Agár ill. fázós kutyusos gazdik, sétáltatás ilyen időben? (bővebben lent)
Egy kis angol agaram van, és most szoktatnám rá a szobatisztaságra. CSak az a helyzet, hogy egyre hidegebb lesz az idő, főleg este, de a kabátot nem szereti a kutyám.
Kabát nélkül már volt lent pisi, kaki, persze még sűrűn vannak balesetek, de ha rajta van a kabát, akkor valahogy nem megy a dolog, gondolom zavarja. Megfázna ha nélküle vinném le az elején, míg kintre nem szokik, esetleg valami tanács? Előre is köszönöm a válaszokat :)
1-es vagyok.
Inkább többször menj le vele kis ideig, és próbáld meg mozgatni, ne álljon egy helyben sokáig, mert akkor megfázhat, hiszen ha jól gondolom, még kölyök.
Rövid szőrű kutyám van, kabát nélkül telelünk.
Még csak meg sem fázott soha.
Azon szoktam "nézni egyet" mikor labradorokra, és hasonló nagytestű kutyákra ráadják a pufikabátot, napsütéses téli enyhe napokon. Kis kitérő után: ha nem egyhelyben ácsorog a kutya sokáig, nem lesz baja. "ha minden nap kinn vagy így vele ősztől a télbe menően, hozzáeddződik szerintem az időjárás változásához.
Szia!
Az utolsónál a pont!:) Annyit még hozzátennék, hogy tényleg fajtán belül is egyedfüggő a fázósság, de van olyan is, hogy a kutya izgatottságában remeg és arra gondolnak,hogy fázik. Figyelni kell ennyi az egész.
És ha hozzászokik a nagykabáthoz ilyen időben, gondolj arra, hogy vajon mit fogsz ráadni, ha -10 fok lesz?
Nekem yorkim van és bizony csak nulla fok alatt kap meleg pulóvert, mert ad 1. utálja, ad. 2. tényleg nem fázós, ad.3 egyszeri viselet alkalmával is úgy összegubancolódik a szőre, hogy roppant nehézkes a fésülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!