Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, ha a kutyám...

Mit csináljak, ha a kutyám néha szűköl, amikor sétáltatás közben a kutyák ugatnak, acsarognak rá az udvarról?

Figyelt kérdés

Kertes házas részen lakunk, és természetesen, amint kilépünk a kapunk beindul a riadó, és az összes kutya ugat az utcában. Általában egy-egy kutya ugatása nem zavarja, sőt néha ő is bekapcsolódik, de van egy-két agresszívebb kutya, aki félig átugrik a kerítésen, vagy a fejét is kidugja, akkor már látom rajta, hogy ideges lesz és elkezd nyüszögni. Mi ilyenkor a jó taktika? Hogy viselkedjek vele? Vagy egyszerűen menjünk tovább, mintha mi sem történne, és ne reagáljak rá?

Múltkor az egyik kis vakarcs majdnem beleharapott a lábába. Kerítés mellett sétáltunk, a kutyám békésen szimatolgatott, a szomszéd kutya meg a kapu alatti résen kidugta a fejét és marakodott felé, kicsin múlott, hogy nem mart bele, mert én is egyből arrébb rántottam a pórázon. Persze azóta kerítés mellett óvatosabbak vagyunk…de ha ezt a kutyát meglátja, vagy meghallja, egyből szűkölni kezd.

2013. dec. 9. 15:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Amikor már látod raja, hogy idegessé kezd válni akkor jól bökd egy ujjal oldalba, így kizökken.Az enyémnél hatásos.Nálunk a póráz rántás nem vált be mert attól még jobban behergelte magát.Ilyenkor meg is szoktam állni, hagy nyugodjon meg.
2013. dec. 9. 17:12
 2/2 Imola Ágnes ***** válasza:
Ne engedd neki, hogy bekapcsolódjon az ugatásba. Az én módszerem az, hogy amikor látom, hogy zavarja, hergeli, megijeszti a másik kutya, megállok a kapuval szemben kellő távolságra, hogy a másik a ki is nyúl, ne érje el a kutyát,...a kutyát magam elé ültetem, így háttal lesz a kapunak. Mondom a nevét, és ha rám figyel, jutizom. Ha ez után ismét a kapu felé néz, ismét ugyan ez...esetleg bele lehet kombinálni még egy fekszik parancsot is. A lényeg, hogy a kutya ki tudja zárni a másik, örjöngő kutyát, és maximálisan a gazdára figyeljen. Ha a jutira nem figyel, lehet az oldalba bökést alkalmazni. Az a lényeg, hogy csak akkor menj tovább, ha a kutya úgy viselkedik, mintha a másik nem akarná széttépni a kerítést, hogy megtámadja, és csak rád figyel, vagy relaxáltan szimatol.
2013. dec. 10. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!