Kistestű kutyát, hogy kell alomtálra nevelni?
kicsit off, de amit csinálsz az teljes önsors rontás. értem én, hogy nagyon nehéz most munkát találni és nehéz az élet, de élet az, ahol 24 órából 15 a munkával, vagy az oda való utazással telik, marad 9 órád, ebből ha alszol 6-ot, akkor kemény 3 órád van élni egy nap? miért nem keresel másik munkát sürgősen és akkor talán a kutya kérdés is megoldódna.
azzal kapcsolatban, hogy a te kutyádat minden más kutya megtámadja érdemes lenne elgondolkodni, hogy vajon miért van. talán mert egy szocializálatlan öleb, amit ha kivételesen nem kapsz fel az öledbe fingja nincs, hogy hogy kell más kutyákkal viselkedni, ezért félre értik és ezért bántják.
Nézd, őszinte leszek: a kutyádnak csak te vagy. Akkor megy sétálni amikor te elviszed, akkor kap kaját és azt, amikor és amit te adsz neki, akkor megy orvoshoz amikor te úgy érzed szüksége van rá, akkor játszik más kutyával amikor te megengeded neki. Csak neked él, neked van kiszolgáltatva, érted? Megtépték a kutyák és ő most retteg, szerinted ez neki milyen érzés? Ez olyan mintha te minden magasabb embertől sírva menekülnél, úgy már nem lenne olyan normális, igaz? Egyből mennél a pszichológushoz szabad akaratodból, a saját lábadon, vagy BKV-val vagy kocsival vagy mit tudom én, DE Ő NEM TUD! Ő csak akkor jut segítséghez ha a gazdája, aki felelősséget vállalt érte 15 évre elviszi kutyaiskolába ahol megtanulja hogy nem kell félni. Miért nem segítesz szegényen? Az én kutyám mentett, agresszív kutya volt, és nagyon jól tudtam hogy csak akkor lesz "normális", akkor szereti meg a fajtársait ha én teszek érte. Nem nekem lett jobb, én elrángathattam volna minden kutya közeléből attól ugyanúgy maradtak volna barátaim, én ugyanúgy bulizhattam volna, kit érdekel? De szeretem, és tudtam hogy nekem kell okosabbnak lennem, és megmutatni neki hogy mitől élhet boldogabban ő is. 1.5 óra utazás volt minden rohadt szombaton a Cerbi úgy, hogy hétköznap a gimi miatt keltem korán, vasárnap meg a matek korrepetálás miatt. Gondolhatod, úgy hiányzott mint púp a hátamra, DE MEGÉRTE! Az első alkalom mikor nekiállt a vizslákkal játszani mindent megért. És most itt van velem egy jól szocializált kutya és büszke vagyok magamra amiért ezt elértem, DE ELSŐSORBAN RÁ vagyok büszke, amiért sikerült megértenie amit közvetíteni akartam felé. Kérlek, a kiskutyád érdekében először csak magadnak próbáld beismerni hogy valamit elrontottál, és hozd rendbe, mert neki ez így nem élet!
Hogy a kérdésedre válaszoljak: egy kutya nem úgy pisil mint az emberek. Nem csak leguggol/felemeli a lábát és kipisil mindent, hanem jelölget, és egyszerre csak keveset enged ki, hogy máshol is a többiek tudtára adja a jelenlétét. Ebből is látszik milyen fontos a séta, mert a kutyák csak így tudnak egymással kommunikálni. Nálunk az eü. séta is egy fél órás kör a környéken, minden második bokrot és fát megkínál, persze előtte leszaglássza az üzeneteket amiket a többiek hagytak. Na most, szerinted ez egy alomtálcában hogy kivitelezhető? Nem fog visszajárni és egy helyre jelölni, mert neki az nem természetes, és azt sem fogja a kedvedért megtenni, hogy egyben kiengedi a pisit. Kaki más, de a pisi itt a lényeg. Ha bepisilt, akkor előtte már nagyon komoly feszültséget kellett átélnie, ezt te sem akarhatod neki. Mellesleg tudom hogy pici meg yorki meg aranyos és nem is igazán tekinted kutyának, de mit csinálnál ha mondjuk egy farkaskutyád lenne? Megtöltenéd alommal a kádat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!