Hogy szoktathatnám le az agresszív viselkedésről más kutyák felé? Eddig mindig barátságos volt.
Van egy 9 hónapos havanese-em és mostanában minden kutyára,akivel találkozunk vicsorog és ugat.Magyarán igazi elkényesztett öleb módjára viselkedik,holott eddig sosem csinált ilyet.Rendszeresen jártunk vele kutya suliba,de a hideg miatt,tavaszig sajnos nem lesz..Próbáltam lefogni,erőteljesen rászólni,elhúzni a másik irányba,de akkor sem fejezte be.Továbbá,ha valaki jön hozzánk idegesen elkezd ugatni és felugrál a vendégekre,velem sosem meri megtenni.Szerintem a kamasz kornak tudható be.Mit javasoltok,mit kéne csinálnom ilyen szituációban?
Másban nem változott meg a viselkedése,továbbra is én vagyok a falkavezér.
nevelési problémák állnak a háttérben. dominánssá váló (ivarérett )kutya , tehetetlen gazdi, rossz szocializáció.
sajnos mindent megteszel,hogy a helyzet rosszabbodjon ! "" Próbáltam lefogni,erőteljesen rászólni,elhúzni a másik irányba ,valaki jön hozzánk idegesen elkezd ugatni és felugrál a vendégekre "" na ezek egyértelmű jelek !! megoldás : jan fennel könyvei , komolyan gondolni,és alkalmazni a tanultakat,és belátni, te NEM vagy falkavezér :) ........, vidd kutyák közé, hagyd ,hogy ledominálják, mivel nem tanítottad meg neki a kutyákkal való viselkedést , most kell megtenni. jól szocializált kutyákat válassz !!! különben jogosan fogják megtépni a kis méregzsákodat. ( nem kizárt ,hogy ráférne egy kis behódolás) csak TE ne legyél ott !! a jelenléted váltja ki a viselkedését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!