Kutyaiskolába fojtó nyakörv?
Szerintem meg semmi gáz nincs a fojtó használatával, mert nálunk is van egy jó pár kutya, akinek ajánlották, hogy inkább azt használjanak. Megmutatták a helyes használatot, és az is elég, ha egy picit megpöccinted a pórázt, és a kutya rögtön kezesbárány, én nem feszül folyamatosan, mint a sima nyakörvben.
De, nem kötelező, csak ajánlják, ha a gazdi nem akar, akkor nem küldik el, és nem is viselkednek vele máshogy...
Az mondjuk fura hogy egy olyan apró kutyára, mint a tied is azt akarnak rakni...először talán meg kéne nézni a kutyákat, hogy melyik hogy viselkedik, hogy kell-e egyáltalán a fojtó vagy sem, és azután közölni a gazdival a tényállást, de akkor se kötelezővé tenni...nekem csak ez antipatikus..
Én is fojtóláncot használok a kutyámon, bár nem fojtóra állítva...engedelmes melónál meg vékony fojtó kontaktpóráz van rajta, de csak aprókat szoktam rántani.
Nem a fojtót ítéltem el, mert JÓL használva nagyon hasznos!!!
Ezt írtam: "Ahol első alkalommal már fojtót kérnek MINDEN kutyára, az nem szakszerű oktatás..."
És ezt tartom is, hogy nem kell MINDEN kutyára fojtó...és ahol első alkalommal egy társasági kutyára fojtót rakatnának, ott már gáz van!!
4 éve volt rajta pár alkalommal...sok volt neki nem az eszköz, hanem ÉN :( indulatból való korrigálás...és sokszor...ezt nem bírja a kutya...kontakt pórázzal sem bírja, az igaz! Ha nagyon pörög kajára-labdára, a kontakt pórázt elbírja és segítségnek fogja fel. Szeretem, mert mindig szorosan a gigáján marad a jobb füle tövében, jobb kézzel pont meg tudom cakk-cakkolni, ahhoz elég hosszú :D Annyi, talán 1-2 cm holtjátékot adok, hogy legyen pici fojtó-hatása. Ha fullra megszorítom, ez a holtjáték elmarad és nem ér semmit a dolog.
Most délelőtt a póráz nélkül gyakoroltunk utoljára a szombati verseny előtt :)
Egyébként a julius k9 csinálhatna ilyen pórázból rendes sétáltató pórázt: A hurok része ugyanilyen zsinór lenne két stoppal és 2 állítható "bogyóval", de a szélesebb része lehetne 1,5 méter hosszú fogóval. Így az agresszív és/vagy póráz húzó kutyák nevelésére klassz eszköz lenne. Mert a vastag retriever pórázt kényelmes fogni, de nem jó nevelő eszköz...a vékony meg jó nevelésre, de kényelmetlen fogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!