Vadász által, sétáltatás közben kilőtt kutya?
"Sűrű köd volt, talán ha harminc méterre el lehetett látni. A vadászles közelébe értek, amikor a barátnőm egy lövést hallott. Megkérdezte a vadászokat, hogy nem láttak-e egy border collit, akik azt válaszolták, hogy igen és a levegőbe lőttek, hogy elijesszék a kutyát és egyébként meg "TÖNKRETETTÉK A VADÁSZATUKAT"."
" A vadászles közelében nagyon sok vért találtak a kiszórt penészes kenyerek körül. Sajnos a fentiekből arra lehet következtetni, hogy Zorkát kilőtték és betették a kocsiba és elvitték. "
" MÉG VADDISZNÓNAK IS NÉZHETNEK EGY FEKETE--FEHÉR KUTYÁT, AMELYIK JÓVAL KISEBB MÉRETŰ, MINT EGY VADDISZNÓ. "
Egyrészt szó nem volt arról, hogy több száz méterre van a vadászles. Másrészt a vadászles attól les, mert jobban belátod a terepet, a kutyán pedig voltak feketés foltok, tehát mozgás közben magasról nem volt lehetetlen észrevenni. De itt nem ez a lényeg!
Lelőtték a kutyát! Direkt! Oda jött a gazdája, a szemébe hazudtak és elvitték a tetemet!
1. Ha egy igazi vadász, a vadállomány védelmében lő ki a egy kutyát, akkor vállalja a tettét.
2. Láttam a vadászlesről és a kutya helyzetéről készített fényképet. Jó céllövőnek tartom magam, de én onnan nem mertem volna egyértelműen lőni, nem tartom valószínűnek, hogy biztonsággal be lehetett azonosítani a célpontot. Én azt gondolom, egy hivatásos, normális, épelméjű vadász, csak és kizárólag tiszta célpontra lő és a környezetet is felméri nem csak a célpont helyzetét. Egy ilyen helyen lehet ember, gyerek, kutya stb...Arról nem is beszélve, hogy nem minden állatra van vadászidény...
Csak és kizárólag tiszta célpontnak tekinthető, vadászható vadra szabad lőni, illetve kutyára abban az esetben, ha nincs rajta nyakörv és vadat űz. A kutyán volt nyakörv, de ezt nyilván a vadász nem láthatta, mert nem volt TISZTA CÉLPONT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!