Olcsokutya. Uw.hu. Csak szerintem túlzás?
Tudom, hogy nem szabad tk. nélkül kiskutyát venni, mert így a kötelező szűrések hiányában kérdéses lehet az egészségügyi állapota...
De attól még, amiket ezen a lapon leírnak, főleg a szaporítók oldalán, elég sok esetben nem fedik a valóságot.
Ez az oldal, meg egy csomó ember véleménye alapján, aki tk. nélkül ad el kiskutyát, az egy szívtelen dög, és csak a pénzre hajt. Nem érdekli a beltenyészet, oltatlanul, féreghajtás nélkül adja el a kiskutyákat, és nem érdekli a további sorsuk. Ha meg már túl öreg a "tenyészállata", akkor nem törődik vele tovább.
Azért lássuk be, ez nem így van.
Valahol a tenyésztő meg a fent leírt szaporító között elhelyezkedik az, aki esetleg kelő felvilágosultság nélkül lehoz 1-2 almot a fajtatiszta kutyájától, de ettől még szereti, és egyáltalán nem biztos még az sem, hogy pénzért adja a kicsiket. Persze ettől még szigorúan vett értelemben szaporító, mert nem ad törzskönyvet, de... Miért kell minden ilyen embert sátánként beállítani, aki gonosz, és nem érdeklik a kutyái?
Azért ez egy kicsit erős általánosítás, nem?
nekem yorkim van és nincs törzskönyve!viszont olyan fiútól vettem akit egy tenyésztő ajánlott mert neki épp nem volt kisfiú yorkia én meg mivel azonnal szerettem volna kutyát inkább segített normális embertől kutyát vásárolnom minthogy egy beteg kutyust vásároljak.
És bár a kutya nem kapott törzskönyvet nagyon figyelmes "szaporítótól" van.Mivel mikor megvettem kapott kölyök csomagot melyben royal canin táp szereplet,elmagyarázott mindent ami segítségemre lehet a nevelését,gondozását illetően és neki se volt mindegy hogy hova kerül a kutyusa ugyanis mikor megkerestem elbeszélgetett velem hosszasan és el jött hozzánk hogy megnézze hova kerül a kutya és segített pl. olyanban h mit hova tegyek ha nem akarom h a kutyában vagy berendezésben kárt tegyek.
Szóval a kérdezőnek válaszolom szerintem is erős általánosítás hogy minden "szaporító" gonosz lenne!!!
kedves 18.58-as!
Miért kétled, hogy megcsináltatom? és miért gondolod, hogy ártok a fajtának? megnéztem a fajtamentő oldalt és van fennt 3 kutya abból 2 keverék.. és nem iideggyenge a kutyám, akivel szeretném fedeztetni régóta ismerem és ő is egy nyugodt kutya aki az oltásokon kivül egyszer volt dokinál,amikor toklász ment a lábába.. Nem, nem szeretném azzal tönkretenni, h amikor tüzel egyből hozom rá a kanokat. Ha lenne törzskönyve még versenyre is elvinném, mert egyik ismerősöm férje tenyésztő és ő is megdícsérte már! Egyszer fog elleni, utána ivartalaníttatom.
18.48
19:17-es vagyok!
még annyit hozzá tennék hogy örülök hogy vannak "szaporítók" mert ha csak tenyésztők lennének akkor nagyon sok mindenkinek nem lenne kutyája.mert nem hiszem hogy manapság annyian megengedhetnék maguknak a t.k.-es ilyen olyan versenyző kutyák leszármazottjait.
én ha megengedhettem volna magamnak , hogy 300 ezer ft-ért vegyem meg azt a kutyát amit 80 ezerért vettem akkor is a 80ezres kutyát veszem meg és a maradék pénzből inkább adományoznék akár a menhelyeknek akár az éhező gyerekeknek!mert szerintem kicsit túlzás ennyit elkérni a kutyákért!mert kérje el azt az árat amibe került neki az addigi gondozása!de a megmaradt több százezer kicsit túl luxus!
Gondoljatok bele!Hány öreg néni/bácsi maradna szerető társ nélkül ha csak ennyi pénzért lehetne kutyát vásárolni?!hány gyereket látnátok rohangálni a kicsi kutyusával egy parkban!?
Én az ö nevükben is köszönöm hogy vannak "szaporítók"!!!
Most te általánosítasz. Egy másik kutyáról beszélsz és az alapján ítéled meg a törzskönyveseket.
Nekem most 3 törzskönyves kutyám van (több százezer volt mindegyik), makk egészségesek, a legidősebb 12 éves. Az alomtestvéreik is egészségesek, összejárunk azokkal akik itthon vannak. Életemben már 8 törzskönyves kutyám volt, mind egészséges, jólnevelt. És egyet kivéve, aki nagyon szép volt, sorra nyerte a kiállításokat, jól örökített egyiket sem fedeztettem, egyik sem járt kiállításra. Ivartalanítva lettek. A kanok is és a szukák is.
Amit nem értesz, azért ártassz a fajtának, mert törzskönyv nélkül nem tudhatod kivel rakod össze a kutyád, két szűretlen, tenyészszemle nélküli kutyának lesznek kölykei. Azoknak megint kölykei.
De hiába magyarázzuk, bár csak egyszer kéne végiggondolnod a dolgot és megértenéd. De nem is akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!