Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti ilyenkor mit csinaltok?...

Ti ilyenkor mit csinaltok? Felveszitek?

Figyelt kérdés

nekem az elozo kutyam egy roti volt,akit imadtam.es minden nagytestu kutyat.de a sors ugy hozta hogy a jelenlegi kutyam nincs 4 kilo sem,orokbefogadtam.

sosem ertettem azokat akik meglatnak mas kutyat es azonnal olbekapjak a sajatjukat.

DE MOST EN IS ILYEN VAGYOK valamilyen szinten.nagyon jol szocializalt a kutyam,sem embertol sem kutyatol nem fel,sot mindenkihez oda szeretne menni.Porazon tartott kutyakhoz engedem,de mindig megkerdezem hogy harap e az ove.de a koborkutyaktol nagyon feltem,akarmilyen kedvesek is.amit latom hogy figyeli es kozelit azonnal felkapom ot.biztos nem csinalom jol,de az enyem olyan kis naiv,megha vicsorit is ra a kutya vagy meg akarja harapni akkor is o jatszani szeretne vele.

2013. nov. 15. 09:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az egyik kutyámat elég könnyű letiltani kutyákról, ha nem akkor nem felfogja elég gyorsan.

Viszont.. egyszer találkoztunk valakivel aki így felkapta a kutyáját. Az enyém meg annyira kíváncsi lett hogy sokkal nehezebb volt letiltani.

Utána csak őket nézte.. mert nem tudta hova tenni..

2013. nov. 15. 12:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Sosem szabad felvenni a kutyát. Ilyenkor a másik automatikusan prédának tartja. Ezzel ugyanis a ranglétra legaljára küldöd. Ha nagy testű jön felétek, magad mögé kell vezetni, húzni (nem rántani) és határozottan elküldeni a másik kutyát, vagy odébb sétálni. Később a kutya magától is mögéd megy, ha megijed egy másik kutyától. Tartani szoktak ettől a gazdik, nehogy őket harapja akkor meg az idegen kutya, de előbb harap meg egy másik kutyát, mint embert. Én a kölyök kutyámat, ha látom, hogy terrorizálják, magam mellé hívom és ha a másik ott is acsarkodik morog, rászólok. Eddig mindig bevált. Velem már nem akarnak ujjat húzni, pedig nem nő is vagyok, pici is vagyok. Határozottság kérdése.
2013. nov. 15. 13:07
 13/16 Valletta ***** válasza:
100%
Ha a te kutyád sír meg ugat, húzza a pórázt, ha meglát egy másik kutyát, akkor inkább vele kellene foglalkoznod, nem pedig a óborkutyával, nem? Mert ha a tiéd nyugodtan elsétál a kóbor mellett, a kóbor is nyugodtan elsétál a tiéd mellett, akkor semmi ok nincs arra, hogy felkapd. Vagy ha nagytestű lenne és így hisztizne, mit csinálnál?
2013. nov. 15. 13:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem venném fel.
2013. nov. 15. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Amúgy ha a kutyád meglát egy másikat és nyüszít,húz arra, az nem mindig azt jelenti, hogy menne oda játszani. Két kan között ez általában annak a jele, hogy mennék én oda, mennék, de balhézni.

1-2 hónapja történt egy felkapós eset: A kutya kisebb volt az enyémtől, fixírozta a kutyámat, kidüllesztette a mellkasát stb. Enyém ennek ellenére rá sem hederített (büszke is voltam rá). Elmentünk a kutya és a gazda mellett, a kutya nekiment az enyémnek. Erre a gazda odaszaladt, felkapta a kutyáját. Mindez egy pillanat alatt történt, köpni-nyelni sem tudtam. Következő másodpercben az én kutyám felugrott a másikhoz, akit ölbe kaptak és az persze onnan pattogott tovább. Nem történt semmi baj, nem harapta meg a másikat, nem folyt vér... de a másik gazda esett nekem, hogy az én kutyám támadott rá az övére, és mit képzelek én magamról.

Történhetett volna rosszabbul is, mondjuk az én kutyám felugrik, elkapja a másik lábát és nem ereszti. Még ez sem olyan vészes, de ha felsérti a másik lábát, akkor a gazda még inkább kiakadna, holott ő generálta ezt az egészet. Az én kutyám csak reagált volna, bár nem a leghelyesebben.

Szóval mielőtt felkapod a kutyádat, ezt azért gondol át alaposan szerintem. :)

2013. nov. 15. 14:47
 16/16 anonim ***** válasza:
nekünk cane corsonk van, de bizony én felkapom gyorsan ha egy mérgesebb kutyával vagy cicával találkozunk. nagyon féltjük, nem szeretnénk hogy baja essen. bár nagyon nehéz.
2013. nov. 16. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!