Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túlságosan felpörög, és...

Túlságosan felpörög, és agresszív lesz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves kutyám, aki néhány napja nagyon megváltozott. Mindig felpörög.Vagyis eddig is ilyen volt, de most még jobban. Az egyik nap kimentem hozzá játszani. Ott volt egy ismerősöm is, akivel beszélgettem. Kb 6-7 másodpercig a beszélgetés miatt nem dobtam el a labdát, és gondolom ezen felidegesedett, és mikor megfordultam, hirtelen nekem ugrott. Nem lett nagy bajom, csak egy kis lila folt. De ezelőtt soha nem csinált ilyesmit. És pont most, fél órával ezelőtt odamentem hozzá, hogy tanítsam. Átvettük az eddig tanult trükköket, erre megint beidegesedett és majdnem a kezemnek ugrott, azért, mert a jutalomfalatot csak azután kapta volna meg, miután elvégezte a feladatot. Eddig mindig türelmesen végrehajtotta amit kértem. Mit csináljak, hogy lenyugodjon?

2014. jan. 2. 15:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem is vártam, hogy az egysíkú gondolkodást mellőzve véletlenül valaki ne értsen félre itt.

Azt is imádom hogy itt olyan kemény arcok vannak akiknél a kutya ott kezdődik, hogy minimum agresszív, maximálisan nehezen kezelhető, de ők azért megbírkóznak, a 10 embernek is nehéz feladattal. Tádáá.

Ha érdekel amúgy, birtokon élek, több terelőkutyám is van, akik komoly munkát végeznek... nem azt hogy parancsra hemperegjenek a fűben, amiért kapják a kaját marékszámra.

És igen, nagyrészt maguktól nőttek "mint a gaz" mégis van annyi értelem bennük, hogy teljesen szocializáltak, a feladataikat tökéletesen ellátják.

Magától egy kutya sem lesz agresszív, vagy labilis. Ez kb az idióta városi kutyatartóknak a mániája, akik életükben nem láttak még természetes módon élő, nomális, rendeltetésszerű módon foglalkoztatott kutyákat.

Amúgy, ami engem illet normális hangnemben leírtam az én szubjektív véleményem. Hogy más erre egyből nekiáll keménykedni, az nem engem jellemez. Olyan helyre ahol ilyen bunkók vannak, mindenesetre felesleges írni bármit, már elnézést.

2014. jan. 3. 20:18
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Még valamit annak aki előttem írt: ha a te kutyáid agresszióra hajlamosak, és te erre még büszke is vagy, magadra pedig még inkább, hogy mennyire a helyzet magaslatán állsz... nekem ez kicsit visszatetsző. Nemtudom érted e mire gondolok.
2014. jan. 3. 20:24
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, büszke vagyok arra, hogy a 4 napja 3mx2m- es kennelből mentett huskym (2 évet élt ott kiengedés nélkül) agresszív. Szerintem ezért hoztam őt el, mert ez menő, ezért sz.rakodok napi több órát a rehabjával, mert a telepen lehet vele menőzni:D De nyilván én vagyok az egysíkú. Jó lenne, ha nem osztanád itt a marhaságaidat, mert rohadtul irritálsz mindenkit, ami a folyamatos lepontozásodból is meglátszik, én sem állok neki fizikáról okoskodni, mert nem konyítok hozzá. Pont úgy, ahogy te a kutyákhoz. További szép estét!
2014. jan. 3. 21:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
És bármily hihetetlen nem mindenki a tanyán él állatokkal, ahol munkájuk van a kutyáknak, márpedig ezeket a kutyákat is le kell valahogy foglalni. Bár ezt nyilván a tanyasi fejeddel kicsit nehéz lehet felfogni, hogy vannak olyanok, akik városban tartanak kutyát.
2014. jan. 3. 21:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
utolsóval egyetértek. Általában nem írok a kutyás témába, csak olvasom, de most muszáj vagyok, mert olyan butaságokat szoktál ideírni 67-es, hogy gáz. Látszik, hogy nem értesz hozzá, de úgy teszel mintha indent tudnál. Kopj le:)
2014. jan. 3. 21:57
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Oké. Városban élek, de van egy birtokom is, gy ingázom.

Értem én, hogy szegényes értelmiségi képességeidet igyekszel kompenzálni valahogy. Mások sértegetésével.

Most bocsánatot kéne kérnem, mert más szemszögből nézem a dolgokat, nem úgy ahogy te? Nem tudom ki a paraszt.

2014. jan. 3. 22:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Te nem más szemszögből nézed, hanem oltári baromságokat írsz, amit félő, hogy vki megfogad, aztán csodálkozik, hogy miért nem javul a kutya. Rosszabb esetben leadja vagy kidobja. Mert a te f...szságaidat veszi alapul. Alapból nem érdekel, hogy ki milyen hülyeségeket hord össze a sötét fejével, de ha ez kutyák jólétét, életét veszélyezteti, akkor igenis felszólalok. Úgyhogy húzz innen a marhaság aiddal együtt.
2014. jan. 4. 10:27
 18/18 A kérdező kommentje:

Húhaa. Még csak most néztem meg a további válaszokat, és nem is tudom erre mit írjak o.o 67-esnek csak annyit mondanék, hogy rosszul fogalmaztam nem tőlem fél a legjobban, hanem nekem engedelmeskedik. Tudom eltérő, és tényleg rosszul írtam, de most már ez van..

És szerintem is le kell kötni valahogy a kutyát, ha már nincs birtok, vagy ilyesmi. Én nem városban élek, van egy jó nagy kertünk, de baromfijaink, meg ilyesmi állataink nincsenek, és azt gondolom, foglalkozni kell a kutyával is. Valószínűleg ha nem szeretné, amit csinál, akkor jönne oda hozzám olyan boldogan.. Meg azóta már minden jobban ment, labdázásnál múltkor megint nekem akart ugrani, de azóta úgy csináljuk, hogy ha felveszem a labdát, ő pár lépést hátrébb megy, és megvárja míg eldobom. Azt hiszem ennyi lenne :)

2014. jan. 12. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!