Túlságosan felpörög, és agresszív lesz. Mit tegyek?
Próbáld letiltani esetleg egy ül parancsot vagy marad parancsot kiadni és várni,míg nyugalmi helyzetbe kerül.Ne add oda neki a jutalomfalatot,ha túl van pörögve vagy ismét rád "ront".Majd csak akkor,ha már nyugodt állapotban van a kutyus.
Vagy egyszerűen ne vegyél róla tudomást,ne reagálj semmire amit tesz és mikor már higgadt akkor jutalmazni illetve dicsérni.Át akarja venni a falkavezér szerepét.
Nem értem miért jó, ha fél tőled a kutya. Na mindegy. Valamelyik válaszban szerepelt, hogy türelmetlenségnek tűnik a dolog. Én is erre voksolnék.
Bár nem ismerem a kutyád, és nem látni, mit hogyan csináltok, hogyan éltek egymás mellett. De ha az enyém ilyet csinálna, abban a pillanatban kapna egy jelzésértékű nyaklevest.
Mondjuk ez is szubjektív, nem kötözködésből, de minek vele átismételgetni trükköket, stb? :D Mint az általános iskolában, hogy fel kell mondani az abc-t 5000.szerre is. Előbb utóbb te is fújnád már a forgatókönyvet, és unnád a dolgot.
Én nem értem, miért pontoztátok le az utolsót, szerintem tökre igaza van. Tökre nem értem én sem, hogy egy évszázadok, ezredek óta az ember 'munkatársának' létrehozott faj, kimondottan munkára tenyésztett egyedét minek tanítani. Ez a kutyának kínzás, a kutyák utálnak tanulni, utálnak ezért kaját kapni, ha meg ne adj isten klikkert is használsz, én minimum elvenném a kutyádat. A kutyát csak hagyni kell nőni, mint a gazt, az sem baj, ha le sem tud ülni, jó az úgy, nem?
Meg abban is tökre igaza van, hogy az alapból bepörgött agresszióra hajlamos kutyának még adjunk egy nyaklevest (ami persze dühből jöjjön), mert az tök jó lesz, hiszen az ideges viselkedésünktől majd jól lenyugszik. Az ideiglenes kutyámat- aki bepörgésből szintén nagyon könnyen átcsap agresszióba- én is így nevelem, és tök jól haladunk, mert még csak két ujjamat harapta le.
Szóval nagyon nagy igazságokat írt az utolsó, csakúgy mint mindig, szerintem mindenképpen fogadd meg a tanácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!