Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olcsokutya. Uw.hu. Csak...

Olcsokutya. Uw.hu. Csak szerintem túlzás?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem szabad tk. nélkül kiskutyát venni, mert így a kötelező szűrések hiányában kérdéses lehet az egészségügyi állapota...

De attól még, amiket ezen a lapon leírnak, főleg a szaporítók oldalán, elég sok esetben nem fedik a valóságot.

Ez az oldal, meg egy csomó ember véleménye alapján, aki tk. nélkül ad el kiskutyát, az egy szívtelen dög, és csak a pénzre hajt. Nem érdekli a beltenyészet, oltatlanul, féreghajtás nélkül adja el a kiskutyákat, és nem érdekli a további sorsuk. Ha meg már túl öreg a "tenyészállata", akkor nem törődik vele tovább.

Azért lássuk be, ez nem így van.

Valahol a tenyésztő meg a fent leírt szaporító között elhelyezkedik az, aki esetleg kelő felvilágosultság nélkül lehoz 1-2 almot a fajtatiszta kutyájától, de ettől még szereti, és egyáltalán nem biztos még az sem, hogy pénzért adja a kicsiket. Persze ettől még szigorúan vett értelemben szaporító, mert nem ad törzskönyvet, de... Miért kell minden ilyen embert sátánként beállítani, aki gonosz, és nem érdeklik a kutyái?

Azért ez egy kicsit erős általánosítás, nem?

2009. nov. 14. 12:01
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
67%
Nekem a macskám is ivartalanítva van, a kiállításnak meg nézz utána mert butaságot gondolsz. Kínzás->kutyának nem jó->nem vidám->kiállítás->kutya nem vidám->nem nyerhet! Amelyik kutya szomorú, nem mutatja magát szépen az nem nyerhet! Szóval el kell hogy keserítselek. :) Ülni lehet hogy meg lehet tanítani kínzással a kutyát, de sok dologra nem. :)
2009. nov. 14. 19:10
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, ráadásul a macskáknek kevesebb gondjuk van. Nem kell nekik annyi szhűrs, nem örökölhetnek annyira rosszat mivel korántsáem olyan fejlett a tenyésztésük. Ott nem az a baj, hogy keverékek hanem hogy sokan vannak és az ellen én is és sokan mások tesznek! Különbenis tk-s macska olyan kevés van, hogy elég kicsi a valószínűsége a kutyához képest hogy elveszik, szaporítják stb. És a macska fogyóeszköz. Nem az van hogy szeretnél egy fajtát és megveszed óccson szaporítótól, hanem utánad dobják és még fizetnek is hogy viedd el, annyi van belőlük!
2009. nov. 14. 19:13
 23/51 anonim ***** válasza:
0%

nekem yorkim van és nincs törzskönyve!viszont olyan fiútól vettem akit egy tenyésztő ajánlott mert neki épp nem volt kisfiú yorkia én meg mivel azonnal szerettem volna kutyát inkább segített normális embertől kutyát vásárolnom minthogy egy beteg kutyust vásároljak.

És bár a kutya nem kapott törzskönyvet nagyon figyelmes "szaporítótól" van.Mivel mikor megvettem kapott kölyök csomagot melyben royal canin táp szereplet,elmagyarázott mindent ami segítségemre lehet a nevelését,gondozását illetően és neki se volt mindegy hogy hova kerül a kutyusa ugyanis mikor megkerestem elbeszélgetett velem hosszasan és el jött hozzánk hogy megnézze hova kerül a kutya és segített pl. olyanban h mit hova tegyek ha nem akarom h a kutyában vagy berendezésben kárt tegyek.

Szóval a kérdezőnek válaszolom szerintem is erős általánosítás hogy minden "szaporító" gonosz lenne!!!

2009. nov. 14. 19:17
 24/51 anonim ***** válasza:
12%

kedves 18.58-as!

Miért kétled, hogy megcsináltatom? és miért gondolod, hogy ártok a fajtának? megnéztem a fajtamentő oldalt és van fennt 3 kutya abból 2 keverék.. és nem iideggyenge a kutyám, akivel szeretném fedeztetni régóta ismerem és ő is egy nyugodt kutya aki az oltásokon kivül egyszer volt dokinál,amikor toklász ment a lábába.. Nem, nem szeretném azzal tönkretenni, h amikor tüzel egyből hozom rá a kanokat. Ha lenne törzskönyve még versenyre is elvinném, mert egyik ismerősöm férje tenyésztő és ő is megdícsérte már! Egyszer fog elleni, utána ivartalaníttatom.

18.48

2009. nov. 14. 19:24
 25/51 anonim ***** válasza:
0%
a nyugodtságot, pedig azért mondtam, mert ismerősömnek hasonló méretű kutyája van, mot 9 éves és amikor ellett 4 évesen azóta egy kezes bárány.
2009. nov. 14. 19:26
 26/51 anonim ***** válasza:
56%

19:17-es vagyok!

még annyit hozzá tennék hogy örülök hogy vannak "szaporítók" mert ha csak tenyésztők lennének akkor nagyon sok mindenkinek nem lenne kutyája.mert nem hiszem hogy manapság annyian megengedhetnék maguknak a t.k.-es ilyen olyan versenyző kutyák leszármazottjait.

én ha megengedhettem volna magamnak , hogy 300 ezer ft-ért vegyem meg azt a kutyát amit 80 ezerért vettem akkor is a 80ezres kutyát veszem meg és a maradék pénzből inkább adományoznék akár a menhelyeknek akár az éhező gyerekeknek!mert szerintem kicsit túlzás ennyit elkérni a kutyákért!mert kérje el azt az árat amibe került neki az addigi gondozása!de a megmaradt több százezer kicsit túl luxus!

Gondoljatok bele!Hány öreg néni/bácsi maradna szerető társ nélkül ha csak ennyi pénzért lehetne kutyát vásárolni?!hány gyereket látnátok rohangálni a kicsi kutyusával egy parkban!?

Én az ö nevükben is köszönöm hogy vannak "szaporítók"!!!

2009. nov. 14. 19:32
 27/51 anonim ***** válasza:
70%
A kutya akkor lesz jó ha megneveled és ha az idegei is rendben vannak. Attól nem fog szótfogadni ha elleted. Vagy nem tudom mire gondolsz. Esetleg vad volt? Hát az sem a szülésen múlik, sőt utána csak magabiztosabb lesz. Öregen egy kutya jó hogy nyugodtabb... De nem azért mert szült. Hát persze hogy elletni könnyeb, mint hozzáértően bánni vele... Hidd el... Mint ahogy sokan az ivartalanítani is azért akarják mert lustán lenevelni a dominánciáról...
2009. nov. 14. 19:35
 28/51 anonim ***** válasza:
54%
nincs probléma a nevelésével.Szófogadás? az is megy. Akármilyen régi havertvagy izgalmasat lát nem megy oda ha azt mondom hogy nem és békénhagyja ha aztmondom hogy elég. Én vagyok a domináns, ezt ő is tudja és be is tartja. Nem kell általánosítani a szaporítókat. MI van azokkal akiknek becsúszik egy pár keverék kutyus? arról nincs szó, ők is istenek mint a tenyésztők?egyébként meg van nevelve, de azért jó, hogy ennyire ismered a kutyám. nem mondom, hogy egy isten, mert vannak pillanati és tettei amik felbosszantanak, de mégis higgadtabb, és jobb immunrendszerű mint a haverja, aki TÖRZSKÖNYVES, havi 2x járnak dokihoz, mert minden szar betegséget benyel és nekimegy még a 1,5 éves kisgyereknek is 8 hónapos létére...
2009. nov. 14. 20:05
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Most te általánosítasz. Egy másik kutyáról beszélsz és az alapján ítéled meg a törzskönyveseket.

Nekem most 3 törzskönyves kutyám van (több százezer volt mindegyik), makk egészségesek, a legidősebb 12 éves. Az alomtestvéreik is egészségesek, összejárunk azokkal akik itthon vannak. Életemben már 8 törzskönyves kutyám volt, mind egészséges, jólnevelt. És egyet kivéve, aki nagyon szép volt, sorra nyerte a kiállításokat, jól örökített egyiket sem fedeztettem, egyik sem járt kiállításra. Ivartalanítva lettek. A kanok is és a szukák is.

Amit nem értesz, azért ártassz a fajtának, mert törzskönyv nélkül nem tudhatod kivel rakod össze a kutyád, két szűretlen, tenyészszemle nélküli kutyának lesznek kölykei. Azoknak megint kölykei.

De hiába magyarázzuk, bár csak egyszer kéne végiggondolnod a dolgot és megértenéd. De nem is akarod.

2009. nov. 14. 20:14
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
Ez boldoggáa tesz engem. Csakhogy akkor felesleges ilyen buta indokkal elletni, hogy nyugisabb lesz!
2009. nov. 14. 20:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!