Vadász által, sétáltatás közben kilőtt kutya?
Ismerősöm kutyáját sétáltatás közben lőtték ki ködös időben, a Pilisi parkerdőben, (KFKI telephely mögött) állítólag hivatásos vadászok!
Semmi nem jelezte, hogy jelenleg vadászat folyik a területen. A kutya 10-15 méterre ment a gazdájától (fehér színű), így ködben hirtelen nem találták. Lövést hallottak, és a kutya többszöri hívásra sem jött elő. Két vadász találtak egy közeli lesen, akik azt mondták, ők csak a levegőbe lőtték, kutyát nem láttak.
Ismerősömék ezt elhitték és a kutya keresésére indultak, majd 10 perc után, a keresés kiindulási helyétől 10-15 méterre, szisztematikusan elszórt kenyérdarabokat, mellette a talajon fehér kutyaszőrt és friss vértócsát.
A vadászok tehát kilőtték a kutyát, ezt később tagadták, majd elvitték a tetemet!
Vadászoktól kérdezem: ha nincs kijelölve a területen, hogy vadászat folyik, vagy folyhat, akkor szabályos a les és fegyver használata? Ráadásul úgy, hogy a kirándulók köztudottan kedvelt terület?
Egyértelműen beazonosított, vadat üldöző kóbor kutyánál megérteném valamennyire, de ebben az esetben nem. Emberek voltak a közelben, az állat nem volt egyértelműen beazonosítható...
Pont emiatt tettem fel én is ezt a kérdést.Az ismerősödé volt a border colli?
Sajnálom a kutyust.
Ahogy olvastam ott még vadak se nagyon vannak évente talán 1 őzet,ha látnak.
Azt mondják a "vadászok" hogy még a vadat is szelektíven lövik ki, nem a legszebbet, legnagyobbat stb.
Ez akkor érdekes, mikor még a vadásztársukat, embert, kutyát is meglőnek "véletlenül". Lövik ami mozog?
ezek barbár b.rmok, semmiképp sem normál vadászok
szerintem ismerősöd csak azért nem lőtték le mert nem 4 kézláb volt...
ha már lelőtték semmit... talán ha valami fajtatiszta kutya volt akkor rá lehet verni hogy fizesse ki az értékét, de gondolom a gazdának az édes kevés, nem pénzben mérhető a hiánya, feltámasztani meg úgysem tudja
Ellentmondást találok a leírásban. Ha akkora köd volt hogy ők sem látták 10-15 méteren belül a kutyát akkor egy vadász hogy láthatta több száz méterről.
Kóbor kutyának nézték és a 1996. évi LV. törvény kimondja hogy le kell lőni a kóbor kutyákat vadterületen.
A sok vadászbaleset pedig a részeges olasz, osztrák vagy magyar hobbivadászok miatt történik.
Nem volt tábla,nem volt kijelölve,hogy ott vadásznak vagy vadászhatnak,szóval menj a búsba kedves
"És miért is megy a kutya a gazdájától ilyen messzire ködben ráadásul ha fehér, hogy ne lássák? Tessék tudomásul venni, hogy szabályok vannak. Sétáltassák olyan helyen a kutyát ahol megengedett, tartsák maguk mellett vagy kössék meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!