Ha egy kutyának nincs törzskönyve, akkor törvényszerű, hogy egészségtelen, beteg az állat? Itt néhányan így fogják fel.
Borzasztóan felidegesít, hogy a legtöbb ilyen témájú kérdésben-válaszban azt olvasom, hogy " törzskönyv nélkül ne vegyél kutyát, mert az nem fajtatiszta, meg lehet nem egészséges, és az orvosi ellátása nagyon sokba fog ám kerülni neked úgyhogy ha nem tudod megvenni a több százezres tenyésztői kutyát akkor neked nem való állat!" körülbelül..
azért nem minden szaporítótól való kutya ilyen..
Az ilyen kérdést felesleges kiírni is ! DE mindegy ... mert ebből csak veszekedés lehet !
Aki azt mondja hogy tenyésztőtől vásárolt hamis papírral kölyköt meg ilyenek , az értse már meg hogy az nem tenyésztő! Nem tudtok külömbséget tenni köztük , mert nem is akartok!
Csak mondjátok a butaságot, de engem ez nem érdekel , jókat röhögök aztán kész!
A lényeg hogy bizony lehet tenyésztőtől is beteg kutyus , ami kijön 1 éves korára , és a T. azért ad hozzá garanciát. Mivel ha a pici beteg, ami a szűrések ellenére jött elő , visza adja a vételárat. Ezt melyik szaporító is csinálja meg ?? Úgy el tűnik hogy sehol nem fogod megtalálni , és még rajtatok kívűl még vagy 100 másik embert csap be !
"Extra mini Yorki kiskutyák eladók : 30.000.- "
Valyon miért 30.000.- ?? Mert nem Fajtatiszta , és a szomszéd morzsijától vannak , és még valami extra mini Yorki nincsen , ez csak a szaporítóknál létezik!
Én is nézegetem nap mint nap a hírdetéseket, és látom hogy Minőségi xy fajta kiskutyák eladók , tenyésztőtől , oltva , féregtelenítve ! Ez itt nem tenyésztő ! Csak a kamu duma hogy Minőségi , ha az lenne akkor lenne tk-je , szűrése és nem az expresszen árulna !
Ennyi!Minden jót , jó kutyázást mindenkinek!
Mint már mondta más is, nem az asznob akinek van pénze, gyűjt álmai kutyájára, hanem aki megveszi szaporítótól olcsón mert rihtig olyan fajta kutyát szeretne, ahelyett hogy kihozza a menhelyről a keveréket vagy fajtatisztát. Nem az a sznob? Hát akkor az mi? És ahhoz meg kinek mi köze van hogy milyen táppat etetem a kutyám? Nem vagy állatkínzó ha nem royal canint adsz neki, de attól még az amit te eszel nem a kutyának való. Ez tény.
És ha szaporítótól vezsel kiskutyát akkor egyet ugyan megmentesz, de szenvedésre itál legalább egy újabb almot- ugyanis ha megveszed akkor növeled a keresletet és sosem hagyja abba. A szaporított kiskutyák lehet hogy még meg sem születtek, de keverék már ott van a menhelyen, nem gyártatni kell a szaporított kiskutyákat hogy aztán hősként megmenthesd őket (megvehesd).
Aki pedig nem tudja elfogadni hogy állattartáshoz egy bizonyos minimális pénz szükséges azt nagyon sajnálom. "Nekem jogom van kutyát tartani, követelem, mit képzelnek hogy vizsgához kötik! Nekem jogom van a kutyához akkor is ha hordóban fog élni és nem tudom orvoshoz vinni, és nem sétáltatom, és nincs pénzem csak teszkós kajára és nem vagyok hajlandó megfelelően kezelni! Nem érdekel hogy szenved a kutya, nekem jogom van hozzá, mert annyira gyerekes vagyok hogy nem tudom hogy néha le kell mondani dolgokról mert épp nem vagyok olyan helyzetben..." -.-'
13:16-os!
Ne haragudj, de rosszul gondolod, hogy mindenki ilyen, aki szaporítótól vesz kutyát. A kutyám ne él hordóban, nagyon szép háza van. Igaz nincs pénzem prémium tápokra, de nem teszkós kaját kap, hanem rendes tápot + főzünk is neki külön. Orvoshoz nem nagyon kell hordanom, mert egészséges, nem szokott beteg lenni. Negyedévente féregtelenítem és az éves oltást is mindig megkapja időben. Egyszerűen undorítónak találom a sok hozzászólást, akik állandóan azt hajtogatják, hogy mi a jó a kutyának és fikázzák azokat akik nem költenek vagyonokat a drága kajákra. Közben meg lehet hogy ők sem foglalkoznak a nap 24 órájában a kutyájukkal... Miért nincs joga a kevésbé pénzeseknek kutyát tartani???
Másrészt, amikor megláttam a kutyámat, onnantól kezdve nem érdekelt, hogy van-e törzskönyve vagy nincs. Nem tudtam volna ott hagyni. Akkor valószínűleg vitték volna külföldre, vagy egy menhelyen kötött volna ki. Akkor miért ne vettem volna meg?
13.36-os: azt írod: "A szaporított kiskutyák lehet hogy még meg sem születtek, de keverék már ott van a menhelyen, nem gyártatni kell a szaporított kiskutyákat hogy aztán hősként megmenthesd őket (megvehesd). "
- Mert a menhelyes kutyákat nem ugyanolyan nemtörődömséggel "gyártották"? Szerintem tökmindegy, hogy úgymond fajtatiszta alom "csűszik be" egy szaporítónál/egy almos gazdánál, vagy egy mix 2 különféle fajta kutyától és aztán úgy kerül menhelyre... a menhelyesnek, ahol ugyanúgy vannak kiskutyák, csak épp keverékek, miért van több joga az örökbefogadáshoz?... Hány olyan történetet ismerünk, amikor állatvédők hoztak el rossz sorsú kutyákat a gazdától úgy, hogy fizettek neki, csak hogy elhozhassák... mennyiben különbözik ez szegény szaporítós kiskutyáktól?... És persze a menhelyes kutya tökegészséges, mert a kererékek olyan erősek, de a szaporítós kutya tuti, hogy ideggyenge... ha egymás mellé rakjátok a menhelyes kutya előnyeit meg a szaporítós kutya előnyeit, pont ugyanaz lesz az eredmény!
Kedves 10.53-as!
Induljunk ki olyan helyzetből,hogy valaki életében először venne kutyát.Telibeszélték a fejét a "csak jó tenyésztőtől"szöveggel.
Emberünk fellapozza valamelyik kutyás újság hirdetéseit.Ott hirdet X,aki korrekt,meg ott hirdet Y,aki törzskönyvekkel csal.Mindketten igazolhatóan tökugyanolyan,mindenféle koszorús mestertenyésztői címmel bírnak.Emberünk elmegy mindkét helyre,és Y-nál pontosan ugyanolyan jó körülményeket tapasztal,mint X-nél.
Honnan tudja csóró csávókám,hogy ha Y-tól vesz kutyát,ugyanolyan áron,mint a korrekt X-től,jó eséllyel beteg kutyája lesz?
Sehonnan.
Itt csak a genetikai ellenőrzés segítene minden alomnál,ha tetszik,ha nem.
Szerintem,ha a DNS-tesztet minden törzskönyvezett kutyánál megcsinálnák a mai állományban,sok meglepetés érne mindenkit.
tegnap 16:59
Nekem volt 'szerencsém' mindhárom oldalt megismerni. Van egy gyönyörű törzskönyves tenyésztői kaukázusi juhászom(bár sajnos haldoklik szegénykém, kiütött rajta egy örökletes betegség,visszavinni nem fogom az biztos..), egy szaporítótól vásárolt tacskóm, és egy menhelyi németjuhász keverékem. Mindegyik oldalnak van előnye és hátránya.
Tipikus:érdekes módon itt is a tenyésztőtől vásárolt kutya haldoklik örökletes betegségben.
A menhelyinek meg a szaporítótól vásároltnak nincs baja.
Ennyit a tenyésztőkről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!