A ti kutyátok beszokott "segíteni" a házimunkába és ha igen mibe?
Nem. Ha a saját dolgomat végzem, el vannak a kutyák onnan küldve. Ez a vezér egyik első kiváltsága.
-kispalikee-
Ha dolgom van és azt akarom hogy ne legyenek láb alatt,akkor elküldöm őket.
Ha én is szórakozok közben,akkor hagyom hogy ott lebzseljenek,de utálok takarítani,így általában gyorsan túl akarok lenni rajta,tehát a kutyákat addig elküldöm.
Mikor hozzám került, a fűnyírót "támadta", ugatta...tudtam, hogy ez nem jó, leszoktattam róla pikk-pakk...aztán rájöttem, hogy így meg tudom tanítani ugatni kérésre, ezért elkezdtem vele hergelni...ez és a szomszéd kutya képezte a hangadás tanítását :) Aztán gyorsan leszokott róla...nem is jön oda, ha nyírom a füvet...nem szereti :D
Levél sepréskor, gazoláskor vagy hó lapátoláskor AZONNAL megjelenik egy játékkal...de nélkülem, magában játszik...ilyenkor a millió focilabdáját, kislabdáját, plüss szarját széthordja :D Közben szoktunk játék keresőset játszani...a sok levélben és a nagy hóban a legélvezetesebb :)
Mikor hozzám került, ugatta a fűnyírót, gyorsan leszoktattam róla...aztán rájöttem, hogy ez JÓ, mert segít megtanítani a hangadást, úgyhogy gyorsan el kezdtem hergelni...ezzel és a szomszéd kutya ugatásával együtt sikerült megtanítani! :)
Azóta nem ugatja, el is húzódik előle, nem szereti...ha hergelném, játszana vele, ugatná, mancsolná, ami veszélyes lenne!
Mikor kimegyek havat lapátolni, levelet sepregetni, AZONNAL megjelenik Argos vmi játékkal a szájában...nem velem, hanem EGYEDÜL játszik: dobálja, rágja, cibálja, rávetődik, stb-stb :) Az összes millió kis labdáját, foci labdáját, plüss szarját széthordja a kertben...ilyenkor mindig játszunk játék keresőset a kertben: nagy hóban és levelek közt az igazi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!