Olcsokutya. Uw.hu. Csak szerintem túlzás?
Tudom, hogy nem szabad tk. nélkül kiskutyát venni, mert így a kötelező szűrések hiányában kérdéses lehet az egészségügyi állapota...
De attól még, amiket ezen a lapon leírnak, főleg a szaporítók oldalán, elég sok esetben nem fedik a valóságot.
Ez az oldal, meg egy csomó ember véleménye alapján, aki tk. nélkül ad el kiskutyát, az egy szívtelen dög, és csak a pénzre hajt. Nem érdekli a beltenyészet, oltatlanul, féreghajtás nélkül adja el a kiskutyákat, és nem érdekli a további sorsuk. Ha meg már túl öreg a "tenyészállata", akkor nem törődik vele tovább.
Azért lássuk be, ez nem így van.
Valahol a tenyésztő meg a fent leírt szaporító között elhelyezkedik az, aki esetleg kelő felvilágosultság nélkül lehoz 1-2 almot a fajtatiszta kutyájától, de ettől még szereti, és egyáltalán nem biztos még az sem, hogy pénzért adja a kicsiket. Persze ettől még szigorúan vett értelemben szaporító, mert nem ad törzskönyvet, de... Miért kell minden ilyen embert sátánként beállítani, aki gonosz, és nem érdeklik a kutyái?
Azért ez egy kicsit erős általánosítás, nem?
19:32
Szerinted kutyát szerezni csak szaporítótól vagy tenyésztőtől lehet? Hát nem. Ott van a több száz menhely és fajtamentés országszerte és az összes szaporított alom 6-7 menhelyi kutyának a halálos ítéletet jelenti.
Ha csak tenyésztőktől lehetne fajtatiszta(vagy szaporítók esetében annak mondott, mert ezt semmivel nem tudja bizonyítani) kutyát venni, akkor az emberek végre rádöbbennének, hogy mennyi kutya szorul segítségre a menhelyeken, gyepmesteri telepeken és onnan hoznak maguknak maguknak kutyát, ha csak egy társra vágynak. Ott is ugyanolyan kedves, aranyos kutyák vannak, még ha küllemükben nem kifogástalanok.
Két törzskönyves kutyám van itthon, akivel kiállításokra járok és komoly tenyésztési céljaim vannak, de ha csak hobbykutyus kellene nekem olcsón, akkor inkább egy menhelyről mentek meg egy esélytelen kutyust, mint hogy egy szaporítónak vastagítsam a pénztárcáját és megszabadítsam egy kölyöktől.
Itt leírnak mindent:
Ajánlom mindenkinek(sőt kötelezővé tenném az olvasását),aki elletni akarja a kutyáját.
Az meg csak önámítás,hogy az "én kutyám kölykei nem kerülhetnek rossz helyzetbe,mindnek jó helye lesz".
Érdemes elolvasni és gondolkodni,bár tudom,a kutyatartással-tenyésztéssel kapcsolatban sok ember fejében nagy sötétség van...
kedves 22:40-es!
Ajánlom figyelmedbe az elözö linket!
És hozzá tenném nem csak azt hiszem hogy vagy tenyésztő vagy szaporító!De az volt a kérdés hogy nagyon le kell e öket szólni és csak azt irtam hogy szerintem nem!Igaz én most egy szaporítótól vettem a kutyusom,de ez azért volt mert nagyon kicsi a lakásunk és nem akartam ide bezárni egy kutyust ami esetleg nagyobbra nő!Mielött megvettük öt átnéztünk pár menhelyt is de nem mertünk bevállalni onnan kiskutyát öreget meg nem szerettem volna.
a szüleim csak menhelyről hoztak kutyust mindig mert náluk nagyon nagy kert van óriási udvarral! és volt hogy egyszerre 4-5 kutya is volt otthon.úgyhogy annyira nem lehetek szar ember mert szaporítótól vettem kutyát!lehet ha nem veszem meg öt akkor ö is egy menhelyen v sintértelepen végzi!
és mielött ebbe is belekötnél azért csak multidöben használtam az otthoni kutyusokat mert a többségük már elpusztult természetes halállal mert öreg volt.jelenleg csak két kutya van otthon.az egyik menhelyröl van a másikat találtuk az út szélén!fantasztikusan jó kutyák és mindkettö nagyon hálás!
jó ezt az oldalt olvasni,mert mindig tanul újat az ember.
Kedves utolsó,szerinted tenyésztőnél nincs kisebb testű kutya?
Csak nagy méretű kutyákat tenyésztenek?
Na ez érdekes!
Bezzeg a drága jó szaporítóknál van kicsi is,sőt extra mini is.
az ugyan nem baj,ha később keveréknek bizonyul,vagy ideggyenge,beteges.
hehe! :D 14:10-esnek látszik hogy sok esze van! lol :D :D
nem látod hogy előtte azt írta le hogy előtte le írta hogy 300 ezer ft egy olyan kutya amit szeretett volna!
és szerintem van igazság abban amit mond egy kicsit!
Kedves Mindenki!
Én az oldal egyik szerkesztője vagyok.
A honlap lényege a tájékoztatás.
Az oldalon egyaránt dolgoztak állatorvosok, jogászok, tenyésztők és állatvédők.
Örülnék ha azt mondhatnám hogy igen, túlzás...de ez a magyar helyzet sajnos.
Akinek kérdése, építő kritikája, mondanivalója van írjon mailt nyugodtan, vagy használja a vendégkönyvet.
Az oldal nem általánosít, mindössze tapasztalatokat ír le. Sok éves munka eredménye. Ezeket a problémákat sokan érzik az országban (tenyésztők, állatorvosok, menhelyek, állatvédők) és sokan dolgoznak azon hogy változzon a helyzet.
Ez az oldal is egy ilyen próbálkozás.
"Valahol a tenyésztő meg a fent leírt szaporító között elhelyezkedik az, aki esetleg kelő felvilágosultság nélkül lehoz 1-2 almot a fajtatiszta kutyájától, de ettől még szereti, és egyáltalán nem biztos még az sem, hogy pénzért adja a kicsiket."
nos a pokol felé vezető út is jó szándékkal van kikövezve...csak sajnos a tudatlanságból lehozott 1-2 almot én személy szerint szabadidőmben, ingyen, önkéntesként gondozom a menhelyen. Ezek a kutyák egy két újabb tudatlanhoz kerülnek aki csak 1-2 almot hoz le és eközben egyre betegebbek a kutyák, mert az hogy négy lába van és szőrös még nem egészség.
Rengeteg gyenge idegrendszerű divat faját kezelek szintén a szabadidőmben, szintén ingyen a rehabilitációs tanfolyamon, szóval úgy gondolom van rálátásom a helyzetre, még ha ezt nem is mindenki hiszi el.
És én csak egy vagyok a szerkesztők közül...
Az lenne csak igazán siralmas amit az orvosok mondanának a tapasztalataikról.
Az a gond hogy itt életekről van szó, ami nem játék.
Tudom most azzal jönnek majd sokan hogy ez durva hasonlat, de agyműtétet sem végez olyan aki nem ért hozzá, csak mert tudja hogy az agysebész csinálja...
a szerk.
Ezeket úgy írjátok, mint ha a törzskönyves, tenyésztőtől vásárolt kutyából nem válhatna ellő/fedező gép.
Mindenki érti, hogy mi a problémátok, mi a "kutyavilág" problémája. De a megoldás nem a tenyésztők és szaporítók kategorizálásában és előítéletek építésében keresendő, hanem az emberek hozzáállásának megváltoztatásában. Azt pedig nem biztos hogy így kellene elérni.
A kérdésre válaszolva: Igen én túlzásnak tartom az oldal bizonyos leírásait, bár vannak rajta nagyon hasznos információk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!