Soha nem ment neki egy másik kutyának, nem kekeckedő. Több összeszokott társaságba is járunk, átlag 6-9 kutya van jelen. Az egyikben van egy ivartalanított fiatal kan kutya, aki korábban is szított verekedéseket. A gazdik( mmint csak ennek a kutyának) nem elég erélyesek, a kutya nagyjából tojik a fejükre. Mostanában nem volt probléma vele, de pár napja egy hosszabb szünet után mentünk sétálni ezzel a társasággal, és a másik kutya folyamatosan morgott az enyémre, nagyon próbálta mutatnia nagyfiút. Gazdik csitították, nem sok eredménnyel. Az a megegyezés köztük, hogy mindenki a saját kutyáját neveli, így hagytam, hogy lerendezzék. Aztán a kutya kitámadott, nem lett sérülés, verekedés se volt, csak az enyém nyilván megrémült. Eljöttünk a helyről, de előtte még pár percig együtt sétáltunk, akkor már nem volt több baj.
Ti mit csinálnátok? Visszamennétek a társaságba? Tiltsam le én a másik kutyát, ha a gazdik erre nem képesek? vagy ne stresszeljem a kutyámat és felejtsük el egy ideig a társaságot?
"Miért ne mennél vissza, kb semmi se történt."
De történt, a kutyám megrémült, bestresszelt, nem rezte jól magát, itthon tudtam csak kioldani. Már pedig azért sétálok a többi kutyással együtt, hogy jól érezze magát a kutyák társaságában.
Ha nem mentek vissza,az inkább rossz élmény,mivel a kutyád azt látja,hogyha bármikor probléma van,ti inkább elkerülést választjátok,nem a megoldást.
Menjetek vissza,és ha nem is szólsz a másik kutyára,de a sajátodat védd meg,ez a dolgod.Testtel is tudsz hárítani...plusz beszélgess el a másik gazdáival,hogy ez így nem okés.
tipikus noi megoldas h inkabb elkerulod, mint megoldast keress.
4 kozejuk allsz? te se lattal meg kutyakat osszemenni, akkor nem alnal kozejuk!
"tipikus noi megoldas h inkabb elkerulod, mint megoldast keress. "
és szerinted miért írtam ki a kérdést...????
segítek: hogy tanácsokat kérjek a probléma megoldásában
nem az a kérdés, hogy valaha visszamenjünk-e hanem hogy mikor, és hogy a gazdikkal mit kezdjek (azért írtam a kérdésében hogy egy ideig feljtsük-e el)
8-as,neked szövegértési gondjaid voltak.A kutyák nem verekedtek össze,a másik kezdte piszkálni a kérdező kutyáját.Ebben a helyzetben,még bőven közéjük lehet állni,sőt kell is.
"nem lett sérülés,verekedés se volt" ezt írta a kérdező...
Tehát nem a verekedő kutyák közé kell berohanni,de látom ez csak neked nem világos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!