Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kistestű kutyát, hogy kell...

Kistestű kutyát, hogy kell alomtálra nevelni?

Figyelt kérdés
Benti kutya és nincs mindig idő kivinni sétálni mert sokat dolgozunk és nincs otthon senki.

2013. nov. 24. 15:54
 61/119 Zsukov ***** válasza:
90%

A lehető legokosabb döntés lenne jó helyre ajándékozni. Ha nincs rá időd, akarva, akaratlanul is rosszat teszel vele. Előjöhetnek olyan viselkedészavarok, amik még a besz@rásnál is rosszabbak.

Én is sokat dolgozok, kistestű(értsd: TÖRPE) és nagytestű kutyáim is vannak, meg van oldva a napi mozgás-szocializáció-lefárasztás kombináció.

Nem neked akarnak rosszat a válaszolók, hidd el, hanem a kutyádnak JÓT.

Az meg, hogy kistestűt nem viszünk kutyaiskolába, nonszensz. És csodálkozik mindenki, hogy a legantiszociálisabbak a törpék, mert nekik nem kell iskola, szocializáció, csak felkapjuk ölbe és meg van oldva??? Lehet, hogy talajtorpedó a mérete, de KUTYA és nem macska.

Én vittem, soha nem bántam meg- és ne haragudjon meg a világ, de mikor jönnek oda kérdezősködni, hogy jéééé de aranyos és nem bááánt?? akkor füstöl a fejem, mert kivételnek számít egy jól nevelt és jól szocializált törpekutya, esetemben PINSCHER (és nem pincser)?

És nem, nincs alomra szoktatva, sem kutyapelenkára. Igenis sétáltatva van még a nagy mínuszokban is. És fura mód élvezi. Igen, a hóesést is. Lehet rosszul van bekötve :)

2013. nov. 25. 15:36
 62/119 Szilvi & Argos ***** válasza:
77%
azért írom mindig pincsernek, mert félek, hogy elírom a nevét :D de most már megtanulom...sch :D
2013. nov. 25. 15:41
 63/119 anonim ***** válasza:
46%
Nem kell macskapótléknak sértegetni szerencsétlen,már elhunyt kutyánkat.Mint írtam,előnyei voltak az alomnak,születésemkor ő már két éves volt és már alomra volt szoktatva.Ő azon kevés(tudom,az okosok szerint ilyen nem létezik)kutyák közé tartozott,aki a dolgát végezve spurizott be a házba,mert nem érdekelte a kintlét.Gyenge is volt,csontsovány és beteg egész életében,JÓL volt szocializálva,mert tenyésztőtől vett,törzskönyvezett kiskutya volt,DE az alom neki könnyebbség volt.Nem,nem a mamámnak és anyámnak,akik szívesen vitték volna sétálni,ha élvezte volna,hanem neki,mikor betegen,éjjel lekászálódott a mamám mellől ahelyett,hogy megállt volna a tizedik emeleti panelban és tízszer bepisil,míg valaki felöltözik és leviszi.Sem az állatorvos,sem a tenyésztő szerint nem volt akkora ökörség,hogy itt most mindenki nekem essen,anélkül,hogy bármit is tudna az életünkről,a kutyáim-akik,haha,rendszeresen mozgatott,jól nevelt kerti kutyák-körülményeiről.A másik,hogy nem olvastam végig a 7 oldalt,hogy mit csinál vagy nem csinál a kérdező a(mint utólag megtudtam)antiszoc,rettegő kutyájával.Vagy megneveli vagy elpasszolja,bár én továbbra is azon a véleményen vagyok,hogy a kutyája jobban járna,ha vagy ő,vagy a párja egy normális időbeosztású munkahelyet keresne és ők maguk nevelnék meg és rehabilitálnák"a kis lelkét,ahelyett,hogy még azzal is a lelkét terheli a kutyának,hogy új helyre,új gazdához adja.A kutyatartás felelősséggel jár,ha nem tud vele foglalkozni,oldja meg,hogy tudjon-ha nem ő,a párja,vagy bárki,rokon,barát,stb.
2013. nov. 25. 18:12
 64/119 A kérdező kommentje:

Köszönöm a pincser gazdinak, mégsem lehetetlen dolog az alomra szoktatás mint ahogy itt írja a többség!! Meg fogom próbálni a dolgot. És nem adom oda másnak a kutyust ,nekem is ugyanolyan jogom van kutyát tartani mint aki keveset vagy egyáltalán nem dolgozik! Így is rengeteg dologról le kell mondanom a munka miatt, nem fogok a kutyáról is lemondani, aki szeret minket és örül ha lát.

A kutyaiskola meg úgy hülyeség ahogy van. Itt is van egy kutyaiskola kb 25 km-re ,egyrészt az odajutás nem egyszerű, mert semmi értelmes tömegközlekedés nincs a közelben ,másrészt kiröhögnének a kis ebecskémmel, mert csak ilyen munkára tenyésztett nagy kutyák járnak oda és katonai vezényszavakra jobbra át balra átoznak meg fogatják emberre őket ,hát köszi ez tényleg sokat segítene.

2013. nov. 28. 14:29
 65/119 sippara ***** válasza:
67%

"Köszönöm a pincser gazdinak, mégsem lehetetlen dolog az alomra szoktatás mint ahogy itt írja a többség!!"

Ja, hogy csak kell egy ember, aki csinálja, és rögtön normális? Japánban nevelnek kutyákat befőttesüvegben is, azt is kipróbálhatnád, hisz jogod van hozzá, nem?

"És nem adom oda másnak a kutyust ,nekem is ugyanolyan jogom van kutyát tartani mint aki keveset vagy egyáltalán nem dolgozik!"

Tehát te csakazértis állatot fogsz kínozni, leszarod, hogy neki ez természetellenes, leszarod, hogy tulajdonképpen szenved, csak neked legyen jó. Példás emberi magatartás, veregesd vállon magad.

"A kutyaiskola meg úgy hülyeség ahogy van."

Az a baj, hogy ha ennyi leírás után nem fogod fel, hogy kutyaiskolára van szükségED (nem a kutyának!!! NEKED!!!), akkor itt már semmit nem tudunk tenni...

2013. nov. 28. 14:47
 66/119 intense ***** válasza:
51%
Egy hülye megírta amit akartál, és akkor rögtön jó az egész elképzelés gratulálok, akkor kínozd csak a kutyádat, mert önző vagy, NEHOGY MÁR ELVEGYÉK AZ EGYETLEN ÖRÖMÖD! Kár, hogy ebben a kapcsolatban így csak te leled örömöd, a kutyád nem.
2013. nov. 28. 14:54
 67/119 A kérdező kommentje:
A kutya jól érzi magát nálam, ezt én látom ,nem te.Vidám ,ugrál ,bohóckodik. Az iskoláról meg megírtam a véleményem ,semmi keresnivalója ott egy ilyen kiskutyának közröhej tárgya lenne a sok örzővédő behemót és militarista gazdái közt. Lehet ,hogy valahol a nagy fővárosban van kiskutyának való iskola, de nem fogok naponta 400 km-t utazni érte, elhiheted.
2013. nov. 28. 14:55
 68/119 intense ***** válasza:
69%
Igen, jól érzi magát nálad a kutya, csak be van sz@@@rva mindentől, te magad írtad. De jó neki!!! Tényleg hülyeség is lenne normálisan nevelni és foglalkozni vele. Még a végén ki merne menni az utcára és akkor meg nem lehetne alomra nevelni, uh belegondolni is rossz ilyen hidegben ki kéne vinni, ne adj Isten megkérni valakit hogy sétáltassa meg... :S
2013. nov. 28. 14:58
 69/119 intense ***** válasza:
69%
Egyébként meg szívesen bezárnálak egy wc nélküli szobába és megvárnám amíg összehugyozod magad, kíváncsi vagyok mennyire lennél vidám. Csak mert a kutyád ezt éli át minden alkalommal amikor összepisili a lakást.
2013. nov. 28. 14:59
 70/119 A kérdező kommentje:

Azt is írtam ,hogy miért nem szeret sétálni ,a többi kutyatartó felelőtlensége miatt. Tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyát, de tesznek rá és hagyják ,hogy nekitámadjanak a másiknak.

Adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet és az alomra szoktatás a megoldás erre.Sokadszor írom ,hogy sétálni is viszem,nincs bezárva,A kutya alkalmazkodó állat . Egyetlen jó választ meg lepontozta itt a jól összeszokott bandátok, ezért lehet ,aki hasonló helyzetben van nem is mer írni.Körbenéztem a többi kérdés között és ugyanaz a maroknyi 5-6 név szerepel mindenhol ,és ugyanúgy arrogánsan és támadólag válaszol ugyanazokat a sablonokat használva,bárki kérdez valamit a kutyájáról és pontoz mindenkit lefele aki érdemileg segítően válaszol .

2013. nov. 28. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!