Ti mit csináltok amikor tüzel a szuka kutyusotok?
olvasd végig figyelmesen, és a tüzelés után beszélj egy állatorvossal az ivartalanításról.
Mi úgy csináljuk hogy a nap nagy részét mindig kint tölti (van hogy egész nap kint van) este bugi rá és bent alszik. Sétáltatni ugyan úgy kell vinni csak kevésbé forgalmasabb helyre.
Az ivartalanitatàson gondolkodj el, most mi is erre spórolunk.
Köszi a gyors válaszokat! :)
Meg tudná mondani valaki, hogy manapság mennyibe kerül egy 25 kg körüli szuka ivartalanítása?
A Zöld Zebra akcióban:
Szuka 10–25 kg-ig: . . . . . .16 000.-
Szuka 25 kg felett: . . . . . . 19 000.-
Az én mostani szukám ivartalanítva van. De az előzőnél mi azt csináltuk (panel kutya), hogy itthon a lakásban adtunk rá egy régi bugyit egy tisztasági betéttel.
A séta alatt szigorúan csak pórázon közlekedett, és igyekeztem akkor sétálni vele, amikor nem volt lent másik kutya.
Én a kertben is csak felügyelet alatt engedném, amíg tüzel. (kb.20-22 nap), és ékszakára beengedném a lakásba. Séta alatt csak pórázon. Ha jön egy kan , akkor el kell zavarni. Ha nem sikerül, nálunk bevált az, hogy leültettem a kutyámat, és megvártuk mig a másik gazdi előkerül.
Mi panelban lakunk, és nálunk is bevált a régi bugyi+betét kombó.Pont most hagyta abba a tüzelést.
Mivel staffordom van, aki rengeteget mozog, nagyon aktív, a tüzelési időszakban is levittem játszani, de csak olyan helyre, ahol nem szoktak kutyák lenni.Zöldövezetben lakom, könnyű volt megoldani.Szerencsémre nagyon szófogadó, rögtön be tudom hívni, első szóra jön, nem szökős.
Ha jött egy kan, póráz a kutyámra, lábam közé szorosan leültettem, és vártam a gazdáját a kannak.Ha pedig kóbor jött, rövid póráz, közvetlenül a lábam mellett jön a kutya, én meg zavargászom a kant. :D Ilyenkor egy kavicsokkal teli palack csodákat tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!