Fojtó nyakörv kistestű kutyára?
Húgom nem akarja suliba vinni a kistestű kutyáját (Havanese) és eléggé húz a sétáknál meg elég neveletlen,ugat minden kutyára (kivéve 2-re velük szokott játszani).Amikor én viszem akkor sokat próbálkozik,de nem hagyom, nekem engedelmeskedik bár néha nem ,de az esetek többségében igen.Mondtam húgomnak vigye kutyasuliba,de ő nem..szerencsére lassan húgom is belátja,hogy 2 évig hülyeség volt flexin sétáltatni a kutyát,fog venni egy normális pórázt.
De nem tudom a fojtó nyakörv megoldás lehet e,könnyebben lehetne e vele fegyelmezni,meg kizökkenteni egy állapotból..
láttam kistestű kutyáknak való fojtó nyakörvet,meg egy kutyasuli honlapján képeket,hogy kistestű ebeken van fojtó,nem tudom melyik suli volt..
Nem vennék kistestű kutyának fojtót, könnyen lehet vele nekik sérülést okozni. Sima nyakörvel is ki lehet zökkenteni ha megfelelő pillanatban
"rántod" meg.
Fojtóval nem helyettesíthető a nevelés! Olyan nincs, hogy nem lehet megtanítani, ehhez még suli sem kell, csak kitartás, és következetesség.
Egyébként én nem javaslom, kistestűeknél gyakori a légcsőszűkület. Egy nagyobb testűnek kevésbé sérülékeny a nyaka és a légcsöve.
tudom,hogy nem helyetesíthető,de húgom egyáltalán nem kitartó,olyan típus,hogy azonnal várja az eredményt..olyan szinten nem kitartó,hogy séta elején még fegyelmezi a kutyát de a 4.-5. próbálkozásnál előre engedi a kutyát,mondván sose fogja ezt tudni..sokat veszekedtem vele,gondoltam arra is ,hogy 1 hónapig mindig én viszem le,fegyelmezem,de akkor az én kutyám fog elkanászodni ha tesóm viszi le, illetve 1 hónapnyi kemény munkát nem akarom,hogy tönkre tegye kb 2 séta alkalmával mert akkor semmit sem ért..
azért gondoltam a kutyasulira,mert ott a szakembereknek már csak jobb hisz,és betarjta amit mondanak,mint nekem..
nyáron lesz időm lehet megbeszélem vele,hogy a séták alkalmával hadd vigyem én le vagy nem tudom..
Nagyon könnyen tanul az a kutya és teljesen kézben tartható csak nincs vele eleget foglalkozva,én foglalkoznék vele 1 hónapig rá ismerne a kutyájára az tuti!
én nekem régebb óta van kutyám és az én kutyámat ki tudom zökkenteni (bőrnyakörve van) ha olyan a szitu,de a húgom kutyáját nem lehet!
Nekem is kistestűm van és van fojtója. Kiképzésen raktam rá, mert abból jobban értett, nem kellett egyfolytában rángatni. Mostmár nem használjuk, illetve még egy félfojtó megmaradt emlékeztetőül :)
Annyi, hogy nem szabad hagyni, hogy egyfolytában fojtsa magát, rántasz rajta és lazítod rögtön.
Tudom használni,papám német juhász keverékjét vittem fojtóval sétálni (bár ő nagytestű)és egyszerűbb volt fegyelmezni.
Tudom,hogy rántással kell fegyelmezni és lazítani rajta.
De lehet inkább lemondok róla fordulgatós módszer jó lenne ha tesóm kitartó lenne,de mint írtam nem az!
én a kutyámat rendszeresen fojtóval sétáltatom, de már nem nevelési célzattal, hanem mert sokkal egyszerűbb fel, illetve levenni, sétálás közben meg nyakláncként lóg a nyakán.
én nevelési célzattal vettem amúgy, mert már olyan mértékben húzott, meg rángatott, hogy szenvedés volt a séta, és kipróbáltunk minden más módszert is, fél éven keresztül ment a megállok, mellém jön, tovább megyünk, meg a visszafordulásos módszer, minden alkalommal, és semmit se ért. Nekem a kutyasuliban megtanították, hogy hogy kell használni, és láss csodát, a fojtóval egy hét alatt abba hagyta a húzást, azóta is szépen jön mellettem, sőt, a behívás is már-már mondhatni tökéletes azóta, bár, ezt nem a fojtónak tudom be, hanem a sok gyakorlásnak...
Amúgy láttam én már csivavát is fojtóval, először komikusnak tűnt, de a gazdi is azért azzal vitte, mint én, mert egyszerűbb rátenni, és nem koptatja úgy a szőrét, mint a nyakörv, mert nekünk is a nyakörvtől kikopott a szép hosszú szőre.
Szerintem ez a te döntésed, de ha a húgod vinné fojtóval, és ennyire nem törődöm, akkor inkább ne tegyétek rá, mert úgy tényleg valószínű, hogy többet ártana, mint használna.
Kipróbáltuk,hogy a sima pórázból csináltunk ilyen fojtó részt és fölül helyeztük el,mint Cesar szokta és meglepően szépen sétált és könnyebb volt fegyelmezni is!! az elején párszor eléggé fulldoklott,de azonnal kézzel lazítottunk rajta,hátránya,hogy a szövetből csinált fojtó nyakörv nem lazít olyan gyorsan mint a lánc.
néztem és nem is drága,szerintem veszünk egyet..
Jó hír,hogy tesóm teljesen belátta,hogy 2 évig ellett kapatva a kis "dög" ,küldtem neki falkavezéres,gazdi-kutya kapcsolatos cikkeket facen,mert ott sokat lóg :D
elolvasta ma és azt mondta már nagyon bánja,hogy nem kezdte szigorúbban fogni és,hogy nem hallgatott rám..
séták alkalmával mindig kérdezi,hogy így jó meg mit csináljak meg ilyenek:D
igazából volt egy kellemetlen szitu egy fagyizónál és én akkor mondtam neki,hogy elég gáz,hogy 2 pitbull szépen ült a gazdi mellett, a tiéd meg kikelt magából úgy ugatott..utána mondta,hogy nagyon szarul érezte magát mivel mindenki őt nézte és sehogy nem tudta csendre bírni a kutyát csak úgy,hogy messzebb ment..
remélem most az egyszer kitartó lesz,2 évnyi veszekedések ellenére is maximálisan segíteni fogok neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!