Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aláírjátok ezt a petíciót a...

Aláírjátok ezt a petíciót a kutyák kötelező pórázon tartása ellen?

Figyelt kérdés
[link] A kutyásokat lassan úgy kezelik, mint a bűnözőket, a kutyák pedig a társadalom első számú ellenségei lesznek. Egyszerűen ellehetetlenítik a kutyák normális életét, egész életében egy 2 m-es zsinór végén kell rángatni.
2013. nov. 22. 10:50
 71/118 Szilvi & Argos ***** válasza:
77%

Szájkosár csak tömegközin és/vagy veszélyessé nyilvánított kutyákra kötelező!

A kutyaharapásoknak, kutyatámadásoknak szerintem MAXIMUM 1%-a történt KÖZTERÜLETEN-GAZDA JELENLÉTÉBEN!

Legtöbbször családtagokat-szomszédokat harapnak meg kutyák a saját területükön, vagy önsétáltató kutyák harapnak embereket.

A normálisan szocializált-sétáltatott kutyák 99%-a tuti, hogy OK NÉLKÜL nem harap embert...

Ja, és nehogy már a gazdát fenyegető, támadó emberkéket ne félemlíthesse meg a kutya!!! Hisz ha már van kutya, védje a gazdáját, ha olyan a természete...

2013. nov. 22. 22:47
 72/118 anonim ***** válasza:
76%

hanem egy okoskodó p*raszttal, sokkal jobb.

Itt a környékünkön, magukat kutyakiképzőnek tartó egyének sántára rúgdosták a kutyájukat, nevelés címszó alatt, szóval az én szememben max ennyit érnek a magukat hozzáértőnek tituláló illetők - főleg ha fennen hangoztatják is, hogy "tudjad kivel beszélsz" :D

Kíváncsi vagyok erre az új "törvény" dologra mindenesetre.

Parkban, mezőn, folyó mellett akkor is el fogom engedni a kutyámat, és szerintem mindannyian, akik szeretünk játszani velük, örömünket leljük az örömükben.

Egyébként, ehelyett, ha a tényleg meg akarják fékezni a kutyaagressziót, érdemesebb lenne embereket küldeni kisebb falvakba, városkákba, vagy akár a főváros bizonyos részeire... és konkrétan azokat az embereket büntetni akik másoknak kárt okoznak az elvadult, neveletlen kutyáikkal.

Csak az persze melósabb dolog lenne, és kiadás a kormány részéről. De ők inkább arra mennek, hogy pénzt beszedjenek, nulla ráfordítással... amitől nyilván nem fog változni semmi, de ebben az országban ez nem meglepő sajnos.

2013. nov. 22. 22:51
 73/118 anonim ***** válasza:
100%

A Szabadság téren a füves részeken kint van a Kutyát bevinni tilos tábla, ennek ellenére mindig vagy egy tucat kutya futkározik benne boldogan, mellettük meg a rendőrök éjjel-nappal, mivel ott van az USA nagykövetség is.

Ez határeset. És annyira nem is szívderítő, mert jó időben meg a turisták piknikelnek a parkban, és nem tudhatják, mikor tenyerelnek bele a kutya kakiba.

De az utcán senki ne vigyen póráz nélkül kutyát.

Duna part, Budai hegyek, oké, szerintem.

2013. nov. 22. 22:58
 74/118 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
A korábbi hozzászólásom melyik részével nem értetek egyet? Szerintetek a gazdával sétáló kutyák harapnak inkább embert???
2013. nov. 22. 23:05
 75/118 anonim ***** válasza:
100%

Akik írták a a szájkosarat,azokkal nem nagyon tudok egyetérteni.

Jöhet lepontozás is.

Legelső kutyámat már sajnos nincs közöttünk.Mindig pórázon ,szájkosáron vittük,pedig barátságos volt.Egyszer egy átlagos napon pedig odament hozzá egy póráz nélküli roti,és megharapta a hasánál,oldalánál.A kutyámnak esélye nem volt magát megvédenie.Szerencsére nem ebbe halt bele de lehetett volna rosszabb is.

Egy felelős gazda azért már ki tudja ismerni a kutyáját.Normális kutyások tudják kezelni a kutyájukat,tudják mire figyeljenek oda,és tekintettel vannak másokra.

Szerintem egy oktatás,képzés kutyatartóknak sokkal hatásosabb lenne.És reális törvények kellenének.És ha törvényeket hoznak akkor mindenkire vonatkozzon,amit ellenőrizzenek is megfelelően és ne kivitelezzenek.DE SAJNOS ILYEN NEM LEHETSÉGES MAGYARORSZÁGON.

A kérdésre válaszolva pedig én szükségesnek érzem a póráz használatát de akkor legyen egy olyan kijelölt hely is(Erdő,mező,rét,park)nem a kis kutyafuttatókra gondolok ahol a kutyák szabadon lehetnek.

2013. nov. 22. 23:07
 76/118 anonim ***** válasza:
13%

itt nem a te válaszoddal van gond, hanem a többi válaszoló és a kérdező gyerekes gondolkodásával

nézd végig a hozzászólásokat, végig kompromisszumkereső voltam velük, de ők ragaszkodnak a bunkó stílusukhoz és nem képesek a tények elé állni

az ilyen emebrek menthetetlenek...

2013. nov. 22. 23:10
 77/118 anonim ***** válasza:
25%

77#

szerinted hány normális kutyás él ebben az országban?

ha valaki a szájkosarat állatkínzásnak tekinti attól mit várjon el az ember?

2013. nov. 22. 23:14
 78/118 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ez akkoris abszurd. Ennyi erővel ki lehetne tiltani a mókusokat, rókákat mittudoménmiket az összes helyről ahol talán majd egyszer megtámadhatnak egy embert.

Bár, ők nehezen fizetnék ki a büntetést. :D

Amúgy, szerintem ez a tervezet is csak egy paráztatás, és kb arra van, hogy

1 pénz follyon be

2 paráztassa az embereket, akit lehet

3 kell valami műsor, hogy mit csinál a "kormány" sokan pedig nem veszik észre, hogy nevetséges bohóckodás megy.

Nem nehéz kitalálni, hogy ha lesznek is büntetések, nem azok fogják kapni, akik ténylegesen rászolgálnak, hanem akik rossz helyen lesznek rossz időben úgymond, és nem zavarnak senkit.

A pórázon sétáló közepes testű kutyámra pl támadt már rá németjuhász, belvárosban póráz nélkül... ha akkor hívtam volna a rendőröket, rám sem bagóztak volna, már elnézést.

2013. nov. 22. 23:16
 79/118 anonim ***** válasza:
100%
49% os, az összes hozzászólásodat, amit ezután írsz ide, jelenteni fogom a moderátoroknak. Már nem azért, de megvan a véleményem rólad. Legalább próbálj meg stílusosan, humorostan trollkodni, mert ez krikán aluli amit csinálsz.
2013. nov. 22. 23:18
 80/118 anonim ***** válasza:
76%
# 75, magyarázd már meg, hogy szerinted minek az a szájkosár!? :) Az rendben van, hogy egy jó minőségű szájkosár önmagában még nem kínzás. Na de mi értelme van rárakni egy jólnevelt, jól szocializált kutyára? Te komolyan képeztél már ki kutyát? Mégis mire? Elárulom, hogy én is képeztem már ki kutyát. Sikeres terápiás vizsgát tett. Egyszer próbaképp szájkosárban vittem be a városba, az lett az eredménye, hogy mindenki nagyívben került minket. Az egyik anyuka még el is húzta a gyerekét a közelünkből, hogy "vigyázz, ez egy veszélyes kutya és megharap".
2013. nov. 22. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!