A ti kutyátok beszokott "segíteni" a házimunkába és ha igen mibe?
Nem, nem szokott.
Pl. nálunk az előszobában van a helye, nagytestű kutya, panelban lakunk de valahogy sosem érezte úgy hogy bele kéne kotnyeleskednie a dolgaimba. Mikor pl. felmosom az előszobát, akkor fekszik a helyén persze végig figyel, aztán mikor megengedem neki hogy kijöjjön akkor kimászik. Régen félt a porszívótól, de ez csak abban nyilvánult meg hogy mikor elővettem a gépet, mindig egy nagy körben kikerülte, és csúnyán nézett rá. :D Erről úgy szoktattam le hogy letettem a porszívót a földre, magamhoz hívtam a kutyát és miközben őt is és a porszívót is simogattam szépen megnyugodott, aztán már oda is ment hozzá megszaglászni. Szerencsére nem olyan érdeklődő a házimunkát illetően. :D
Tényleg, ásás...mekkora gödröket ásott régen :D Szerencsére már csak 1 v. 2 helyre szokott nyáron, ahol hűsöl.
De segített már ő is gödröt ásni, és gyökeret elrágni-kihúzni, mikor kellett :)
Söprögetésnél ő hozza a lapátot. Hol a lapát? És már ott is terem vele.
Minden morzsát felporszívóz, ami csak földet ér, pláne ha mondom, hogy porszívó. A jövök felporszívózok mondatra is vadul nekilát a környékemen morzsákat keresni.
Ásni is segít néha...
Az enyém roppant segítőkész :D
Ha gazozok a kertben odajön mellé, és közvetlen a kezem mellett elkezd ásni, meg szájjal tépi ő is a gazt. Ez akkor nem szerencsés, amikor krbe gazozok pl egy haszonnövényt, ő meg leharapja tőből a növényemet. De, általában megmutatom neki, hogy mit szedjen, és azt szedi. nagyon aranyos, engem nem zavar, hogy "segít" Illetve, megtanítottam arra, hogy amire mutatok hozza ide, iletve dobja ki a kukába, és sokszor a takarítás azért tart nálam egy fél napig, mert a munka felét a kutyával csináltatom :D Ő nagyon élvezi, mert tömöm jutalomfalattal, és én is élvezem, mert egy helyben ülve, mutogatva neki az éppen aktuális szemétre mondom, hogy kuka, és kidobja. Ha nem a szemetet fogja meg, akkor mondom, hogy a másik, és kiköpi azt és a másikat veszi fel, és néz rám, hogy ezt? :D
Komolyan ajánlom minden hozzám hasonlóan takarításhoz lusta embernek, hogy ezt tanítsa meg a kutyájának mert eszméletlen élmény tud lenni. Ismerőseim mindig olyan jót nevetnek rajtunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!