Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktathatnám le az...

Hogy szoktathatnám le az agresszív viselkedésről más kutyák felé? Eddig mindig barátságos volt.

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos havanese-em és mostanában minden kutyára,akivel találkozunk vicsorog és ugat.Magyarán igazi elkényesztett öleb módjára viselkedik,holott eddig sosem csinált ilyet.Rendszeresen jártunk vele kutya suliba,de a hideg miatt,tavaszig sajnos nem lesz..Próbáltam lefogni,erőteljesen rászólni,elhúzni a másik irányba,de akkor sem fejezte be.Továbbá,ha valaki jön hozzánk idegesen elkezd ugatni és felugrál a vendégekre,velem sosem meri megtenni.Szerintem a kamasz kornak tudható be.Mit javasoltok,mit kéne csinálnom ilyen szituációban?

Másban nem változott meg a viselkedése,továbbra is én vagyok a falkavezér.

2013. dec. 22. 22:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Hasonlo a helyzet nalunk is, igaz enyem staffbull, de neha mint egy elkenyeztetett hisztis majom:-) pedig nem ugy nevelem. Kamaszodik, lehet magatol is javulhat, de inkabb tiltsd mindig, ha rosszul viselkedik, ne kerulj miatta kenyelmetlen szituba.En igy csinaltam, kb 2 het utan javulast lattam. Viszont most pedig a durrogo,szamara lathatatlan helyrol jovo hangoktol fel, ledermed. Ezt mar tiltani nem tudom, vigasztalni nem ajanlott, ha figyelmen kivul hagyom, meg jobban parazik. Raszolok, hogy ne ugass, ne felj, es ennyi. Remelem, idovel kinovi:-)
2013. dec. 22. 22:34
 2/2 anonim ***** válasza:

nevelési problémák állnak a háttérben. dominánssá váló (ivarérett )kutya , tehetetlen gazdi, rossz szocializáció.

sajnos mindent megteszel,hogy a helyzet rosszabbodjon ! "" Próbáltam lefogni,erőteljesen rászólni,elhúzni a másik irányba ,valaki jön hozzánk idegesen elkezd ugatni és felugrál a vendégekre "" na ezek egyértelmű jelek !! megoldás : jan fennel könyvei , komolyan gondolni,és alkalmazni a tanultakat,és belátni, te NEM vagy falkavezér :) ........, vidd kutyák közé, hagyd ,hogy ledominálják, mivel nem tanítottad meg neki a kutyákkal való viselkedést , most kell megtenni. jól szocializált kutyákat válassz !!! különben jogosan fogják megtépni a kis méregzsákodat. ( nem kizárt ,hogy ráférne egy kis behódolás) csak TE ne legyél ott !! a jelenléted váltja ki a viselkedését!

2013. dec. 24. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!