Ha a kutya kiharap a kerítésen kívülre akkor ki a felelős, a hibás?
Tehát kicsit konkrétabban.
Tegnap este, történt, hogy egy ismerős részen sétáltunk a kutyámmal, és kertes házak, mindenféle telepek (ahol is éjszakára csak oda van téve valami kutya) mellett haladtunk e.
Nos, ilyenkor az szokott lenni, hogy minden kutya veszettül csahol, ugat, morog, nekiesik a kerítéseknek.
Az én kutyám meg szépen megy mellettem.
Viszont most az egyik kerítés mentén volt egy akkora hely, hogy a bent lévő kutyának a feje kifért (egy pici a nyaka részéből is), és elég vadul vicsorogva kiharapott, és hát majdnem elérte a kutyámat.
Ilyenkor ha az enyém "válaszol" és a másik kutya pórul jár, akkor ki a hibás?
Illetve mit kéne ilyenkor tennem?
(pl. becsengetek, és szólok hogy mi történt, vagy nem tudom)
Az a hibás, akinek a kutyája kinyúlt a kerítésen. Neki kell gondoskodnia arról, hogy a kutya ne férjen ki, ne tudjon kiharapni.
Viszont ha te nyúlsz be, vagy a kutyád dugja be a fejét és úgy történik harapás, akkor azért te vagy a hibás és a felelős.
Hogy mit kellene ilyenkor tenned, azt nem tudom, szerencsére még nem voltam ilyen helyzetben és sajnos legtöbb helyen a kutya inná meg a levét a dolognak, mert jól megbüntetnék a gazdát, aki aztán megszabadulna a kutyájától..
"Okos kutyás pedig ilyen kerítésnél távolságot tart a kutyájával."
Főleg ha eddig az egy üres telek volt, így amikor arra jártam nem számítottam idegbeteg kutyára.
Bár ritkán,de ahányszor kertvárosi részen sétálunk én minden kerítéstől tisztes távolságot tartok.Üres telkektől is tartom a távolságot.Sose lehet tudni.Én azt javaslom máskor tarts elegendő távolságot minden kerítéstől!
Nyilván a gazda a hibás hisz nincs megcsinálva a kerítés.Viszont te is ki küszöbölheted a kellemetlenségeket,ha máskor olyan helyen jársz tarts távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!