Tenyésztők segitenétek?
Azonnal herpeszre gondolnék, ha a szuka nem szürt és nem oltott herpesz ellen.
Herpesznél az élve született kölykök elgyengülésben, léguti bántalmakban, a szopás elmaradásában pusztulnak el.
Sajnos sok állatorvos nem hívja erre fel a figyelmet és nem vakcinázzák a vemhesülő szukákat, nem szűrik a szukát és a kant a fedezés előtt herpeszre.
Egyre elterjedtebb, természetesen elsősorban a nem szűrt, szabadon szaporodó és szaporított kutyák között.
Tenni sajnos nem lehet semmit.
Egyet értek az előttem szólóval. Nem vagy tenyésztő, mert akkor meglennének a megfelelő tenyésztési ismereteid, így ne szaporíts! (Lehet, hogy törzskönyvesek a kutyáid, de ez így csak szaporítás)
3,5 évesen először elletni egy szukát nem a legokosabb dolog, akkor már megviseli az első alom. Gennyes méhgyulladást kapott az anya, tehát a vemhesség alatt sem volt úgy ellátva ahogy arra szüksége lett volna. Nincs melletted egy hozzáértő állatorvos, aki ért a kutyákhoz és kezelni tudja a problémákat.
És a kutyád nem volt oltott. A tenyészállatoknak több oltásra kezelésre, vizsgálatra van szükségük, mint a sima hobbykutyáknak. (Pl. a herpesz elleni fedezés előtti szűrés kannál is és szukánál is alap, a vemhesség alatti orvosi vizsgálat, ultrahang szintén alap tenyésztésnél.)
Herpesz vírus , én arra gyanakszom !
Ne legyen legközelebb , ha a szukád méhgyulladása van , az legközelebb is előjöhet, gondolom a kötelező szűrések nincsennek meg , így a megmaradt kölykök is több mint valószínű hogy betegek lesznek .
Itt szerintem bebizonyosodott hogy a kutyád nem alkalmas tenyésztésre ! És nem kell szaporítani , a szukádat ez most nagyon meg fogja viselni , már így is megviselte, de ha a maradék 3 pici is meghal , akkor a szukád még emlőgyulladást is kaphat, na az megint csak nem kéne szerencsétlen állatnak ! Tudás nélkül ne szaporíts , mert ebből vannak a beteg, gyenge kölykök , és a megviselt szuka , aki azért szenvedett órákat, kapott méhgyulladást , hogy még a kölykei is sorra meghalnak, hogy a végén emlőgyulladása legyen , és mind ez azért mert a gazdája ezt akarta, a cicije lógni fog, a teste megváltozik , sovány lesz , stb...
Sok embernek ez megéri azt a pár 10 ezer ft ot , hogy tönkretegye a szukáját ! Inkább vidd ivartalanítani !
Én is herpeszt tartanám a legvalószínűbbnek, számomra csak az furcsa hogy ez a te orvosodban fel sem merült, hiszen ez a leggyakoribb oka a kölyökhalálnak. pláne hogy méhgyulladása is van....
Hányszor volt kint az orvos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!