Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olcsokutya. Uw.hu. Csak...

Olcsokutya. Uw.hu. Csak szerintem túlzás?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem szabad tk. nélkül kiskutyát venni, mert így a kötelező szűrések hiányában kérdéses lehet az egészségügyi állapota...

De attól még, amiket ezen a lapon leírnak, főleg a szaporítók oldalán, elég sok esetben nem fedik a valóságot.

Ez az oldal, meg egy csomó ember véleménye alapján, aki tk. nélkül ad el kiskutyát, az egy szívtelen dög, és csak a pénzre hajt. Nem érdekli a beltenyészet, oltatlanul, féreghajtás nélkül adja el a kiskutyákat, és nem érdekli a további sorsuk. Ha meg már túl öreg a "tenyészállata", akkor nem törődik vele tovább.

Azért lássuk be, ez nem így van.

Valahol a tenyésztő meg a fent leírt szaporító között elhelyezkedik az, aki esetleg kelő felvilágosultság nélkül lehoz 1-2 almot a fajtatiszta kutyájától, de ettől még szereti, és egyáltalán nem biztos még az sem, hogy pénzért adja a kicsiket. Persze ettől még szigorúan vett értelemben szaporító, mert nem ad törzskönyvet, de... Miért kell minden ilyen embert sátánként beállítani, aki gonosz, és nem érdeklik a kutyái?

Azért ez egy kicsit erős általánosítás, nem?

2009. nov. 14. 12:01
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
23%
Igen ezt az oldalt én is ismerem és teljesen igazad van! Vannak persze ilyen szívtalan emberek is! De szerencsére nem mindenki ilyen!
2009. nov. 14. 12:18
 2/51 anonim ***** válasza:
11%
szerintem igazad van, másrészt meg ha csak tenyésztők lennének, nem jutna az embereknek kutya, én is próbálkoztam tenyésztőknél, de sose volt kutya... ezért vettem egy "szaporítótól" és egy gyönyörű egészséges okos fajtatiszta kutyám van...
2009. nov. 14. 12:18
 3/51 anonim ***** válasza:
77%

Végül is majdnem mindegy, hogy milyen szándék vezérli a szaporítót, így is úgy is árt a fajtának, a kutyájának és a kölyköknek azzal hogy szaporít. Törzskönyv hiányában nem lehet kideríteni, hogy melyik kutyának kik az ősei, gondolom nem megy el messzire fedezőkanért, így akár még alomtestvér is lehet a két kutya. Másrészt rengeteg tk nélküli szaporított kutya örökíti a diszpláziát, patellát és a többi örökletes betegséget, márpedig szűrés nélkül ezek nem derülnek ki, hiába nem jelentkeznek a tünetek a kutyán, attól még örökítheti. A szaporítók nem igazán értenek ahhoz, hogy vezessenek le egy ellést, hogyan gondozzák a vemhes szukát, hogyan fedeztessék a kutyát és ennek eredményeként a kutyáját és a kölyköket is veszélynek teszi ki.

Nekem az a véleményem, ha valaki ragaszkodik egy bizonyos fajtához, akkor spórolja meg egy törzskönyves kölyök árát vagy ha nem áll úgy anyagilag és csak egy társra vágyik akkor hozzon menhelyről vagy a fajtamentőktől. A szaporítótól vett kicsi sokszor nem úgy néz ki és nem olyan a természete, mint amilyennek egy fajtatisztának lennie kéne és akkor csalódni fogunk. Előjön egy súlyos örökletes betegség, minek következtében a kutya egész életére nyomorék marad vagy ideggyenge lesz és minden hirtelen mozdulatra odakap. Így a 10-20 ezerért vásárolt kutya állatorvosi költsége meghaladja azt az árat, amit egy egészséges tk-s kicsiért kellett volna kifizetni.

Mellesleg az a kutya, ami nem rendelkezik származási lappal az keveréknek minősül.

2009. nov. 14. 12:33
 4/51 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

Kb. 90%ával egyetértek!

De Ti mág nem voltatok mondjuk yorki szaporítónál,ahol aranyos cukimuki kiskutyák ketrecekben rohadva, saját pisijükben, kakijukban henteregnek... És az a bűz...

Na mind1.

Az az igazság, hogy nem minden szaporító ilyen, de aki nem tudatlanságból szaporít, hanem igen is tudatosan a nagy pénz reményében az ilyen.

Egyébként a miért ilyen drága egy Tk-es kurya kifejtésével maximálisan egyetértek!!!

2009. nov. 14. 12:36
 5/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet veled. Mert még sokkal rosszabakat is csinálnak. Itt nem azokról van szó, hogy akik szaporítók de szeretik a kutyájukat. De ők is rosszak csak más módon. Mert melyik a jobb: minden évben kétszer elleni, 6 évesen kidobni őket stb vagy ugyan szeretetben élni de hozzáértés nélkül és pl valami kínzó betegséggel ami úgy fáj hogy még a gazdádat is megharapod, mert ugye attól még nem lesz egészséges kutyájuk hogy szeretik őket. Hát én nem választanám egyiket sem. Mindenképpen árt a kutyának, csak a gonosz szaporító "munkája" rövid távon jobban meglátszik, azé pedig aki hozzáértés nélküli szeretetben tartja, csak később.
2009. nov. 14. 12:44
 6/51 anonim ***** válasza:
0%
Az egész oldal egy irdatlan nagy baromság. Szerintem. És jöhetnek nekem is azzal a maszlaggal amit másnál már eljátszottak, hogy lekerestetik a moderátorral ki vagyok blabla és feljelentés lesz belőle. Mert volt már ezen fenyegetésre példa, csak azért mert valaki hülyeségnek nevezte az oldalt. Tuti egy tenyésztő csinálta aki elesett némi bevételtől és elkeseredettségében nekiállt antiszaporító kampányt csinálni. És van aki beveszi....
2009. nov. 14. 12:49
 7/51 anonim ***** válasza:
78%
Saja te vagy a tudatlan mert a tenyésztők kutyáit nem veszélyezteti a szaporító. Ők már akkor le vannak foglalva amikor még meg sem fogantak és aki tk-s kutyát akar az nem fog szaporítótól venni.
2009. nov. 14. 12:51
 8/51 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle szaporító van:

1. akinél azért születnek kiskutyák mert tudatlan, hülye, aki szerint a kutyának egyszer szülnie kell mert megbolondul, aki soha nem hallott még az ivartalanításról vagy félti a kutya golyoit vagy aki azért "csinál" csak kiskutyát mert azok olyan cukik (ilyenről is hallottam már)...stb

2. aki ebből akar megélni. tehát gyári szinten, futószalagon hozza a kölyköket.

2009. nov. 14. 13:24
 9/51 anonim ***** válasza:
17%
de írva is volt, hogy a tenyésztők szenvednek emiatt... akitől én vettem a kutyust, a szukát a 3. tüzelése után fedeztette először, egy tk-s kannal, és majd 1 év mulva akar új almott, szóval ennyit a szívtelen szaporítóktól, a vemhesség alatt hetente jött hozzájuk a doki, és ott volt az ellésnél is, naponta többször mentek ki segíteni a szoptatásban, hol a feleség hol a férj ment el azsabira, 4 hétig h valaki mindíg otthon legyen velük... baromi szívtelenek...
2009. nov. 14. 13:26
 10/51 anonim ***** válasza:
100%

Én tenyésztő vagyok, és nem szenvedek a szaporítók miatt!

Nekem előre lefoglalt alomjaim vannak , felőlem gyárthatnak a hozzá nem értő tudtalan emberek/vagy aki ért is hozzá/ mert nekem kárt nem tesz.

Van a hobbi szaporító : Aki azért akar kiskutyákat mert a családban 2 embernek kell ilyen ari kutyus , mint az övé , csak abba nem gondol bele hogy ha 10 lesz akkor azzal a maradék 8 -al mit csinál... :S Jobb esetben azt írják /itt a forumon is/ elajándékozzák ... egy másik szaporító rákap az ingyen kutyára és azt gyártja tovább... vagy csak írják az elajándékozást és pénzért adják tovább a piciket !

Van a "lelketlen" szaporító : Aki agyba főbe évente 2x elleti a kutyáit, amiből 5-10 biztos van neki , az éppen aktuális fajtából , és a pénzre megy , nem tötődve a kicsikkel , a vevőt a házába nem engedi be , x helyen találkoznak (valyon miért ?? ) hosszu lenne leírni !

És általában kereskedőnek adja el a kicsiket !

És a Tenyésztő : AKi csak törzskönyves , tenyészszemlés , többszörösen nyertes kutyákat párosít, ha van rá igény, és 1,5 évnte 1 almot hoz le 1 adott szukától. A kicsik 8 hetes kor után 2 oltással , féregtelenítve , ajándék vagy ha úgy szebb kölyökcsomaggal , törzskönyvvel , chippel , útlevéllel,garanciával ellátva kerülnek az új gazdihoz amit én személy szerint nagyon megválogatok !

Minőségi prémium tápon vannak nevelve, a szülőket bármikor meglehet nézni (a többi egyeddel együtt)

Tájékoztatva vannak mindenről , el lehet többször jönni a kölyköt megnézni , és még sorolhatnám .... hosszú oldalakon át!

Szerintem ez van !

2009. nov. 14. 15:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!