Kistestű kutyát, hogy kell alomtálra nevelni?
A lehető legokosabb döntés lenne jó helyre ajándékozni. Ha nincs rá időd, akarva, akaratlanul is rosszat teszel vele. Előjöhetnek olyan viselkedészavarok, amik még a besz@rásnál is rosszabbak.
Én is sokat dolgozok, kistestű(értsd: TÖRPE) és nagytestű kutyáim is vannak, meg van oldva a napi mozgás-szocializáció-lefárasztás kombináció.
Nem neked akarnak rosszat a válaszolók, hidd el, hanem a kutyádnak JÓT.
Az meg, hogy kistestűt nem viszünk kutyaiskolába, nonszensz. És csodálkozik mindenki, hogy a legantiszociálisabbak a törpék, mert nekik nem kell iskola, szocializáció, csak felkapjuk ölbe és meg van oldva??? Lehet, hogy talajtorpedó a mérete, de KUTYA és nem macska.
Én vittem, soha nem bántam meg- és ne haragudjon meg a világ, de mikor jönnek oda kérdezősködni, hogy jéééé de aranyos és nem bááánt?? akkor füstöl a fejem, mert kivételnek számít egy jól nevelt és jól szocializált törpekutya, esetemben PINSCHER (és nem pincser)?
És nem, nincs alomra szoktatva, sem kutyapelenkára. Igenis sétáltatva van még a nagy mínuszokban is. És fura mód élvezi. Igen, a hóesést is. Lehet rosszul van bekötve :)
Köszönöm a pincser gazdinak, mégsem lehetetlen dolog az alomra szoktatás mint ahogy itt írja a többség!! Meg fogom próbálni a dolgot. És nem adom oda másnak a kutyust ,nekem is ugyanolyan jogom van kutyát tartani mint aki keveset vagy egyáltalán nem dolgozik! Így is rengeteg dologról le kell mondanom a munka miatt, nem fogok a kutyáról is lemondani, aki szeret minket és örül ha lát.
A kutyaiskola meg úgy hülyeség ahogy van. Itt is van egy kutyaiskola kb 25 km-re ,egyrészt az odajutás nem egyszerű, mert semmi értelmes tömegközlekedés nincs a közelben ,másrészt kiröhögnének a kis ebecskémmel, mert csak ilyen munkára tenyésztett nagy kutyák járnak oda és katonai vezényszavakra jobbra át balra átoznak meg fogatják emberre őket ,hát köszi ez tényleg sokat segítene.
"Köszönöm a pincser gazdinak, mégsem lehetetlen dolog az alomra szoktatás mint ahogy itt írja a többség!!"
Ja, hogy csak kell egy ember, aki csinálja, és rögtön normális? Japánban nevelnek kutyákat befőttesüvegben is, azt is kipróbálhatnád, hisz jogod van hozzá, nem?
"És nem adom oda másnak a kutyust ,nekem is ugyanolyan jogom van kutyát tartani mint aki keveset vagy egyáltalán nem dolgozik!"
Tehát te csakazértis állatot fogsz kínozni, leszarod, hogy neki ez természetellenes, leszarod, hogy tulajdonképpen szenved, csak neked legyen jó. Példás emberi magatartás, veregesd vállon magad.
"A kutyaiskola meg úgy hülyeség ahogy van."
Az a baj, hogy ha ennyi leírás után nem fogod fel, hogy kutyaiskolára van szükségED (nem a kutyának!!! NEKED!!!), akkor itt már semmit nem tudunk tenni...
Azt is írtam ,hogy miért nem szeret sétálni ,a többi kutyatartó felelőtlensége miatt. Tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyát, de tesznek rá és hagyják ,hogy nekitámadjanak a másiknak.
Adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet és az alomra szoktatás a megoldás erre.Sokadszor írom ,hogy sétálni is viszem,nincs bezárva,A kutya alkalmazkodó állat . Egyetlen jó választ meg lepontozta itt a jól összeszokott bandátok, ezért lehet ,aki hasonló helyzetben van nem is mer írni.Körbenéztem a többi kérdés között és ugyanaz a maroknyi 5-6 név szerepel mindenhol ,és ugyanúgy arrogánsan és támadólag válaszol ugyanazokat a sablonokat használva,bárki kérdez valamit a kutyájáról és pontoz mindenkit lefele aki érdemileg segítően válaszol .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!