Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 éve tartó gyász egyre...

2 éve tartó gyász egyre fájdalmasabb, belepusztulok. Hogyan tehetem túl magam rajta?

Figyelt kérdés
2014. jan. 10. 05:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

"A kutya természetes élettere az udvarban van. Ott annyit mozog, amennyit akar. A napi séta nem elég neki."

Szerinted melyik kutya jár jobban?:

(3 utcával arrébb van is ilyen nálunk)

1. A kutya egész nap fekszik a verandán,

(mert ügye ott egymagának unalmában annyit mozog amennyit akar, esetleg gondol egyet és elkezd egy helyben kocogni, körbefutja a házat minden reggel 9 órakor, este meg 10 fekvőtámasz?)

és amikor valaki megjelenik a telek előtt, neki ront úgy a kapunak hogy a frász megüt, és azt hiszed kitöri a kutya az ajtót tokostul, és mindjárt neked jön.

Azt a kutyát nem sétáltatják, én még nem láttam hogy foglalkoznának vele, a szomszédok szerint sem.

2. A kutya minden nap legalább 3x lemegy 20-20 percre a gazdával ami már így önmagában is több mozgást és együttlétet jelent mint az 1. esetében. Ez nyári jó idő esetén csak több és tartalmasabb lehet.

Munka, iskola után a gazda, gazdák otthon vannak, együtt vannak a kutyával, tudnak vele foglalkozni, tehát a kutyának max 8,9 órát kell kibírnia egyedül egy nap.

Ellenben avval az 1.vel, aki általában csak annyit lát a gazdából hogy jön-megy, meg ad neki enni, jó esetben ilyen alkalmakkor megsimogatja, ez egy nap összesen 5 perc?

Ha ez esetleg még nem győzött meg, akkor nézd meg szocializáció alapján a két kutyát. Általában azért a panelos nagy kutyák tudnak viselkedni, tekintsünk el a szélsőségektől. Viszont amikkel nincsen foglalkozva, mint az 1. az általában egy ilyen dühöngő kerítés szaggató.

Egyébként ezt a demagóg hülyeséget azok szokták írni, akiknek nincs is kutyájuk egyáltalán.

Kérdező, én amikor depressziós voltam jóféle halolajat ettem az omega olajok miatt, + d vitamint, magnézium, + 1 tábla tibi csoki/nap. Ez kiránt hamar a bajból, legalább is arra jó hogy a gödörből kiszedjen, de ehhez te is kellesz, ezt neked is akarnod kell. Szedhetsz növényi dolgokat is (orbánc fű meg társai) de ezek csak akkor hatnak ha te tudatosan is akarod a gyógyulást. A legjobb megoldás a mozgás, de tudom hogy a depis embernek a leginkább a mozgáshoz van kedve, hiába az jó rá.

Persze én kiakartam ebből kerülni, nem csodaszerektől vártam a megoldást hogy majd az helyettem megoldja a problémámat, nekem csak beszedni kelljen, NEM !

Ezek arra jók hogy ha te is akarod adnak annyi erőt hogy egy kicsit jobban érezd magad tőlük, és legalább annyi életkedved legyen hogy elkezdjél tenni magadért.

Az öngyilkossággal csak rontasz a helyzeteden, a menekülés nem megoldás, senki sem fog a túloldalt megdicsérni érte, épp ellenkezőleg...

Szerinted mit érezne a kutyád ha azt látná hogy te részben miatta dobod el az életed?

Mi az hogy nem lesz párod, gyereked?

Ha más nem kutyád csak lesz, vagy arról is lemondanál, holmi kényelmetlenségek miatt?

2014. jan. 12. 00:27
 32/33 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Most a csokival leálltam, tekintettel selejt, letört, félig gyökérkezelt, nyitva hagyott fogaimra, de néha azért megvan a napi 1 tábla, illetve citromfű teát is szoktam inni. Az orbáncfüvet is tervezem.

Meddő vagyok, és falloszfóbiás (ha létezik egyáltalán a szó), és ezek nem pont azok a tulajdonságok, amit minden férfi megszállottan imád. A szuicid hajlamról nem is beszélve. És mint látod, nekem nem való se kutya, se más állat, max egy kis pók a sarokban, vagy valami cserepes virág. Vagy kaktusz, azt még locsolni se kell annyira.

2014. jan. 12. 01:08
 33/33 anonim ***** válasza:

Az vagy amit gondolsz magadról, ha neked ez az állapot jó, lelked rajta. Ha többet akarsz, mert miért ne akarnál, tegyél érte, tegyél magadért, másokért.

Tedd fel magadban a kérdést minden nap:

Mit tettem ma amivel több lettem, fejlődtem?

Ha nincs, akkor azt hogy miért nem tettem?

Majd zárd így, mit teszek ma hogy több legyek, haladjak?

2014. jan. 13. 00:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!