Aláírjátok ezt a petíciót a kutyák kötelező pórázon tartása ellen?
ha én lökött vagyok akkor te diszleksziás
olvasd végig az összes kommentemet
amúgy itt mutatkozik meg a legnagyobb különbség
akinek olyan a kutyája az úgysem engedi ember közelébe?
éltél te már faluban?
voltál te már itt olyan napon, amikor az emberek oltani viszik a kutyáikat?
Jó, hogy nem tanítunk meg minden kutyát, akár egy tacskót fém szájkosárral embert feldönteni...jól vagy te????? :D
Rendőrkutyáknak ez ALAP...házi kedvenceknél meg szinte törvénytelen is...kivéve, ha önvédelemből védi így a gazdát...
na, te is sikeresen leszűrted a lényeget...
ha a rendőr kutya nem hal bele a szájkosárba, akkor a tacsid bele fog?
így már érthető kedves válaszoló?
most ne haragudjatok már meg rám, de ti tényleg ennyire sötétek vagytok?
leírtam, hogy szerintem miért kéne nektek is szájkosár, ez egyszerű szövegértés
Komolyan nem értem, hogyha egy embernek van egy véleménye, összetalálkozik másik 15 emberrel, akiknek teljesen ellentétes a véleményük, hogy nem jut eszébe az, hogy esetleg az ő véleménye nem jó?
Valamelyik korai hozzászólásodban azt írtad, hogy minden kutyára szájkosarat tennél. Utána, mikor egy csomóan megfelelő érveléssel kifejeztük az ellenérzéseinket, valahonnan kitaláltad, hogy mi állatkínzásnak tartjuk a szájkosarat, s innentől kezdve ezt leírtad vagy 5x. Hiába írták mások, hogy nem tartják állatkínzásnak a szájkosarat. Tapasztalataim szerint a mondandó folytonos ismétlése mögött az érvek hiánya áll. Itt meg most már visszakozol. Azzal persze mindenki egyetért, hogy a szájkosár használata nagyon is indokolt bizonyos helyzetekben.
De egy szimpla sétán egyáltalán nem. Ebből sem kell elvi ügyet csinálni. Egyszerűen, nem praktikus. Ha képeztél már ki bizonytalan kutyákat, akkor azt is tudod, hogy a szájkosár egy ilyen kutya viselkedésén nagyon sokat ront. Ha pedig nincs szükség rá, akkor nincs szükség rá. Aki azt mondja, hogy a kutyák annyira megbízhatatlanok, hogy bármikor rájuk jöhet a harapó-ötperc, az valóban nem ért hozzájuk.
Ráadásul, a szájkosár a legtöbb emberben félelmet kelt. Én egyszer merészkedtem ki az utcára haltival, s az emberek nagy ívben kerültek minket, s összesúgtak a hátunk mögött, hogy veszélyes a kutya. Filmbe illő jelenet volt. :D
A harapások elkerülésére sokkal jobb a már sokat emlegetett tudatformálás. Pl, egy iskolás korú gyereknek már tudnia illenék, hogy ne rohanjon el egy mm-re egy kutya mellett százzal, mert az esetleg felizgathatja. Velünk már volt ilyen. :)
De én tényleg nem értem, hogy lett az egyébként is megosztó póráz témából egy ilyen szájkosaras vita. Azaz értem, de térjünk vissza :) Javaslom, ne kövessétek a példámat, és térjetek vissza az eredeti témához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!