Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agár ill. fázós kutyusos...

Agár ill. fázós kutyusos gazdik, sétáltatás ilyen időben? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy kis angol agaram van, és most szoktatnám rá a szobatisztaságra. CSak az a helyzet, hogy egyre hidegebb lesz az idő, főleg este, de a kabátot nem szereti a kutyám.

Kabát nélkül már volt lent pisi, kaki, persze még sűrűn vannak balesetek, de ha rajta van a kabát, akkor valahogy nem megy a dolog, gondolom zavarja. Megfázna ha nélküle vinném le az elején, míg kintre nem szokik, esetleg valami tanács? Előre is köszönöm a válaszokat :)

2014. jan. 2. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért most nincsenek olyan hidegek kint. Ha nincs a lakásban 30 fok és kint mozog is a kutya, nem csak áll egy helyben, akkor nem hiszem, hogy megfázik.
2014. jan. 2. 19:51
 2/9 A kérdező kommentje:
okés, akkor nem fázik még meg remélem :) , csak mikor megállunk mindig nekiáll dideregni.
2014. jan. 2. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömnek vannak agarai, neki is többnyire bent a lakásban, mégis mindig ruha nélkül mennek sétálni. Az én kutyám is rövid szőrű de nem öltöztetem fel és eddig még nem fázott, sokszor kimegy a kertbe nap közben is.
2014. jan. 2. 20:02
 4/9 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Inkább többször menj le vele kis ideig, és próbáld meg mozgatni, ne álljon egy helyben sokáig, mert akkor megfázhat, hiszen ha jól gondolom, még kölyök.

2014. jan. 2. 20:03
 5/9 A kérdező kommentje:
igen, kölyök 12 hetes :)
2014. jan. 2. 20:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem magyar agaram van, ráadásul kinti kutya. De a magyar agár aljszőrzetet növeszt. Az angol agárnál nem tudom mi a helyzet.
2014. jan. 2. 20:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Rövid szőrű kutyám van, kabát nélkül telelünk.

Még csak meg sem fázott soha.

Azon szoktam "nézni egyet" mikor labradorokra, és hasonló nagytestű kutyákra ráadják a pufikabátot, napsütéses téli enyhe napokon. Kis kitérő után: ha nem egyhelyben ácsorog a kutya sokáig, nem lesz baja. "ha minden nap kinn vagy így vele ősztől a télbe menően, hozzáeddződik szerintem az időjárás változásához.

2014. jan. 3. 10:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az utolsónál a pont!:) Annyit még hozzátennék, hogy tényleg fajtán belül is egyedfüggő a fázósság, de van olyan is, hogy a kutya izgatottságában remeg és arra gondolnak,hogy fázik. Figyelni kell ennyi az egész.

És ha hozzászokik a nagykabáthoz ilyen időben, gondolj arra, hogy vajon mit fogsz ráadni, ha -10 fok lesz?

Nekem yorkim van és bizony csak nulla fok alatt kap meleg pulóvert, mert ad 1. utálja, ad. 2. tényleg nem fázós, ad.3 egyszeri viselet alkalmával is úgy összegubancolódik a szőre, hogy roppant nehézkes a fésülés.

2014. jan. 3. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Az angol agarak igenis nagyon nagyon fázósak! Kell neki a kabát!!!! Ha hidegebb van, akkor meg adj rá extra réteget. HA nem szereti a kabátot, akkor szoktasd hozzá! Egy felelős gazdi, nem kockáztatja a kutyája egészségét!
2014. nov. 28. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!