Aláírjátok ezt a petíciót a kutyák kötelező pórázon tartása ellen?
komolyan nem értelek titeket...
a szájkosár lehet, hogy félelmet kelt az emebrekben de BIZTOS, hogy nem sérülést
ehhez nem kell nagy iskola, hogy belássátok
ahogy ahhoz sem, hogy egy szájkosarat rátenni a kutyátokra nem nagy kihívás, vagy tévednék?
Labradorok, vizslák szájkosárban.
És ágyúval verébre...
MEGPRÓBÁLOM ÖSSZEGEZNI A LÉNYEGET
VANNAK EMBEREK, AKIK SZÁJKOSÁR NÉLKÜL VISZIK SÉTÁLTATNI A FENEVAD KUTYÁJUKAT (IGEN KEDVES 60%-OS KUTYAKOZMETIKUS, VANNAK ILYENEK) ÉS RÁJUK SEMMI TÖRVÉNY NEM VONATKOZIK
EZÉRT KÉNE BEVEZETNI A KÖTELEZŐ SZÁJKOSARAT ÉS ÍGY MEG LENNÉNEK AZOK A F***OK FENYÍTVE
AKINEK MEG SZELÍD A KUTYÁJA, ANNAK NEM MINDEGY, HOGY VAN E RAJTA SZÁJKOSÁR VAGY NINCS?
A SZÁJKOSÁR NEM KÉNYELMETLEN A KUTYÁKNAK, MINT AZT MÁR LEÍRTAM PÁRSZOR
ELLENBEN EGY EMBERNEK IGENIS KELLEMETLEN, HA BELÉHARAP EGY KUTYA
HA VALAKINEK VAN KÉRDÉSE, NYUGODTAN FELTEHETI...
de legalább akkor meg lehetne őket bírságolni
így meg mit csinálsz velük?
kapnak egy enyje-benyjét, miközben a szerencsétlen ember már fizeti a tetanuszt meg az új nadrágot...
50-es válaszoló vagyok.
Figyelj, 49%-os. Látom szerinted itt mindenki hülye, és csak te vagy az okos. Én azért a helyedben elgondolkodnék, amikor 20-an mondják ész érvekkel alátámasztva az indokuk, hogy miért nem kell szájkosár, erre te írsz egy olyat, hogy mert félelmet kelt benned, meg harapás veszélyes. Ez aztán indok, igen, és ehhez kell az iskola, amit oly szívesen emlegetsz.
Mint írtam már több idegen kutyát is képeztem, mind ÖV-re, mind trükkökre, mind agilityre, szóval véleményem szerint elég sok oldalú vagyok, és nem csak egy dologra "szakosodtam". 6 évig kutyaiskolát vezettem. A saját kutyáim is vizsgások, sőt, dogdancing versenyt is nyertünk már, meg agilityt... Szoktattam őket mind szájszíjhoz, mind fém szájkosárhoz. A szájszíj, hiába az általad 1000X leírt állíthatóság, egyszerűen annyira idegesíti a kutyákat, hogy kaparják a fejüket, próbálják leszedni. Tiltásra abba hagyják, de látom rajtuk, hogy feszültek lesznek tőle, és a séta is úgy néz ki olyankor, hogy lehajtott fejjel kullognak mellettem, nincs szaglászás, nincs érdeklődés. Csak azért vannak hozzászoktatva, hogy amikor rám jön a rokonlátogatás, akkor ne a több órás tömegközlekedési utazásom során találkozzanak vele először. Mivel a szíjat rühellik, vettem rendes fém szájkosarat. Nos, ezzel már sok vicces élményem volt. Szerinted mi fáj jobban, hogy elvisznek melletted egy szelíd kutyát (igen, szelídet, mert mint már valaki írta, a pórázon lévő kutyák 99%-a tuti, hogy nem támad rád séta közben) és elmennek melletted, esetleg ha neveletlen a kutya akkor ugat, meg húzza feléd a pórázt, de ezek többnyire 3-4 kg-s szobacirkálók, akiktől "kiképzői múlttal" igen szégyenletes, hogy félsz...vagy az a rosszabb, amikor egy fém szájkosárral a kutya utánad fordul, és mondjuk térdkalácson csap vele. Vagy ne adj isten megsimogatnád, és ahogy felemeli a fejét orrba vág vele? Kívánom, hogy egyszer, egy fém szájkosárban lévő kutya úgy rendesen találjon lábon a szájkosárral, és utána is szajkózd a hülyeségedet.
De, már előre látom, hogy jön a válaszod, hogy de, te akkor is jobban tudod, hát előre bocsátom, legyen neked gyereknap, és maradj a saját sötét világodban, az embereknek is jobb, ha nem jössz ki onnan. Ha csak egy minimálisan is értenél a kutyákhoz, akkor nem mondanál ilyen eget rengető butaságokat. Ja, és én is leírom, szerintem sem állatkínzás a szájkosár, de kényelmetlen, és ha szeretsz egy élőlényt, akkor kerülöd az olyan helyzeteket, amik neki kényelmetlenek. És azt meg pont lecarom, hogy Mari néninek, aki épp kitotyog a boltból, és meglátja, hogy nincs rajta szájkosár, és elkezd jajveszékelni, hogy kellemetlen, mert nekem is kellemetlen az, amikor beszólnak az ilyen nagyokosok.
És, hogy a végén a kérdéshez is írjak érdemlegeset, aláírtam a petíciót.
Olyan végtelen sötétség van ebben a 47 %-osban, a fekete lyuk kutya f
sza hozzá képest:D Hagyjátok, nem vitapartner ez, csak egy szerencsétlen megkrseredett nyomorék. Ja, és miről lehet felismerni azt az embert, aki ért a kutyákhoz? Nem hangoztatja, mert nincs rá szüksége.
látom azért annyira nem vagytok képben, hogy valami megoldást írnátok a helyzetre, mint azt már írtam korábban is
én senkit sem sértegettem, úgyhogy a kérdező is visszavehetne az arcából, főleg azután a szarság után, amit a kérdéshez odaírt pl.
egyébként nem tudom 80%-os, honnan szedted, hogy én félek akármelyik kutyától is
viszont sok olyan embert ismerek, akik félnek tőlük és tényleg nem ok nélkül
azt hiszitek nekem az egyetlen célom bib***ni veletek?
csak felvetettem egy lehetőséget a kutyaharapások ellen, de nem csalódtam a kutyás közösségbe
egyből megy a lepontozgatás meg az oltogatás
a 80%-oson meg jót röhögtem és elárulom neked, hogy ütött már meg szájkosárral kutya, de meséld már be másnak, hogy veszélyes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!