Itt ki a hibás?
Mentem ma a kutyámmal sétálni (nagytestű) és az egyik háznál, ahogy elhaladtunk kiszaladt egy kistestű kutya. Nem vettem észre, mert ugye haladtunk, plusz takarta a ház előtt lévő bokor. Már csak arra lettem figyelmes, hogy a gazdája szól neki, de mire kimondta a nevét, a kutya már az én kutyám alatt volt és úgy láttam, hogy elkapta a lábát talán. Az egész pár másodpercig tartott, a gazda nem szólt semmit, de kíváncsi lennék, hogy itt most ki volt a hibás??
Hozzátenném, sorozatosan előfordul ilyen, hogy kistestű kutyák kirontatnak innen-onnan és egyenesen nekimennek az enyémnek, aki hát nem igazán szívleli a dolgot, és olyankor a kistestű kutya gazdái (már ha kint vannak ugye) elég csúnyán néznek rám.
Nem kell kioktatni, csupán kíváncsi vagyok a véleményekre.
Végülis, ha a kutyákat összekötözve, szájkosárral egy talicskán magunk mögött húzva sétáltatnánk , akkor lenne az igazi. :D
Ezt én sem értem, miért tegyek szájkosarat a kutyámra, ha az a légynek sem árt. Na m1. Használjon szájkosarat az akinek a kutyája acsarkodik minden mozgó élőlényre.
Csak az már nem lenne menő, ha a kis fifikén előre látni lehetne hogy harapós jószág, ellenben sokkal jobban néz ki, ha bóklászik mindenfelé szabadon, aztán hirtelen hozza kellemetlen helyzetbe az embereket, és békés kutyáikat. :
Köszönöm a válaszokat!
Az enyémen nem véletlenül nincsen szájkosár (3000 cigánnyal élek egy településen), de ennek most semmi köze ahhoz, hogy nekiront egy kutya és azt elkapja. A kutya konkrétan beszaladt az enyém alá. Ez ellen nem tudtam tenni, mert másodpercek alatt történt az egész. És már kezd elegem lenni abból, hogy ezek a kis padlócirkálók folyamatosan rárontanak az enyémre, aztán meg én vagyok a hibás, mert nekem van nagy kutyám, aki megvédi magát.
Ne idegeskedj, a kutyádnak nem eshet baja :)
Mindenképpen, a legutolsó utáni pillanatig próbáld elkerülni, hogy a kutyád elkaphassa a kis támadó pamacsokat, rúgd el TE a kutyát ;) Ez nem csak azért jobb megoldás, mert Te nem lehetsz hibás a kutyád miatt, hanem azért is, mert így a kutyád nem kap rá a balhéra, és ráadásul nagyot nőhetsz a szemében, mint védelmező vezető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!