Ha egy kutyának nincs törzskönyve, akkor törvényszerű, hogy egészségtelen, beteg az állat? Itt néhányan így fogják fel.
Borzasztóan felidegesít, hogy a legtöbb ilyen témájú kérdésben-válaszban azt olvasom, hogy " törzskönyv nélkül ne vegyél kutyát, mert az nem fajtatiszta, meg lehet nem egészséges, és az orvosi ellátása nagyon sokba fog ám kerülni neked úgyhogy ha nem tudod megvenni a több százezres tenyésztői kutyát akkor neked nem való állat!" körülbelül..
azért nem minden szaporítótól való kutya ilyen..
4-es!
Tudom, hogy itt kutyákról van szó, de pl. majd ha gyereked lesz, akkor az apját is papírok alapján választod? Ugyan már... Akár van törzskönyve egy állatnak, akár nincs meg tud betegedni, lehet, hogy kisebb az esélye az örökletes betegségeknek, ha a szülők szűrve vannak, de nem zárja ki azokat. A nem örökölhető betegségeket meg a törzskönyv nem fogja megállítani...
Jelenleg 2 kutyám van, akiknek nincs törzskönyve, makk egészséges mind a két kutyuli, oltásaikat rendszeresen megkapják. Valakinek a hozzászólásában olvastam a házi kosztot..., na, arra meg csak annyi, hogy a bichonomnak akármilyen márkájú konzervet veszek, kihányja, a tápot nem eszi meg, ebből adódóan házi kosztot eszik (bár, mi nem bolti csirkét eszünk, mivel vidéken megoldható a házi állatok tartása...), a kozmetikus, az állatorvos is dicsérte a küllemét, és fogait!! :)
Szerintem nagy hülyeség, ez a törzskönyv mizéria, nem hátrány, de semmire nem biztosíték!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!