A 5 hónapos kis német juhászkutyám nem hagyja magát megsimogatni nem szereti az embereket, távolság tartó velük. Hogyan tudnám ezt oldani?
Pontosan mit csinál?
Hogy néz ki az adott helyzet?
Jönnek hozzátok...csöngetnek,kopognak,te beengeded..és innentől??
Hogy érted,hogy nem fogad el tőletek semmit?
Kaját?
Vagy mit..?
Kicsit részletesebben.
Kan,vagy szuka?
Mióta van nálatok?
Mióta csinálja ezt?
Lehet hogy ő alapból ilyen. Vagy még nem találkozott olyan emberrel, akit kedvelne.
Az én kutyusom az ellentéte. Mindenkivel barátkozna. 5 hónapos, és ha elengedem a hegyen, sétához, háát... jön valaki, egyből rohan oda, érdeklődni. Visszajön, de csak miután megszimatolta, megvizsgálta az illetőt.
Még az a szerencse, hogy eddig szinte mindenki pozitívan, vagy semlegesen reagált rá. :*
Nálunk anno volt hasonló gond,mentett kutyánk van.Egy srácnál volt egy kan meg egy szuka stafford.A szuka ideggyenge(szerű) volt,folyton megtámadta a kant,a kan pedig egy idő után felvette a harcot.A sráctól elhoztam a kant (sajnos csak őt adta ide) és elkezdtem vele foglalkozni.
A kan akkor volt 8 hónapos.
Emberekkel barátságos volt,a kutyáktól tartottam ismerve az előzményeket,2-3 hónap foglalkozás után (házhoz járó tréner segítségével) már teljesen szocializálódott a többi kutyával,olyannyira,hogy mára (már 2 éves volt) bármilyen nemű,fajtájú,korú kutyával tökéletesen működik.
Egy időben jött rá a válogatás az emberek közül,de rájöttem,hogy én rontottam el,mert görcsösen ügyeltem a kutyákkal történő szocializációra.
De miután a falkavezérséget sikerült nála elérni,azóta csak csöndben fejezi ki,ha valaki nem tetszik neki. (Pl. hátat fordít neki és úgy ül le:D)
De lehet simogatni,bárkit beengedhetek a kapun,de beengedés nélkül bárki bejönne,azt megtámadná.
Én ezzel elégedett vagyok,sok meló volt vele,de tökéletes a viszonya más kutyákkal,emberekkel is megfelelő,buszozni,vonatozni kifogástalanul tud.
Házi tréner,vagy jó iskola a kulcsa...annyi a lényeg,hogy megértsd a dolog lényegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!